Beantwoord

0906 nummer niet toegestaan

  • 2 september 2018
  • 15 reacties
  • 3265 Bekeken

Als ik een 0906 nummer bel krijg ik te horen dat de oproep niet is toegestaan, bij mijn instellingen staan er geen blokkades op.
In het verleden nooit problemen gehad.
Kunnen jullie dit nakijken en waar mogelijk is opheffen?
icon

Beste antwoord door David 17 oktober 2018, 14:58

Hi Liquorz,

Dit heb ik natuurlijk gelijk voor je gecontroleerd, om na te gaan wat er aan de hand is.

De specialisten, die door Jaimy in waren geschakeld, hebben geprobeerd je te bereiken, maar zonder succes. Deze nummers zijn bij alle T-Mobile klanten geblokkeerd, omdat deze diensten niet helemaal zuivere koffie zijn. Hier werken we dan ook niet aan mee en daarom lukt het je niet om deze nummers te bellen.

Als we je nog ergens anders bij kunnen helpen, dan horen we het graag!
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hi liquorz,

Ik ben gelijk voor je gaan kijken en zie geen blokkades actief. Ervaar je dit probleem met een specifiek 0906 nummer of alle nummers? Kun je wel bellen naar gewone nummers? Ik hoor graag van je zodat we dit verder kunnen onderzoeken.
Ik kan gewoon bellen naar normale nummers, ik heb 2 verschillende nummers (0906) van operator pay.nl gebelt en bij beide krijg ik te horen dat de oproep niet is toegestaan, ook met hun contact gehad maar hun geven aan dat mijn nummer niet geblokkeerd is. (ik heb deze nummers in het verleden vaker gebruikt voor aanschaf van paysafecards)
Reputatie 7
Badge +20
Hi Liquorz,

Ik wil graag voor je uitzoeken waar dat aan ligt. Zou je mij voorbeelden kunnen geven van de nummers die je probeert te bellen en tijdstip en datum waarop je hebt gebeld? Dan kan ik een case voor je aanmaken en dan gaan onze technische specialisten dit verder onderzoeken.

Zie je reactie graag tegemoet!
Ik heb de nummers waar het omgaat vandaag opnieuw proberen te bellen nog steeds krijg ik de melding oproep niet toegestaan.
0906 7290 027 - TIJD 13:10
0906 1502 - TIJD 13:11
Reputatie 7
Badge +19
Hoi Liquorz,

Bedankt dat je de nummers nogmaals hebt geprobeerd te bellen! Met deze concrete voorbeelden kan ik duidelijk aan onze specialisten uitleggen wat er aan de hand is - dat heb ik dus ook meteen gedaan. Ik heb dit doorgezet naar onze netwerk-specialisten, die voor jou gaan uitzoeken wat er aan de hand is en je een oplossing bieden!

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, dan kun je hier natuurlijk altijd nog terecht en dan zullen we je ermee helpen. ☺
Ik heb exact hetzelfde probleem met dezelfde nummers. Wat Is de oplossing
Reputatie 5
Badge +17
Hoi hoi Beller,

Goed dat je dit aangeeft bij ons, we helpen je graag verder! Ik ben daarom direct voor je gaan kijken in het systeem. Hier zie ik dat je geen blokkades actief hebt staan.

Wel zie ik dat je gister avond ook telefonisch contact hebt opgenomen met onze collega's van de klantenservice. Onze collega heeft een reset voor je uitgevoerd op het netwerk. Zou je één keer je toestel opnieuw willen starten en het nogmaals willen proberen?

Lukt het daarna nog steeds niet, dan kan je mij in een privébericht sturen wat het telefoonnummer is waar je naar probeert te bellen en op welke datum en tijdstip je dit hebt geprobeerd. Ik ben erg benieuwd naar je reactie!
Blokkade staat er bij mij nog steeds op
Reputatie 7
Badge +20
Hi Liquorz,

Dit heb ik natuurlijk gelijk voor je gecontroleerd, om na te gaan wat er aan de hand is.

De specialisten, die door Jaimy in waren geschakeld, hebben geprobeerd je te bereiken, maar zonder succes. Deze nummers zijn bij alle T-Mobile klanten geblokkeerd, omdat deze diensten niet helemaal zuivere koffie zijn. Hier werken we dan ook niet aan mee en daarom lukt het je niet om deze nummers te bellen.

Als we je nog ergens anders bij kunnen helpen, dan horen we het graag!
Ik ben zelf klant bij Simpel, die op het T-Mobile netwerk draaien en ik kan ook geen gebruik meer maken van de betreffende telefoonnummers. Ik kwam er na vijf keer met de klantenservice bellen ook achter dat de nummers netwerk-breed geblokkeerd zijn door T-Mobile.

Ik wil hier even reageren op "Deze nummers zijn bij alle T-Mobile klanten geblokkeerd, omdat deze diensten niet helemaal zuivere koffie zijn. Hier werken we dan ook niet aan mee en daarom lukt het je niet om deze nummers te bellen.".

