Beantwoord

[Nieuws] T-Mobile Nederland neemt Vodafone Thuis over


Reputatie 6
Badge +15
  • Oud-Moderator
  • 925 reacties
Het bestuur van T-Mobile Nederland en Vodafone hebben overeenstemming bereikt over de overname van Vodafone Thuis. dit is de vaste tak van Vodafone in Nederland. Dankzij deze overname krijgt T-Mobile Nederland vaste voet aan de grond op de telecommarkt met een aanbod voor breedband internet, vaste telefonie en televisie.

Dit besluit volgt op de aankondiging van aandeelhouder Deutsche Telekom die eerder dit jaar een herpositionering en nieuwe strategie aankondigde. Dit om de groei een nieuwe impuls te geven om zo de commerciële positie van T-Mobile in Nederland te versterken.

Vodafone Thuis is groeiende en heeft ongeveer 150.000 klanten. Het bedrijf heeft een landelijk dekkend breedband netwerk en bereikt daarmee ongeveer 80% van de Nederlandse huishoudens met snel en vast internet. De verkoop van Vodafone Thuis is het resultaat van de toezegging van Vodafone Group plc en Liberty Global plc aan de Europese Commissie om de voorgenomen joint venture (samenwerking) van Vodafone en Ziggo in Nederland voorwaardelijk goed te keuren.

We eindigen dit bericht met een woordje van Martin Knauer CEO a.i. van T-Mobile Nederland:

"Dit is geweldig nieuws voor de Nederlandse consument en onze organisatie. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van de Deutsche Telekom Group, zullen we deze nieuw verworven activiteiten op de consumentenmarkt verder innoveren en meer keuzevrijheid bieden aan de Nederlandse consument. Met de overname zal T-Mobile in staat zijn om gecombineerde producten en diensten aan te bieden in Nederland”.

We vullen dit forumtopic zo snel mogelijk aan met antwoord op veelgestelde vragen. 🙂
icon

Beste antwoord door Thalina 16 mei 2017, 15:54

We zien dat dit topic nog regelmatig wordt bezocht. Inmiddels bestaat T-Mobile Thuis alweer een tijdje. We hebben een algemene FAQ voor T-Mobile Thuis in dit topic. Staat jouw vraag daar niet tussen? Stel 'm dan gerust in het algemene topic of in een nieuw topic. We helpen je daar graag verder!

Dit topic gaat op slot.
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

138 reacties

Wat een goed nieuws zeg. Nu maar hopen dat T-Mobile straks een mooi aanbod kan doen met goede service, die ze overal aanbieden. Misschien willen we dan wel overwegen om van onze huidige provider over te stappen naar T-Mobile met triple aanbieding.

Zit zo eens te kijken bij Vodafone wat die allemaal aanbieden voor hun hele pakket. Dat klinkt niet zo slecht eigenlijk. Weet alleen niet hoe goed hun hele pakket is. Hopen dat T-Mobile dit ook doorzet en leuke vaste klanten kortingen geeft. Ziet er anders niet slecht uit!

Gefeliciteerd!!
Reputatie 5
Badge +10
Gefeliciteerd! Heel mooi. Kom maar op met die pakketen.
Dag KPN en ZIGGO 😃
Reputatie 4
Badge +7
Ziggo forever.
Reputatie 3
Ik zie jullie diensten graag tegemoet per 1 april 2017 😉
Ziggo forever. ik ben nu best tevreden over Ziggo. Maar als ze bij T-Mobile ook iets leuks aanbieden, zeker voor vaste klanten, dan ben ik wel te porren. Als het allemaal maar goed werkt 🙂
Reputatie 4
Badge +7
@Serviceweb

Ik heb internet via de telefoonlijn gehad en ik was op z'n zachts gezegd niet tevreden, betalen voor 50 Mb downloadsnelheid en maar 20 Mb krijgen. Wat Ziggo mij levert via de kabel daar ben ik erg tevreden over, ik krijg waar ik voor betaal.
@Serviceweb

Ik heb internet via de telefoonlijn gehad en ik was op z'n zachts gezegd niet tevreden, betalen voor 50 Mb downloadsnelheid en maar 20 Mb krijgen. Wat Ziggo mij levert via de kabel daar ben ik erg tevreden over, ik krijg waar ik voor betaal.


