[FAQ] T-Mobile introduceert 'eSIM'

  • 21 augustus 2019
  • 60 reacties
  • 7436 Bekeken


Toon eerste reactie

60 reacties

Jammer dat T-Mobile (en o.a. ook tweakers.net in een persbericht) aangeven dat de eSim ook in een Pixel XL2 kan worden gebruikt. Dat kan helemaal niet. De eSim ondersteuning binnen de Pixel XL2 is voor het Google Fi project. Je kan de eSIM dan ook nergens toevoegen/scannen.
Reputatie 5
Badge +11
@rdebru1n
Ik heb op mijn Pixel 2 XL gisterenavond de upgrade naar Android 10 gehad, en heb nu ineens een optie om een eSIM toe te voegen volgens mij. In Instellingen naast "Mobile network" staat nu ineens een plusje, als je erop drukt krijg je o.a. de optie om je simkaart te "downloaden". Dat duidt op eSIM. Zal vanavond of morgen eens checken of het werkt, heb nog een kale back-up simkaart liggen die ik kan activeren mocht het misgaan. :)Ik ben gisteren ook overgestapt naar Android 10 met mijn Pixel XL2, maar ik heb die + niet.
Heb nu toch de +, developer mode was uitgeschakeld na de update. Maar goed, nog steeds niet de mogelijkheid om de eSim te scannen.
Reputatie 5
Badge +11
@rdebru1n
Gisterenavond even geprobeerd op m'n Pixel 2 XL. Ik kon idd ook nog nergens een QR code scannen, maar er stond zojuist een update klaar in de Play Store voor "SIM Manager" van Google. Na de update staat deze op versie D.1.5.73-google (5793666). Nu kan ik ineens wél een QR Code scannen, maar helaas geeft dat een foutmelding met de QR code van T-Mobile. Op internet verschijnen nu ook de eerste berichten dat het nog niet goed lijkt te werken op de Pixel 2. Moet voor nu dus weer even een nieuwe fysieke SIM activeren.


Ik wil een Galaxy Watch 4G kopen, ondersteunt T-mobile de eSIM in dat horloge?
Reputatie 7
Badge +18
Ik wil een Galaxy Watch 4G kopen, ondersteunt T-mobile de eSIM in dat horloge?

Op deze pagina kun je precies zien welke telefoons en horloges ondersteund worden.

Er zijn wel enkele klanten die ook andere telefoons met esim werkend gekregen hebben maar dan heb je geen ondersteuning vanuit T-Mobile.

Ik wil een Galaxy Watch 4G kopen, ondersteunt T-mobile de eSIM in dat horloge?Op deze pagina kun je precies zien welke telefoons en horloges ondersteund worden.

Er zijn wel enkele klanten die ook andere telefoons met esim werkend gekregen hebben maar dan heb je geen ondersteuning vanuit T-Mobile.


Bedankt voor je reactie, maar geeft volgens mij geen antwoord op de vraag. Ik heb ook een Samsung Galaxy Smartwatch 4g LTE en wil dus ook een e-sim abo aanschaffen. KAN DIT ????
Kan dit ook eventueel in DSuo sim i.c.m. een nano sim in de iPhone 6 plus ??
Reputatie 7
Badge +18
Beste @JanDymo

Het antwoord is op dit moment Nee maar ik heb je de link naar die pagina gegeven om geschikte toestellen te kunnen opzoeken omdat het in de toekomst wellicht wel mogelijk wordt.
Elke telefoon of smartwatch dient eerst uitgebreid getest te worden voordat ondersteuning mogelijk is.

Groet, Folkert
Bedankt voor je snelle reactie. Is een solo eSIM wel mogelijk met dit horloge, zoals dit in Duitsland en Frankrijk al volop gebruikt wordt. Hier is kennelijk wel getest en werd een probleemloze invoer opengesteld met deze Samsung Galaxy 4G/LTE. Op dit moment kan ik ermee leven als de duosim(of multisim) nog niet ondersteunt wordt. Ik zou graag willen weten of ik gewoon 1 eSIM abo af kan sluiten voor mijn LTE sim smartwatch ????

Reageer