[FAQ] T-Mobile introduceert 'eSIM'

  • 21 augustus 2019
  • 55 reacties
  • 5128 Bekeken


Toon eerste reactie

55 reacties

Jammer dat T-Mobile (en o.a. ook tweakers.net in een persbericht) aangeven dat de eSim ook in een Pixel XL2 kan worden gebruikt. Dat kan helemaal niet. De eSim ondersteuning binnen de Pixel XL2 is voor het Google Fi project. Je kan de eSIM dan ook nergens toevoegen/scannen.
Reputatie 5
Badge +11
@rdebru1n
Ik heb op mijn Pixel 2 XL gisterenavond de upgrade naar Android 10 gehad, en heb nu ineens een optie om een eSIM toe te voegen volgens mij. In Instellingen naast "Mobile network" staat nu ineens een plusje, als je erop drukt krijg je o.a. de optie om je simkaart te "downloaden". Dat duidt op eSIM. Zal vanavond of morgen eens checken of het werkt, heb nog een kale back-up simkaart liggen die ik kan activeren mocht het misgaan. :)Ik ben gisteren ook overgestapt naar Android 10 met mijn Pixel XL2, maar ik heb die + niet.
Heb nu toch de +, developer mode was uitgeschakeld na de update. Maar goed, nog steeds niet de mogelijkheid om de eSim te scannen.
Reputatie 5
Badge +11
@rdebru1n
Gisterenavond even geprobeerd op m'n Pixel 2 XL. Ik kon idd ook nog nergens een QR code scannen, maar er stond zojuist een update klaar in de Play Store voor "SIM Manager" van Google. Na de update staat deze op versie D.1.5.73-google (5793666). Nu kan ik ineens wél een QR Code scannen, maar helaas geeft dat een foutmelding met de QR code van T-Mobile. Op internet verschijnen nu ook de eerste berichten dat het nog niet goed lijkt te werken op de Pixel 2. Moet voor nu dus weer even een nieuwe fysieke SIM activeren.


Reageer