Beantwoord

Telefoontjes van onbekende 06 nummers + mensen die zeggen door mij gebeld te zijn

  • 8 September 2021
  • 9 reacties
  • 6791 Bekeken

Er is iets raars gaande. Maandag ben ik gebeld door een onbekend 06 nummer, maar ik kan op dat moment niet opnemen. Bij het later terugbellen krijg ik meteen een bezettoon te horen. (Mijn nummer heb ik sinds begin dit jaar, en is bij weinig mensen bekend. Ik word dus normaal gesproken niet vaak gebeld.)

Dinsdag word ik gebeld door een vrouw die zegt dat ik haar 2 minuten geleden heb gebeld. Iets wat niet kan, want mijn mobiel lag de hele tijd op mijn bureau. (Tevens is mijn mobiel clean kwa software en up to date. Ik zou dus geen malware moeten hebben.) Ook gaf ze aan eerder door mij te zijn gebeld, maar ook door andere onbekende 06 nummers. De vrouw geeft aan Tele2 te hebben, en in dezelfde stad als ik te wonen. Verder zou ze het nummer sinds pas hebben, en het nog met weinig mensen gedeeld te hebben. Ik was de eerste bij wie ze bij terugbellen, daarwerkelijk een persoon aan de lijn kreeg.

Vandaag, woensdag, ik word gebeld door een onbekend 06 nummer, maar kan op dat moment niet opnemen. (Bij nagooglen lijk het persoon uit Eindhoven te komen.) Later die dag word ik gebeld door een ander onbekend 06 nummer. Bij opnemen en "hallo” zeggen, wordt er niet gereageerd, en daarna opgehangen. Even later krijg ik een SMS met de vraag "Met wie spreek ik?” “U heeft me gebeld”. Terwijl ik dat nummer niet heb gebeld.

Uitgaande dat die personen de waarheid spreken, lijkt het alsof mijn nummer wordt gespooft, maar ook andere nummers worden gespooft.

 

Zijn er meer mensen die dit problem ervaren?

icon

Beste antwoord door Hajar 9 September 2021, 15:15

Bekijk origineel

9 reacties

Net weer gebeld door een onbekend nummer.
Dit persoon belde mij op omdat hij net door mijn nummer gebeld zou zijn. Hij zei ook lastig te worden gevallen door andere 06 nummers, sinds zo'n 10 dagen, maar bij terugbellen geen gehoor te krijgen, behalve dan bij mij.

Hij heeft Lyca als provider.

Er moeten veel meer mensen zijn met dit probleem.

Reputatie 7
Badge +20

Hi @Dodox 

Goed dat je dit meld. Jammer genoeg zijn er criminelen die telefoonnummers van anderen gebruiken om te bellen met mensen dit wordt inderdaad spoof calls genoemd. Hier kun jij en wij niets aan doen om het tegen te houden Het advies dat wij geven is om vooral niet terug te bellen. Excuses voor het ongemak!

Reputatie 7
Badge +10

Het is niet zo moeilijk om een nummer te spoofen hier zit ook geen controle op.

Een uitgebreide uitleg kan je vinden op de pagina van voys toevallig heb ik dit zelf ook gedaan via hun, maar dan op een eerlijke manier

Ik ben zelf ook bekend met spoofen als methode, waar ik anderen al langer voor waarschuw als het gaat om bankfraude, maar technisch gezien had het ook een organisatie kunnen zijn die van mij probeert gegevens te achterhalen, zonder spoofen toe te passen. Maar de mensen die ik aan de telefoon gesproken heb, die zeiden dat ik hen had gebeld, klinken authentiek genoeg om aan te nemen dat het om spoofing gaat.

Ik ben vooral benieuwd naar de omvang, hoe vaak mijn T-Mobile nummer misbruikt is, of het alleen klanten betreft van bepaalde providers, en wat de criminelen exact willen. Ik heb nog niemand aan de lijn gehad die concreet iets van mij wilt, anders dan mijn naam. Ik neem dan ook nooit met mijn naam de telefoon op, tenzij ik het nummer herken.

Heb ik ook last van. eerst word ik door 2 mensen gebeld die zeiden van “ u had me gebeld?” en dat was niet zo. Sinds deze week word ik gebeld met een bandje 2 keer. Als ik die hoor hang ik gelijk op. Kijken hoe lang dit gaat duren voordat het weer rustig word

Ik heb sinds deze week ook al 2 mensen gehad die mij terugbellen omdat ik hen had gebeld. Heel gek! 

Reputatie 2

Meld iig de pogingen bij fraudehelpdesk.

meer info hier: https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude/iemand-anders-gebruikt-mijn-telefoonnummer/

of kopieer "https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude/iemand-anders-gebruikt-mijn-telefoonnummer/" in je browser als je de link niet vertrouwd. (en dat is prima een beetje argwaan)

Reputatie 2

Hallo,

 

Ik heb hier sinds een tijd ook last van. Het begon met telefoontjes vanuit +43, +44 of  +46. Deze heb ik niet eens aangenomen en meteen geblokkeerd. Nu krijg ik sinds een maandje dagelijks telefoontjes van 06-nummers waarvan als ik er eens een aanneem dat ze melden dat ik hun gebeld zou hebben,

 

Ik begrijp dat hier weinig aan te doen is, maar hoe voorkom ik nou dat mijn nummer niet als spam of iets dergelijks aangemerkt gaat worden, ik ben er immers ook slachtoffer van.

 

@Ritzee  Wat helpt het om de Fraudehelpdesk te melden? Wat voor bedrijf is dat en wat doet T-mobile of de politie hiermee?

 

@Hajar hoe maak ik hiervan een melding bij T-mobile om hier iets mee te kunnen ondernemen?

 

Gr Sanne

Reputatie 2

@SanneBuurma zie hun website https://www.fraudehelpdesk.nl/over-ons/ en bij spam kan spamklacht je helpen.. 

Reageer