Beantwoord

Roaming vanaf volgend jaar (2017)

  • 21 september 2016
  • 199 reacties
  • 27831 Bekeken

Reputatie 4
Badge +7
https://www.allaboutphones.nl/onbeperkt-gratis-roaming-vanaf-volgend-jaar-in-europa/
icon

Beste antwoord door Thalina 29 mei 2017, 10:09

[Update 29 mei 2017]Misschien hebben sommigen het topic al gespot, maar de FAQ over de EU Roaming Regulering staat online! Daar vind je alle informatie over wat er gaat veranderen. Vanaf deze week wordt iedereen per e-mail/sms geïnformeerd over de veranderingen van jouw prijsplan. Lees eerst even alle veelgestelde vragen door. Als je daarna nog een vraag hebt, stel deze dan gerust in het algemene topic. We helpen je daar graag verder!Om het forum overzichtelijk te houden, sluit ik dit topic. Uiteraard kun je in de FAQ vragen stellen!
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

199 reacties

Ik lees van alles maar snap het nog niet helemaal hoe kan het zijn dat dadelijk na de 15 juni ik nog een data bundel en een buitenlandse bundel nodig heb om in het buitenland gebruik van te maken ik meende toch dat romings kosten vervallen ik zie nu door de bomen het bos niet meer lees al dat meer providers abonnementen aan beiden met alles onbeperkt dus geen bundels meer zo als nu...en een vast bedrag in de maand wat ook nog goed koper is dan huidige tmobile kom aub snel met een klaar antwoord aub over wat jullie gaan doen hier in ik hoor ook steeds vaker de datum van 8 juni vallen .......
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Magnum66,

Maakt niet uit, ik leg het je graag nog eens rustig uit 🙂 Ik zie dat je een Stel Samen & Stel Bij abonnement hebt. Vanaf 15 juni worden de roamingtarieven aangepast. Vanaf dat moment kun je met jouw abonnement (een deel van) de Nederlandse bel-, sms- en databundels ook in de EU te gebruiken, zonder toeslag. Omdat de Nederlandse internetbundel ook in de EU geldt, vervalt Travel & Surf voor Zone EU. In plaats daarvan kan je, als jouw internetbundel op is, ook 'gewoon' MB-aanvullers kopen die zowel in Nederland als in de EU gelden. De 80% en 100% verbruik-sms'jes versturen we ook in de EU. Houd er wel rekening mee dat de wijziging alleen geldt voor gebruik IN de EU. Voor bellen vanuit Nederland NAAR de EU veranderen de tarieven niet.

Geeft dit meer duidelijkheid? 🙂 Als je nog aanvullende vragen hebt, mag je die uiteraard aan ons stellen!
Hi allemaal,

Ik lees veel over 'go' abonnementen e.d Ik heb echter over mijn stel samen en bij abonnement. Ik heb 20GB en betaal hier ongeveer 24 euro voor (na kortingen). Betekent dit dat ik 20 GB in het buitenland (België) kan gebruiken?

En tweede vraagje: Ik ben student in België, maar mijn woonadres is in Nederland (ik ga eens in de twee weken terug naar huis). Ik meen ergens gelezen te hebben dat je maar een aantal dagen per jaar EU Roaming kunt gebruiken? Is dit bij mij ook het geval of ben ik 'veilig'?