Vodafone heeft internet via glasvezel, daar hebben wij al eens ervaring mee gehad en dat ging super snel. Maar het kan zijn dat ze bij jou nog geen glasvezel hebben en/of het niet aanbieden in je regio, wat Vodafone bij ons dus wel doet. Als T-Mobile ons dit zelfde kan aanbieden, dan ga ik er vanuit dat ze ook gewoon glasvezel aanbieden, dan zijn wij er wel voor te porren.

Telefoonlijn... Nee, dat is zeker niets!!
Reputatie 4
Badge +7
@Serviceweb

Hier ligt nog geen glasvezel, dus dat is voor mij geen optie.
Badge +5
Uitstekend! Ik zat al op zo'n soort bericht te wachten. Heb zelf al een paar jaar een Vodafone Thuis abonnement bij gebrek aan beter, en wist dat ze deze tak verplicht moesten gaan afstoten als gevolg van de fusie. Nu zeer tevreden over, slechts 23,50 per maand en nooit problemen mee. Hoop dat dit zo blijft, en wellicht combi's mogelijk met mobiele abonnementen.

Hopelijk houden ze het nu wat langer vast. T-Mobile heeft ooit eerder dergelijke producten van Orange overgenomen. Maar dat duurde toen niet heel lang.
Gaat T-Mobiel nu meer op Telekom lijken of hoe gaat dit eruit zien en worden er dan nu ook diensten als Magenta One?
Reputatie 1
Ik ben benieuwd of de service van Vodafone Thuis het zelfde blijft. ik heb geen slechte ervaringen mee gehad... en bij t-mobile wordt veel te lang aan de lijn gehouden 🙂
Reputatie 3
Goed nieuws!

Het alles-in-1 pakket (vast internet, vast bellen en digitale televisie) is zeker een mooie aanvulling op de bestaande producten, waardoor T-Mobile een volwaardige telecomprovider gaat worden.
Zo kan T-Mobile nog beter concurreren met de andere providers, door ook complete pakketten te leveren waar binnen ook je mobiele abonnement gaat vallen.
Als T-Mobile de tarieven laag houdt (denk bijvoorbeeld aan Telfort), kunnen de nog best wel wat klanten van andere providers gaan afsnoepen.

Zo heeft moederbedrijf Telekom in Duitsland hele mooie pakketten, onder de naam Magenta 1.
Zei bieden 3 soorten pakketten, waar je kunt kiezen uit 3 verschillende downloadsnelheden.
Bij alle 3 de pakketten kun je onbeperkt bellen met je vaste lijn (naar vast en mobiel), krijg je per pakket 1 mobiele aansluiting met onbeperkt bellen en sms'en en een vaste data-bundel.
Bij de middelste en duurste pakket krijg je standaard 100 tv-zenders, waarvan een groot aantal in HD kwaliteit.
Misschien een idee voor T-Mobile, om dit concept van hun moederbedrijf over te nemen, uiteraard onder een andere nieuwe naam.

Ik en mijn partner zijn zeker voornemens om over te stappen naar een Alles-in-1 pakket van T-Mobile, dus ik ben erg benieuwd hoe de pakketten eruit gaan zien.
@MichelD4
Magenta 1 is eigelijk een dienst die te vergelijken is met KPN compleet. Ik ben het met u eens dat T-Mobile NL de pakketten MagentaZuHause DLS/Glasvezel, Hybrid en EntertainTV moet introduceren.
Reputatie 3
@SYB12
Ik geef je hierin voor het grootste deel gelijk, al vind ik zelf dat KPN Compleet er net iets anders uitzien, zo kun je bij KPN niet onbeperkt bellen naar vast en mobiel (tenzij je daar een aparte bundel voor neemt), en krijg je bij KPN standaard maar 70 televisie kanalen, tegen 100 zenders bij Telekom.
Daarnaast zouden ze de namen kunnen overnemen van het moederbedrijf in Duitsland, al is het natuurlijk ook niet verkeerd om een compleet nieuwe naam te introduceren.
We zullen het vanzelf zien in 2017!
@MichelD4

