Sticky

[Nieuws] Europese Commissie akkoord met fusie van T-Mobile en Tele2


Toon eerste reactie

36 reacties

Reputatie 4
Badge
Het is inderdaad zo dat tmobile en tele2 de prijzen voor een aantal abonnementen duurder gemaakt hebben. En tmobile heeft tmobile samen afgeschaft.
Tele2 heeft destijd een voordelige frequentie gekregen om voor meer concurentie te zorgen op de mobiele markt en tmobile gaat daarmee aan de haal. Ik dacht dat tele2 zijn frequentie aan een vierde partij zou moeten verkopen, maar daar hoor je niks over.
@David Jij hoef je misschien geen zorgen te maken, maar er zullen zeker mensen hun baan verliezen. Door bijvoorbeeld dat hun contract niet wordt verlengd.
Reputatie 6
Badge +11
@driels80 en @Hakuin De CEO van Tele2 heeft onlangs laten weten dat als de fusie niet door zou gaan dat Tele2 dan op termijn failliet gaat want hun lage prijzen zouden ze dan niet vol kunnen houden.
@Folkert

Heb jij wel eens eerder een Telco failliet zien gaan dan , zover ik mij in de geschiedenis kan herinneren nog nooit.

Maar we zullen zien , zoals ik al eerder aangaf na de laatste prijsverhoging bij T-Mobile heb ik een onderbuik gevoel , volgend jaar om deze tijd zal alles echt wel 2x zo duur zijn geworden.
Reputatie 4
Badge
@Folkert , dat is enkel een verhaaltje om er extra druk op te zetten.
En misschien had Simpel dan wel het netwerk overgenomen.
Het lijkt wel of veel mensen denken dat ze lid zijn van een club ipv een bedrijf.
Tmobile is een bedrijf (net als kpn en vodafone) dat zoveel mogelijk winst wil maken en geen liefdadigheisinstelling. En goede concurentie houdt de prijzen laag.
In het verleden waren geruchten dat KPN, Vodafone en tmobile onderlinge prijsafspraken hadden gemaakt. Dat veranderde pas toen tele2 op de markt kwam. Er kwamen toen grotere databundels tegen aanzienlijke lage prijzen.
Reputatie 6
Badge +11
@driels80 De tijd zal het leren, ik heb afgelopen zomer voor 2 jaar verlengd bij TM en betaal nu een schappelijke prijs met de garantie van een snel en betrouwbaar netwerk en goede service. In ruim 3 jaar tijd slechts 4 uur downtime (1 storing) gehad met 4G.

Heb bij HollandsNieuwe gezeten, op zich nooit problemen en iets goedkoper maar de netto netwerksnelheid was bedroevend op een "snel" Vodafone 4G netwerk.

Mijn dochters zaten deze zomervakantie bij Tele2 ruim een dag zonder internet in de EU door een overbelaste roaming server.

Ik heb ook bij Simyo gezeten, die was ook erg goed qua performance en service maar de bundel prijzen stegen daar wel erg snel.

Ik ga niet voor een paar euro verschil (bij mijn kleine bundel) bij een prijsvechter zitten maar dat is natuurlijk persoonlijk.

@Hakuin Ik weet ook wel dat geen enkele provider een liefdadigheid instelling is en geld wil verdienen, we leven in een kapitalistische samenleving.
Ik ben benieuwd wat deze fusie voor de marktwerking en concurentie gaat betekenen.

Wij hebben thuis T-Mobile Thuis
Ik heb zelf T-Mobile mobiel
Mijn vrouw heeft Tele-2 mobiel

Kunnen we dit na de fusie combineren in het Klantvoordeel?
Reputatie 7
Badge +17
Hi n.schaart,

Daar kan ik nog niks over zeggen Na de fusie wordt daar meer over bekend. 🙂
Reputatie 7
Badge +8
@Hakuin T-Mobile wil gewoon groeien dat lukt het beste als je een betere deal kan maken dan je concurrent T-Mobile is groter met mobiele aansluitingen en tele2 is groter op het vaste net. gecombineerd hebben ze nog steeds een te laag markt aandeel voor de ec om zich zorgen te maken. En als Simpel het had willen overnemen waarom hebben ze dat dan niet gedaan ?
Reputatie 4
Badge
@Hidden.nld Ik zei misschien en het mobiele netwerk van Tele2 is niet op de markt gekomen, dus een andere partij kan het niet over nemen, terwijl het eerst een voorwaarde voor een fusie was. Tmobile krijgt nu voor een appel en ei een nieuwe frequentie erbij.
Het is jammer dat fanboys die dagelijks hier op het forum zitten geen objectief beeld hebben.
Gelukkig zijn er andere bronnen waar mensen met reacties wel een een genuanceerd beeld geven van de situatie.
https://tweakers.net/nieuws/146255/europese-commissie-geeft-toestemming-voor-overname-tele2-door-t-mobile.html
Gefeliciteerd! Nu aan de slag met implementatie van de esim?
Reputatie 1
Misschien na de fusie kunnen we weer genieten van de MB-VERDELER? En eindelijk e-sim ondersteuning in Nederland?

Reageer