[Nieuws] T-Mobile introduceert Nederlandse versie Alzheimer-game

  • 26 mei 2016
  • 0 reacties
  • 619 Bekeken

Reputatie 6
Badge +17
  • Oud T-Mobile Moderator
  • 3908 reacties
T-Mobile en Alzheimer Nederland introduceren vandaag de Nederlandse versie van de game ‘Sea Hero Quest’ voor IOS en Android. Deze mobiele doolhof-game is ontwikkeld ter ondersteuning van het onderzoek naar de ziekte Alzheimer. Hoe meer mensen het spel spelen, hoe meer data wordt verzameld: elke twee minuten spelen staat gelijk aan vijf uur wetenschappelijk onderzoek in een laboratorium. Met de weg die de speler aflegt, wordt data afgegeven die wordt gebruikt om meer te weten te komen over de werking van de hersenen. Super belangrijk dus! Speel jij ook mee?

Het spel
De hoofdrolspeler in Sea Hero Quest is de zoon van een zeevaarder, die in het spel teruggaat naar dezelfde plekken als zijn vader ook ooit geweest is. Maar het geheugen van zijn vader heeft hem in de steek gelaten en het is nu de taak van zijn zoon om deze plekken opnieuw te ontdekken. Al varend in een boot gaat de speler via uitgekiende trajecten op zoek naar speciale plekken en grote zeemonsters om zo het geheugen van de oude zeevaarder terug te brengen.

57 jaar aan lab-data
Door Sea Hero Quest te spelen krijgen onderzoekers op een veilige en anonieme manier data over het ruimtelijk inzicht en oriëntatievermogen van elke speler. Inzicht in hoe het menselijk brein door een ruimte navigeert, is cruciaal bij het onderzoek naar Alzheimer. De data uit de game brengt waardevolle inzichten over de behandeling van de ziekte dichterbij. Wanneer 100.000 mensen het spel spelen, levert dat namelijk voor maar liefst 57 jaar aan lab-data op. In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is de game inmiddels meer dan een miljoen keer gedownload.

Deze game is pas het begin. T-Mobile en Alzheimer Nederland werken samen op het T-Mobile Live Forward-platform. Op dit platform ontwikkelt T-Mobile in co-creatie met ontwikkelaars, experts en het brede publiek toekomstige nieuwe digitale en mobiele toepassingen. Een deel van deze omgeving wordt ingericht om elkaar te inspireren met praktische oplossingen om het leven van Alzheimerpatiënten en hun families te verbeteren.

Downloaden
Sea Hero Quest is gratis verkrijgbaar in https://itunes.apple.com/gb/app/sea-hero-quest/id1034383306?mt=8 van Apple en de Play Store van Google.

Ga jij het spel ook spelen? 😃

0 reacties

Geen reactie

Reageer