[Let op] Gebeld door een onbekend buitenlands nummer, pas op voor scammers!


De informatie in dit topic is verouderd. Bekijk dit topic [Let op] Gebeld door een onbekend buitenlands nummer (scam) voor meer informatie.

Dit topic gaat op slot!

This topic has been closed for comments

313 reacties

Hallo,
Ik ben vandaag ook twee keer gebeld. De eerste keer heb ik terug gebeld, omdat ik dacht dat ik het nummer kende. Toen ik goed keek, bleek het een buitenlands netnummer te hebben. Ik heb dit nummer op google ingetoetst en zo ontdekte ik dat het een Somalisch nummer is. Mijn vraag is nu: hoe blokkeer ik dat nummer?
Groetjes!
Hallo,
Ik ben vandaag ook twee keer gebeld. De eerste keer heb ik terug gebeld, omdat ik dacht dat ik het nummer kende. Toen ik goed keek, bleek het een buitenlands netnummer te hebben. Ik heb dit nummer op google ingetoetst en zo ontdekte ik dat het een Somalisch nummer is. Mijn vraag is nu: hoe blokkeer ik dat nummer?
Groetjes!


Heb jij ook overige kosten? En indien ja, hoeveel?
Ook ik zojuist gebeld, en zag dat het vreemd"net nummer"was. Ook ik heb etst gegoogled en vind inderdaad somalië. En dus niet terug gebeld. Ik vertrouwde het voor geen meter.week bizar daar het bij meerdere tmobile klanten nu vandaag voor komt
Ik ben vandaag ook gebeld met en+252 nummer. Zag het in mijn gemiste oproepen. Teruggebeld, niet bij nagedacht,dacht eigenlijk meer dat het een bekende was,  weet nu dat het een scam is. Nog geen overige kosten bekend, zal wel komen denk ik......
Kan hier wat aan gedaan worden?
Ik ben zojuist ook gebeld door nummer 025299115597 . Na even zoeken op google kwam ik dit tegen: 
http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/0025299115597

Ze bellen dus alleen naar nummers die beginnen met 0642 op het moment...
Ik ben ook gebeld een uurtje geleden en heb ook terug gebeld....
Ik hoorde een bandje van een sexlijn en heb meteen opgehangen omdat ik de bui al zag hangen....

welke stappen moet ik ondernemen om verdere rekeningen te voorkomen?

mvg Patrick
Ik ben tot zo ver ik niet weet gebeld door een vreemd nummer
Maar de kosten schieten wel in eens omhoog sinds afgelopen maand
bellen sms en internet lijkt in eens 5x zoveel gebruikt te worden terwijl ik altijd ruim over hield
Normaal betaal ik rond de € 40 en nu loopt het op naar € 160 +

Hebben meerdere dit toevallig
Hallo kdj19 dit heeft mijn buurman ook wel gehad in het verleden toen bleek iemand uit de buurt op zijn internet te zitten, vraag me niet hoe dat kan. Maar hoe dat dan zit met bellen en sms. Dat zou ik echt niet weten.ik zou zeker tmobile hier naar vragen.
Reputatie 4
@allen, 

Omdat dit naar blijkt een erg groot probleem is ga ik dit voorleggen bij de Tmobile moderators met het verzoek om een reactie te plaatsen in dit topic. 
Ik weet zelf niet wat de mogelijkheden hiertoe zijn of wat er specifiek tegen die landcode te doen is of wat Tmobile hier aan kan doen, maar die vraag ga ik uitzetten. 
Worden jullie door allemaal hetzelfde nummer gebeld?

Ik zet de vraag in ieder geval door naar de Tmobile moderators. Mochten er meer mensen met het probleem zijn, blijf dit vooral hier neerzetten :D
Dan kunnen we alles in een keer bundelen. 

Groetjes Tribaltim
Dat wat patrickmens had had ik zojuist ook!! Wat een idioterie zeg! Maar goed wat valt hier aan te doen?
Ik ben ook om 19:17 gebeld door een Somalischë nummer, gelukkig niet terug gebeld.
Het gaat om de volgende nummer: +252 99115597. Na wat gegoogle kwam ik er al snel achter dat het een betaalnummer was.
Heb 't meteen aan bekende gezegt dat ze niet zomaar terug moeten bellen.

