Sticky

[INFO] Per 15 november 2020 stopt T-Mobile met 2G

  • 10 november 2018
  • 12 reacties
  • 7984 Bekeken

Reputatie 7
Badge +20
  • T-Mobile Moderator
  • 11337 reacties
Bijna 20 jaar geleden startte T-Mobile met het 2G-mobiele netwerk. 2G is een techniek die ervoor zorgt dat je kunt bellen, sms’en en (langzaam) internetten. De afgelopen jaren hebben we ons netwerk steeds verder verbeterd: eerst naar 3G en momenteel naar een supersnel 4G-netwerk. Bellen, sms’en en internetten gaat nu automatisch over 3G/4G, daarom zetten we ons oude 2G netwerk uit.

Dit doen we pas in november 2020. En waarschijnlijk merk je hier niets van: de meeste toestellen schakelen automatisch over naar 3G/4G

Op onze website vind je meer informatie over het uitschakelen van 2G in 2020.

Vragen over het uitschakelen van 2G

Welke toestellen werken alleen op 2G?Check onze website voor een overzicht van toestellen die alleen op 2G werken.
Ik krijg geen verbinding, hoe komt dit?Mijn toestel is alleen geschikt voor 2G, wat nu?Als jouw toestel alleen geschikt is voor het 2G-netwerk, dan kun je vanaf 15 november 2020 met dat toestel geen gebruik meer maken van ons netwerk.

Je hebt nu nog even de tijd, maar wacht niet te lang om over te stappen naar een ander toestel. Wil je advies over een nieuw toestel, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Je kunt ook kijken naar onze telefoons die los aan te schaffen zijn.

Wat gebeurt er met netwerken in het buitenland, waar alleen 2G mogelijk is?Als je naar een land gaat waar alleen 2G mogelijk is, dan is dat geen probleem. Je kunt daar gewoon over het 2G-netwerk bellen, sms'en en internetten.
Vragen? Let us know! 🙂

12 reacties

Reputatie 2
Erg jammer, heb een prepaid kaartje van jullie en gebruik deze in Nederland voor mijn nood toestel Nokia 6310i.

Dan zal ik tegen die tijd een andere provider helaas moeten aanschaffen.

Waarom schakelen jullie als tmobile zijnde als enige 2G uit? Vodafone en KPN schakelen namelijk alleen hun 3G uit.
Da's jammer, mijn Nokia 130 doet alleen 2G.
Welke G kan de Alcatel die in de Go Go Go deal zit aan?
Wat is een Go Go Go deal trouwens? Kan dat ook bij prepaid?
Reputatie 6
Badge +11
Welke G kan de Alcatel die in de Go Go Go deal zit aan?
Wat is een Go Go Go deal trouwens? Kan dat ook bij prepaid?

Ik zie er geen Alcatel tussen staan. Welk type bedoel je dan?
Specificaties kan je o.a. hier vinden:
https://www.gsmarena.com/
En prepaid heeft niks van doen met deal-making, zie dat 3x Go maar als opruimings korting o.i.d. zo aan begin Januari waar veel mensen nog vrije dagen hebben.

Je kan tegenwoordig ook simpele 4G telefoons kopen, eigenlijk alleen maar bedoeld om mee te bellen, dus heel klein schermpje zoals bekend (van vroeger ) van 2G only telefoons.

T-Mobile heeft trouwens nu ook al deels 2G uitgeschakeld, ze hebben het namelijk niet meer op 900MHz, KPN en Vodafone hebben industriele contracten voor 2G (b.v. om slimme meters uit te lezen) en zullen derhalve gebaat zijn bij goede 2G dekking en dat is makkelijker te behalen op 900MHz dan op 1800MHz.
Reputatie 3
Badge +4
Ik bedoel deze:

Reputatie 6
Badge +11
@drs Chris Deze Alcatel 20.38 is een ondersteunt 2G en 3G, zie o.a. specs hier:
https://www.telecomvergelijker.nl/toestel/alcatel/20_38x_0.128gb_zwart/specificaties

www.t-mobile.nl laat inhoud zien afhankelijk van de websitebezoeker. Ik krijg niks van Alcatel te zien, maar een iPhone X.

Zoals ik al aangaf, dit is 3x Go opruiming. In mijn geval slaat dit de plank totaal mis, maar goed, het zijn algoritmes die niet weten wat ik weet over de iPhone X (o.a. namelijk noway dat ik die aanschaf i.c.m of bij T-Mobile gezien de kans op netwerkproblemen o.a.).
Reputatie 2
Dan kan ik me Nokia 8310 ook niet meer gebruiken zeker?
Ik neem aan dat ik nu van t mobile een nieuwe telefoon krijg?
Want wat moet ik met een abbo als ik niet kan bellen met me telefoon ? 😉
Reputatie 3
Badge +4
Een Nokia 8310 https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_8310 die het na meer dan 15 jaar nog doet. Moet je in ere houden! ik raad je aan over te stappen naar Vodafone.
Reputatie 4
Badge +4
Vodafone en KPN gaan 3G uitfaseren, dus het is maar net wat voor telefoon je hebt en hoe erg je eraan bent gehecht 😉
Reputatie 6
Badge +11
Ik neem aan dat ik nu van t mobile een nieuwe telefoon krijg?
Voor zover ik mij herinner krijgen/kregen klanten met een dergelijke houding jegens hun provider in andere landen vaak wel een geschikte telefoon uiteindelijk. Natuurlijk niet met zo'n iconisch typenummer als jouw huidige. In geval van T-Mobile NL zou dat momenteel dan iets met 3G vanbinnen zijn dan is de kans vanuit T-Mobile gezien gering dat je overstapt en kostprijs van dergelijke telefoons is laag. En tegelijk daarmee wordt het abo dan ook weer 'verlengd' (= weer voor 1 of 2 jaar abo vastleggen) zodat men de klant behoudt. Het 1 en ander hangt natuurlijk wel sterk af van hoe hoog het abo bedrag is.
Reputatie 2
Een Nokia 8310 https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_8310 die het na meer dan 15 jaar nog doet. Moet je in ere houden! ik raad je aan over te stappen naar Vodafone.

Reputatie 2
Hij doet het nog goed zoals je ziet. Alleen moet ik een nieuwe batterij hebben denk ik. Hij is bijna leeg, en dat al na 14 jaar. Dat waren volgens mij niet de fabrieksgarantie opgave 🤣

Reageer