Als ik eerlijk moet zijn zou ik toch liever de abonnementen van Vodafone aanhouden. Daar krijg je toch veel meer? Als je al klant bent van mobiel dan krijg je extra GB en Themapakketten (die normaal toch 3,75 per stuk kosten). Onderling bellen doen we al gratis met T-Mobile Samen (dus dat hoeft van mij niet voor thuis). 60 zenders, maar daar komen nog die Themapakketten bij (dus dat zijn er heel veel). Al hoewel, volgens mij is het in Duitsland nog wat goedkoper 🙂 Dat mag natuurlijk altijd!

Overal TV kijken met TV Anywhere app... Dat kan natuurlijk dan ook de Knippr app gaan worden, net zo handig :)


Maar goed, we zullen wel zien waar T-Mobile mee komt.

Wat me wel opvalt is dat de website van Vodafone Thuis opeens is aangepast. Vorige week stonden er nog andere dingen op de site en die zijn nu opeens weg. Is dit een overstap naar T-Mobile website met aanpassingen? Mmm... we gaan het volgen en ook wij willen best overstappen mits er leuke voorwaarden en krijgertjes bij zitten :)

Wel vreemd gemaakt de site! Je denkt dus 57,50 per maand kwijt te zijn en dan zie je opeens dat je na 6 maanden wel 72,50 per maand kwijt bent. Beetje verborgen info, wel jammer!!
Ik heb nu een half jaar vodafonethuis, gewoon via de telefoonlijn want hier ligt nog geen glas. Maar met het 40mb/s abonnement heb ik toch een download van 38 dus mij hoor je niet klagen.
Ik hoop wel dat er een leuke combi deal komt Van Tmobile.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Niels,

Leuk om te horen dat je straks helemaal magenta bent! 😃 Op dit moment is er nog niet meer informatie over Vodafone Thuis en een eventuele combi deal. Zodra daar meer informatie over bekend is, hoor je dat natuurlijk van ons!
T-Mobile weet de spanning er wel in te houden :P
Kijk regelmatig op de site met de hoop dat het logo van Vodafone weg is maar jammer genoeg staat die er nog steeds. Zodra het kan, en T-Mobile heeft er leuke opties bij, dan gaan we zeker over. Want eerlijk is eerlijk, de aanbiedingen bij Vodafone Thuis zijn best aantrekkelijk om over te stappen. (misschien nog ietsje goedkoper? LOL..)
Reputatie 6
Badge +15
Hey Serviceweb,

Ons logo is natuurlijk een stukje mooier! 😉 Hij staat er inderdaad nog niet op.. we hebben ook nog geen informatie om te delen hierover maar hou het inderdaad maar goed in de gaten. We houden de spanning er nog eventjes in!
Badge +5
Ik hoor het ook graag! In het appartement wat ik nog heb, heb ik ook nog Vodafone Thuis, maar ik geloof dat 6 januari het contract afloopt. Dus ik wacht nog even af voordat ik er wat mee doe.
Reputatie 7
Badge +20
Hey Hugo,

Verstandig inderdaad! Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid. Houd dit topic in ieder geval goed in de gaten! 🙂
Ook ik ben straks onzeker over!
Reputatie 7
Badge +20
Was dat een autocorrect? Hoop toch dat je zeker over bent! 😉
Whahahahahaha inderdaad auto correctie!
Reputatie 7
Badge +20
Hahaha gelukkig maar! 😃