Alvast bedankt 🙂.
Reputatie 1
#Thalina: "Voor bellen vanuit Nederland NAAR de EU veranderen de tarieven niet."
Moet dat niet zijn: "Voor met een Nederlands nummer vanuit een EU land bellen naar een EU land, niet zijnde Nederland, blijven de bestaande tarieven gelijk". Of mag je, als je in een ander EU land bent, wel naar een ander willekeurig EU land bellen. Ik ben momenteel in Engeland, dus niet in Nederland. Ik bel dus NIET vanuit Nederland en mag dus WEL naar de EU bellen, dus ook naar een Engels nummer? Hoe moet ik jouw bovenstaande tekst interpreteren?
Hallo thalina
Dus de internet bundel blijft dan voor de 1gig die ik heb volledige beschikbaar ook in het buitenland alleen het bellen blijft dan die 120 belminuten daar veranderd nix aan dan ook al heb ik onbeperkt bellen
Hoi David, bedankt voor de hulp zover. De providers die jij noemt zijn voor zover ik kan vinden via internet, actief op het Nederlandse deel van Sint Maarten. Ik denk dat jij in de systemen van Tmobile zal moeten zoeken naar providers op de Franse Antillen (French Antilles) om te zien welke provider ik handmatig zal moeten selecteren om hele hoge roamingkosten te voorkomen.
Zou je dat nog eens willen proberen?
Op internet zie ik bijvoorbeeld Orange Caraïbes en Digicel als providers op het Franse deel.

Alvast bedankt,
Euro.
@Euro

Wij hebben een overeenkomst met Telcell en Chippie. Ik durf je niet te zeggen welke provider de Nederlandse masten heeft. Je krijgt sowieso een SMS voor de geldige tarieven, dus als je op een Franse mast aangemeld wordt, dan krijg je hier een SMS over.

Ik zie overigens wel dat de providers op Sint Maarten weinig functionaliteit hebben, qua roaming. Ze bieden allebei enkel 2G, dus houd er rekening mee dat je hier niet heel veel mee kunt. We zijn hier in Nederland verwend met het netwerk! ;)
Hoi allemaal,

Ik mis een beetje een reactie op de post van Erwinzld. Blijft het 15 juni of wordt het 1 juni?

Groet,

Hans.
Reputatie 4
@Jwhek,

Begrijpelijk dat je hier nieuwsgierig naar bent! Op dit moment kan ik je nog niet zeggen hoeveel van je van jouw 20 GB in de EU kunt gebruiken straks in de EU. Wat ik wel weet is dat je daar begin juni een bericht over zult krijgen met meer informatie over jouw abonnement. Dus nog heel even geduld en binnenkort weet je precies wat dat voor jou inhoudt! 😃 Als je om de 2 weken weer in Nederland bent, dan ben je zeker veilig. Het is meer bedoeld voor klanten die langere tijd in het buitenland zijn, bijvoorbeeld 8 maanden per jaar.

@RP-Mobiel,

Je mag gerust als je in een EU land bevindt, zoals Engeland, bellen naar een ander EU land. Daar blijven de tarieven voor gelijk en gaat het uit jouw bundel. Je hebt op dit moment 120 belminuten om te besteden in de EU, dus je kan bellen in Engeland naar een vast of mobiel nummer of naar een ander EU land. Dus in jouw geval ook naar een Engels nummer, zolang het maar geen servicenummer is.

@Magnum66,

Grote kans dat je jouw volledige 1GB databundel ook in de EU kan gaan gebruiken en dat je onbeperkt kan bellen (omdat je ook onbeperkt bellen in NL hebt), maar echt met 100% zekerheid kan ik je het nog niet zeggen. Zoals ik ook tegen Jwhek heb aangegeven hierboven, moeten wij het nog heel even afwachten. Begin juni krijgen jullie allemaal bericht over wat de wijzigingen precies betekenen voor jullie abonnement. Dan wordt alles duidelijk. Dus nog heel even geduld en dan zal jouw geduld zeker worden beloond!

