Beantwoord

T-Mobile stopt in Nederland in 2019 na zeventien jaar met mms

  • 2 februari 2017
  • 30 reacties
  • 3375 Bekeken

Reputatie 4
Badge +9
Zag er nog geen topic over, dus hierbij:

Bron: Tweakers - T-Mobile stopt in Nederland in 2019 na zeventien jaar met mms

T-Mobile stopt in Nederland in januari 2019 met mms. Dat bevestigt de provider tegen Tweakers nadat er een melding opdook in de prijslijsten van de nieuwe abonnementen. Volgens T-Mobile is mms een sterk verouderde techniek.

Het stoppen van mms is volgens de provider logisch, want de techniek is uit de tijd. "De maximale berichtgrootte is slechts 320KB", aldus woordvoerster Kathleen Loods. "Daar kun je nog net een gecomprimeerd foto mee versturen maar een muziek- of videofragment ter grootte van maximaal 320KB is in deze tijd helemaal niks."

Bovendien is de populariteit van de dienst al een tijdje aan het teruglopen. "Vergeleken met de populaire berichtendiensten zoals WhatsApp en Facebook Messenger is het aantal gebruikers en berichtenverkeer van mms een druppel op een gloeiende plaat. Exacte aantallen zijn niet beschikbaar."

Dat T-Mobile stopt met mms, staat sinds het ingaan van de nieuwe abonnementen in de prijslijsten die online beschikbaar zijn. Diverse tweakers tipten de redactie over de melding "de MMS Dienst zal per januari 2019 niet langer worden aangeboden", die in een voetnoot staat. KPN stopt per 1 juli 2017 met mms. Wanneer en of andere providers ophouden met de dienst, is nog niet bekend.

De opvolger van sms en mms is rcs, maar T-Mobile heeft geen plannen voor een Nederlandse introductie van die techniek. "Rcs vraagt hoge investeringen en kent in de praktijk nog steeds problemen die een goede werking van rcs-diensten in de weg staan. Het zit hem voornamelijk in de interoperabiliteit tussen verschillende technische implementaties van de netwerkproviders waardoor de end-to-end werking niet goed kan worden gewaarborgd."

Mms gold als multimediale variant van sms en is een dienst om onder meer foto's, geluidsfragmenten en video's te versturen via het mobiele netwerk. Vanwege de relatief hoge kosten en de onzekerheid over of de ontvanger de foto wel kon bekijken of via een link op de computer de foto moest raadplegen, kreeg het nooit veel populariteit. Met de opkomst van mobiel internet via 3g en later 4g is de dienst overvleugeld door de vele diensten waarmee telefoongebruikers foto's, video's en muziekfragmenten naar elkaar kunnen sturen. T-Mobile biedt sinds 2002 mms aan.
icon

Beste antwoord door ShadowLea 14 maart 2017, 06:32

Bestond dat überhaupt nog dan? Jeetje, 1984 belde, ze willen hun technologie terug.

Kreeg destijds toen ik mijn HD2 kocht al te horen dat MMS niet meer werd ondersteund, en je gewoon email of een instant messenger moet gebruiken. Dat was in 2009...

Voor de mensen die nog MMS gebruiken, de vervangers zijn Email, Whatsapp, Facebook Messenger, Google Hangouts, of als je liever iets met wat meer versleuteling gebruikt, Telegram Messenger.
Bekijk origineel

30 reacties

Reputatie 1
En wat is het alternatief als je geen internet hebt en wel een foto wilt verzenden??
De postzegel bestaat nog steeds, dus: printje maken en per post, Schitterend hoge resolutie!! :8
Reputatie 7
Badge +20
Haha, is inderdaad een mogelijkheid, Soyyo! 😉

@Bellietje

Er zijn vele alternatieven voor MMS, die ook vele malen simpeler, goedkoper en sneller zijn. Je kunt anders ook via WiFi een e-mail sturen met foto's, als je liever geen WhatsApp of andere messager wilt gebruiken. Voorlopig heb je nog tot 2019 de tijd om MMS te gebruiken!
Dat vind ik eigenlijk wel prima, zelf gebruik ik het nooit, want ik weet nooit zeker of mijn berichten ook echt aankomen. Maar misschien zou het handig zijn voor de mensen die het wel gebruiken om er een optie van te maken, mms voor een beetje per maand extra betalen oid
Reputatie 2
Badge
Is MMS al gestopt?
Reputatie 7
Badge +20
Hi Mpiotrek,

Ja, we zijn gestopt met het aanbieden van MMS. Op deze pagina kun je meer informatie vinden.

Reageer