@francis1, Dat kan kloppen, m'n nummer begint inderdaad met 0642
Heb het zojuist ook gehad....

Omdat het landnummer erg lijkt op een kengetal in Nederland heb ik teruggebeld... Was bijzonder verbaasd en dacht dat het door mijn telefoon kwam (ben van Apple overgestapt op Samsung) en heb daarom nog een keer teruggebeld. Heb een vraag verzonden naar TMobile met de vraag hoe hier mee om wordt gegaan... Vooral met alle wetgeving om kosten van telefoonnummers te vermelden, is dit natuurlijk een 'slimme' actie van mensen om snel geld te verdienen maar ik ben niet van plan om mijn zuurverdiende centen zomaar op te geven aan deze Somalische Cyberpiraten....
Reputatie 2
Ik ben om 17;39 gebeld door +252 9115597 maar het was een gemiste oproep. Ik heb niet in de gaten dat het een buitenlands nummer was, dus ik belde terug, en dr werd alleen maar gehijgd aan de andere kant vd lijn, dus gelijk opgehangen. Zat mij toch niet lekker, dus ben gaan zoeken op internet, en tot mijn verbazing lees ik dat meerder tmobile klanten met 0642 beginnend zijn gebeld door dit nr. Beste tmobile, kunnen jullie dit blokkeren, en eventueel kosten ongedaan maken?
ook ik ben vanmorgen met door nummer   +252 9115597 gebeld en heb ook teruggebeld,omdat ik wilde weten wie het was..wel meteen weer gestopt natuurlijk...
Hallo

Ben zojuist ook gebeld door dat nummer. Heb direct op Google gekeken. Bedankt voor jullie info. Zal hem zeker niet terug bellen.
Mijn nummer begint ook met 0642
Echt waardeloos dit, hoop dat T-Mobile met een goede oplossing komt, zeker gezien alle onnodige kosten die inmiddels al gemaakt zijn. Ik heb inderdaad ook een nummer dat begint met 0642.
Mij is hetzelfde overkomen. Gemiste oproep, belde terug, omdat kengetal bekend leek en ik telefoontje verwachtte. Was om 17.46. Eerste keer terugbellen hoorde ik niks, 2e keer gehijg en toen wist ook ik inderdaad genoeg.
Ik ben ook om 19:17 gebeld door een Somalischë nummer, gelukkig niet terug gebeld.
Het gaat om de volgende nummer: +252 99115597. Na wat gegoogle kwam ik er al snel achter dat het een betaalnummer was.
Heb 't meteen aan bekende gezegt dat ze niet zomaar terug moeten bellen.

@francis1, Dat kan kloppen, m'n nummer begint inderdaad met 0642


ik idd ook net gebeld door het zelfde nummer en mijn nummer begint ook met 0642
Hallo allemaal ook ik ben door dat nr. gebeld, ik heb terug gebeld ja stom, ik kreeg een porno bandje  te horen en toen gauw opgehangen.
Wat is dit voor zooi  hoop dat ik niet in de problemen kom. ik belde terug  om dat mijn zoon in het buitenland zit  en ik dat land nr niet uit mijn hoofd kon, nu wel dus. Hoop niks meer van ze te horen
heb dat nummer gelijk verwijderd uit mijn oproepblog voor het geval ik er perongeluk opdrukt
Ook ik ben gebeld vandaag door dat nummer +252 gebeld, en idd ook terug gebeld en hoorde een hoop gehijg opgehangen, maar ik kan nu niks zien of ik overige kosten heb, en zie dat het bijgewerkt is tot en met 2 juni en de tijd erbij, kan het er dan alsnog bij komen of zou het zo blijven, please ik hoop het maar, ik vind het echt schofterig van die lui, en mijn telefoon nummer begint ook met 06422.
Ik werd inderdaad door het zelfde nummer gebeld zoals hier bidden in eerdere reactie staat
Mijn Vrouw had vandaag precies het zelfde en sterker nog meerdere malen is ze terug gebeld
ga hierop ook bezwaar maken bij T-mobile daar zei dit nummer eigenlijk gewoon meteen moeten blokkeren bij melding
Zoals hier boven dus 😛. Ok mijn nummer begint met 0642.
 Ik heb ff op facebook een waarschuwing gegeven van dit gebeuren