@Euro,

Wij als T-Mobile werken op Sint-Maarten alleen met Telcell en Chippie samen als buitenlandse providers. Dat kun je hier terugzien voor meer informatie. Dat betekent dat je met een T-Mobile abonnement geen gebruik kan maken van de Franse masten, omdat wij geen overeenkomst met ze hebben. Dus je kan gebruik maken van Telcell en Chippie als je daar bent! :)

@Meerhans,

Daar zal ik je direct bij helpen. Het is 15 juni! Mocht je meer vragen hebben, ben je welkom op het forum! 😃
Als ik op de pagina waar jij naar linkt kies voor franse antillen, zie ik toch echt digicell en orange als partners staan. Ben ik nou gek of kijken jullie niet goed?
Reputatie 4
Hoi Euro,

Je hebt helemaal gelijk! :D

Sorry, ik heb er overheen gekeken in het lijstje met buitenlandse providers. Maar het klopt wat je zegt, op de Franse Antillen kan je gebruik maken van Digicell en Orange. Ik zou je dan wel adviseren om alleen gebruik te maken van het Orange netwerk, omdat je daar in elk geval 2G dekking hebt. Bij Digicell zie ik dat je niet eens een dekking hebt van 2G, dus daar heb je niet veel aan. Ik hoop dat ik je nu wel blij hebt kunnen maken met de juiste informatie.

Ik wens je veel plezier op Sint-Maarten en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag!
Goedemiddag. Waarschijnlijk is en ze, deze vraag vaker gesteld worden, Ik heb bij mijn abonnement een Europa bundel afgesloten. Nu gaat per half juni de regelgeving veranderen. Wordt de bundel stopgezet? Of kan ik deze opzeggen? Hoot het graag. Gr Thijs
Kijk, daar word ik inderdaad blij van. En heb nu nog 1 vraag. Heb ik na 15 Juni via Orange op Saint Martin zonder extra kosten de beschikking over de databundel van mijn abbonnement bij Tmobile NL? Dit omdat Saint Martin officieel deel uitmaakt van de EU.
Reputatie 6
Badge +17
@Thijs,

Begrijpelijk dat je hier meer informatie over wilt hebben! Ik zie dat je een Corporate Rateplan hebt via KLM. De nieuwe tarieven gelden niet voor Corporate Rateplan tariefplannen, omdat daar prijsafspraken op maat voor gelden. Voor KLM geldt dat op dit moment nog niet bekend is wat eindgebruikers hiervan gaan merken. Je wordt apart ingelicht via KLM Personeel hierover.

Geniet in ieder geval van het mooie weer de komende dagen! 🆒 Als ik in de tussentijd iets voor je kan betekenen, laat het gerust weten!

@Euro,
Goed om te horen! 🙂 Sint Maarten valt niet onder de zone EU dus daar kun je vanaf 15 juni ook niet uit jouw internetbundel gebruik maken van internet. Je zult daar gewoon nog een Travel & Surf pas moeten aanschaffen om gebruik te kunnen maken van internet. Onder aan deze pagina vind je een overzicht van de landen die in zone EU vallen.

