[NIEUWS] 2 Minuten smartphonestilte op 4 mei

  • 30 april 2016
  • 2 reacties
  • 247 Bekeken

Reputatie 6
Kpn, T-Mobile en Vodafone vragen om smartphonestilte op 4 mei

Dit jaar verenigen de Nederlandse netwerkbeheerders zich voor het eerst rondom Nationale Dodenherdenking voor het initiatief 2BelminutenStilte (2BMS). Daarmee geven ze gehoor aan het burgerinitiatief dat Nederlanders vraagt hun mobiele telefoon twee minuten uit te zetten om de aandacht volledig op de herdenking te kunnen richten. KPN, TMobile en Vodafone werken samen met het Nationaal Comité en zullen via diverse media al hun klanten oproepen deel te nemen. 2BelminutenStile is een initiatief van kunstenaar Fabian Sapthu en schrijver Sidney Vollmer.

De 3 telco’s en het Nationaal Comité over 2bMS
Jan van Kooten, directeur Nationaal Comité 4 & 5 Mei: “Vandaag de dag zijn we 24/7 bereikbaar. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar op 4 mei om 8 uur is het stil… . Echt stil… . Een stilte die spreekt. In die stilte denken we aan de oorlog en aan onvrijheid. Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.”

De gezamenlijke netwerkproviders: “De mobiele telefoon is een enorme vanzelfsprekendheid geworden in ons leven. Minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten? Het is een even simpel als krachtig signaal, en we steunen dit initiatief daarom van harte.”

De initiatiefnemers over 2BMS
Sidney Vollmer: “Steeds als ik een collectieve stilte mee maak, ben ik onder de indruk van dat moment. We willen dat gezamenlijke graag koesteren, en beschermen. En de telco’s met ons. Dat is te gek.” Sapthu: “Het openbaar vervoer staat stil, op Schiphol kun je niet landen, radio en tv nemen twee minuten stilte in acht, enzovoorts. In lijn van deze stiltes is het mooi om te zien dat ook de 3 netwerkbeheerders van Nederland een soortgelijk signaal willen afgeven. Namelijk dat je van alle 525.600 minuten die we per jaar kunnen bellen, er tijdens Nationale Dodenherdenking twee zijn die we met stilte mogen vullen”.

Toelichting over de campagne inzet
Vanaf maandag 2 mei zullen Vodafone, KPN en TMobile mensen oproepen om mee te doen en hun telefoon 2 minuten uit te zetten tijdens Dodenherdenking. Dit gebeurt via social media kanalen, websites, nieuwsbrieven en interne kanalen. De initiatiefnemers hopen dat meerdere telco’s dit voorbeeld zullen volgen en 2BMS ook zullen gaan steunen. Ook het Nationaal Comité 4 & 5 Mei zal via haar kanalen 2BMS ondersteunen. Consumenten kunnen voorafgaand aan 8 uur participeren met een zogenaamde Thunderclap. Voor meer informatie: bezoek 2BelminutenStilte.nl.

2 reacties

Reputatie 4
Badge +7
In de T-Room heb ik daarover een topic gestart, alleen niet zo uitgebreid als deze.
Reputatie 6
Ik zag het inderdaad, dit is meer ter info 😉

Reageer