Weet je zo voldoende? Als je nog vragen hebt, hoor ik het graag. Voor nu: geniet van het mooie weer 🆒
Jullie halen nu alweer Sint Maarten en Saint Martin door elkaar. Saint Martin is gewoon onderdeel van Frankrijk en de EU, dit in tegenstelling tot Sint Maarten dat een status aparte heeft t.o.v. Nederland en geen onderdeel uitmaakt van de EU. Ik verblijf straks voornamelijk in het Franse deel (Saint Martin) dat echt wel deel uitmaakt van de EU.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Maarten_(Franse_Antillen)
Zouden jullie willen informeren bij specialisten op dit gebied bij Tmobile? Het is voor mij belangrijk om 100% zeker te weten voordat ik vertrek halverwege Juni.
Sms PRIJS FRANSE ANTILLEN naar 5545
Dan krijg ik een sms terug die mij toch wel lijkt te bevestigen dat het zone 1 betreft. Ik wil het alleen graag van iemand van Tmobile horen zodat ik het echt zeker weet.
De concurrent is er op internet wel al heel duidelijk over en houdt zich dus netjes aan de regelgeving vanuit Brussel : http://images.direct-email.nl/mail.e-nieuwsbrief.vodafone.nl/static/legal_roaming/Roaming.pdf
Ten eerste ben ik natuurlijk erg blij dat we vanaf 15 juni verlost zijn van de roamingkosten binnen de EU. Teleurgesteld ben ik dat ik nu alsnog een travel and surfpas moet aanschaffen. Ik heb de "pech" dat ik dit jaar al vroeg op vakantie ga naar Frankrijk nl. Van 1 t/m 11 juni. In het nieuws las ik al verschillende berichten dat bepaalde providers (kpn en Vodafone) op 1 juni reeds omgingen, dus Ik hoopte dat T-mobile dit ook zou doen, maar helaas. Ik heb een servicemedewerker gesproken en hij vertelde me dat hij geen uitzondering kon maken en dat ik toch echt zo'n pas moet kopen. Ik vind het vervelend dat ik op de valreep nog even 25 euro moet betalen voor 1gb mobiel internet. Mijn vraag is dan ook of het echt niet mogelijk is iets te regelen waardoor ik nu niet alsnog voor deze service moet gaan betalen?
Reputatie 1
Beste SP27, ik begrijp precies wat je bedoeld. Natuurlijk is een extra 25 euro een hap uit je vakantiebudget. Ik zit momenteel in Engeland met een SS&SB 20Gb abonnement met daarin opgenomen 250Mb gratis gebruik in de EU. Mijn vakantie is ingegaan op 14 mei en loopt tot en met 28 mei. Toevallig komt het zo uit dat mijn periode telkens op de 20e wordt verlengd waardoor ik deze vakantie gebruik kan maken van 2 x 250Mb. Ook ik zag er bij het boeken van mijn vakantie naar uit zo goed als onbeperkt te kunnen internetten in Engeland. Helaas is dat in mijn situatie dus, toevallig, uitgekomen op "slechts" 500Mb. Ja, die discussie over nou wel of niet eerder laten ingaan van de EU-regels inzake roamen. Ik stel me maar, voor mijn gemoedsrust, op het standpunt dat, als er om wat voor reden dan ook prijsverhogende EU-regels moeten worden ingevoerd, ik zeker niet blij zou zijn met vervroegde ingangsdatum van T-Mobile. Alles heeft twee kanten. Waarom andere providers wel hebben gekozen voor vervroegde ingangsdata? Geen idee, misschien jaloers op de voordelen die T-Mobile biedt? Geen dataverbruik bij bepaalde muziekdiensten en zo [in Nederland]. Gewoon een actie om mensen over te halen voor een andere provider te kiezen. Laat hierdoor je vakantie niet vergallen en geniet er van, doe ik nu ook, proost.
ik had ook ergens gelezen dat het 1 juni inging bij t_mobile, ik helemaal blij,ik ga 3 juni naar duitsland, kan ik gelijk mijn abb gewoon doorgebruiken.
Ik heb dus dikke pech, ,kost nu weer het een en ander, . het verhaal wat hier boven staat slaat nergens op. misschien jaloers??? kom op.
Ik ben altijd goed behandeld bij jullie, nog, maar geen verhaaltjes vertellen. .
het is dat ik feyenoorder ben .
groetjes internetje
Reputatie 4
@Euro,

Dat begrijp ik heel goed! Ik zou ook 100% zekerheid willen voordat ik op vakantie ga. Daarom heb ik het nagevraagd bij onze roamingspecialisten. Zodra ik terugkoppeling krijg zal ik dat meteen aan je doorgeven. More is coming. ;)

@ SP27,

De wijziging van de roamingtarieven na 15 juni is inderdaad heel handig voor iedereen! Ik heb gekeken naar jouw abonnement en ik zie dat je met jouw Stel Samen & Stel Bij abonnement een databundel hebt van 3 GB. Met die 3 GB data mag je 100 MB kosteloos gebruiken in Frankrijk. Had mijn collega van de klantenservice dit al aan jou doorgegeven? Hier kan je daar meer informatie over vinden. Als de 100 MB op is, kan je een Travel & Surf pas aanschaffen. Mijn advies zou ook zijn om zoveel gebruik te maken van WiFi en voor de belangrijke zaken jouw 100 MB in te zetten. Hier kan je meer informatie vinden over MB verbruik van mobiel internet. Ik wens jou wel alvast een hele fijne vakantie toe! :)

@RP-Mobiel,

Fijn om te lezen dat je meedenkt met andere klanten! Dat zien wij heel graag en bedankt ervoor. 😃 Je hebt inderdaad 250 MB te besteden in de EU. Elke provider mocht zelf bepalen wanneer de roamingtarieven zouden wijzigen, wij hebben bewust gekozen voor 15 juni, omdat dat ook de wettelijk bepaalde datum is. Zoals je zegt worden wij door alle providers nauwlettend in de gaten gehouden omdat ze ons niet kunnen bijbenen qua netwerk en alle voordelen die wij bieden. Dus laat ze maar van alles proberen! Ik wens jou in elk geval veel plezier op jouw vakantie en ik zeg: proost! 🆒

@Internetje,
De wijziging gaat inderdaad per 15 juni in! Jammer dat het jou niet goed uitkomt. Ik heb gekeken naar jouw Stel Samen & Stel Bij abonnement en met jouw 3 GB databundel mag je 100 MB kosteloos gebruiken in Duitsland. Wist je dit al? Verder leuk om te lezen dat je altijd goed bent behandeld door ons. Als mede-Feyenoorder ben ik trots om te lezen dat je zo'n goede keus hebt gemaakt qua provider, team magenta is blij met je! Geniet van het lekkere weer. 😃
bedankt voor het reageren :8
Ik hoop ook dat de 15 euro per maand voor het buitenland nu komt te vervallen, was toch al een raar iets want als je het afsluit is het gelijk tot het einde van je contract zonder dat je er nog vanaf kunt.
Misschien kijk ik er over heen of het is me niet duidelijk.


Heb in dec 2016 madness actie onbeperkt bellen + 6 gb (en 120belm en 250mb voor buitenland)

Maar wat is nu de bedoeling?
Dat ik vanaf 15 juni ongeveer onbeperkt kan bellen en tot aan 6 gb ook in buitenland europa kan gebruiken. (En heb ik dan niks meer van doen met 120 belm en 250.mb

Of houdt het heel iets anders in?
@Mubarra Bedankt voor je reactie. Van de informatie in je reactie was ik reeds op de hoogte, ik ben immers al wat langer klant bij T- mobile. Ben je ooit zelf op vakantie gegaan met 100 mb mobiel internet? Dan weet je vast wel dat dat niet echt zoden aan de dijk zet. Dus die travel en surf pas zal ik echt wel weer aan moeten schaffen. En wil je een beetje onbezorgd internetten heb je al gauw 1gb nodig à €24.50. Zoals ik in m'n eerdere post al aangaf vind ik het erg jammer dat ik (en velen met mij) op de valreep nog mag betalen voor deze dienst terwijl andere providers hier wel coulant mee omgaan. Die nieuwe wetgeving komt er toch ook niet voor niets? Ik meen het serieus als ik zeg dat ik dit niet van T-mobile had verwacht.
Reputatie 6
Badge +17
[Update 29 mei 2017]

Misschien hebben sommigen het topic al gespot, maar de FAQ over de EU Roaming Regulering staat online! Daar vind je alle informatie over wat er gaat veranderen. Vanaf deze week wordt iedereen per e-mail/sms geïnformeerd over de veranderingen van jouw prijsplan. Lees eerst even alle veelgestelde vragen door. Als je daarna nog een vraag hebt, stel deze dan gerust in het algemene topic. We helpen je daar graag verder!

Om het forum overzichtelijk te houden, sluit ik dit topic. Uiteraard kun je in de FAQ vragen stellen!