Er zijn vast een hoop kinderen die stiekem met de telefoon van hun ouders bellen met het telefoonnummer van Pay.nl of vergelijkbare betaalproviders. Het is belachelijk dat deze telefoonnummers door T-Mobile geblokkeerd worden en zelfs 'niet helemaal zuivere koffie' genoemd worden. Het gaat hier immers over bedrijven die gewoon een dienst aanbieden waarmee je telefonisch micro-transacties kan doen.

Vroeger kenden we dat voornamelijk bij spellen zoals 'Habbo Hotel' waar telefonisch of per SMS zogenaamde 'credits' gekocht konden worden. Ook hier golden begrenzingen op in het systeem van de betaalprovider zodat er geen misbruik van gemaakt kon worden.

Terug naar de ouders van kinderen die blijkbaar misbruik gemaakt hebben van deze mogelijkheid. De ouders zijn verantwoordelijk voor het gedrag van deze kinderen maar zijn blijkbaar te goed gelovig als de kinderen zeggen niets te weten van de hoge belkosten. Ouders geloven dit en beklagen zich bij de telefoonprovider, die dan niet de premium diensten van betreffende klant blokkeert maar lekker makkelijk het hele telefoonnummer. Daar zijn dan ook nog eens de klanten van andere providers die gebruik maken van het T-Mobile netwerk de dupe van.

Ik heb ook contact gehad met Pay.nl, nu wordt het helemaal mooi, T-Mobile heeft niet eens de moeite gedaan om Pay.nl in te lichten over de blokkade. Dat terwijl T-Mobile net als een ieder gewoon in de ACM database kan zien aan wie het 0906-nummer is toegekend. Ik vind het een belachelijke zet van T-Mobile. Om nog maar te zwijgen over de reactie van David die klaarblijkelijk totaal niet op de hoogte is van de hele zaak. "Niet helemaal zuivere koffie", dat is het blokkeren van telefoonnummers voor al je klanten terwijl je blijkbaar niet eens onderzoek gedaan hebt naar het telefoonnummer, maar alleen maar blind af bent gegaan op een aantal klanten met """""onverklaarbare""""" hoge kosten.

NB: Op iedere website waar telefonisch betalen een optie is staat het volgende vinkje dat aangevinkt moet worden alvorens het telefoonnummer verschijnt: "Ik ben 18 jaar of ouder, en/of heb toestemming van mijn ouders om deze aankoop te doen".

Graag een reactie en de mogelijkheid bieden om deze blokkering per klant uit te schakelen. Ik schroom niet om de ACM hierbij te betrekken want dit is eigen rechter spelen.
@Hajar @David @Issam @Jaimy Graag nog een reactie.
@Henk86 heb je hier nog reactie op gekregen. Ben wel benieuwd of het is gelukt. Want ik ervaar nu hetzelfde.
@Henk86 heb je hier nog reactie op gekregen. Ben wel benieuwd of het is gelukt. Want ik ervaar nu hetzelfde.

Geen enkele reactie. Ze houden zich van de domme. Het is gewoon een telefoonnummer van een betaalprovider bij wie met telefonisch kan betalen. Dat mensen (of de kinderen van die mensen) hoge rekeningen krijgen dan hebben ze gewoon gebruik gemaakt van die dienst. Dat T-Mobile het bestempeld als een louche telefoonnummer en het botweg blokkeert is uiterst onacceptabel. Laten ze liever van die dure doorschakeldiensten of AstroTV blokkeren, dat zijn louche bedrijven.

@Henk86 heb je hier nog reactie op gekregen. Ben wel benieuwd of het is gelukt. Want ik ervaar nu hetzelfde.Geen enkele reactie. Ze houden zich van de domme. Het is gewoon een telefoonnummer van een betaalprovider bij wie met telefonisch kan betalen. Dat mensen (of de kinderen van die mensen) hoge rekeningen krijgen dan hebben ze gewoon gebruik gemaakt van die dienst. Dat T-Mobile het bestempeld als een louche telefoonnummer en het botweg blokkeert is uiterst onacceptabel. Laten ze liever van die dure doorschakeldiensten of AstroTV blokkeren, dat zijn louche bedrijven.
ja klopt..als klant moet je zelf een keuze maken of je betaaldiensten wilt belleb of niet.
Reputatie 7
Badge +20
Hi allemaal,

Omdat deze nummers veelal overlap hebben met frauduleuze zaken met veel kosten, is ervoor gekozen om deze telefoonnummers te blokkeren. Via dit nummer 09067290027 kun je aankopen doen voor spelletjes en betaal je via je factuur bij T-Mobile. Je hierbij ook kiezen een ander betaalmiddel zoals bijvoorbeeld iDeal. Ik hoop dat jullie zo verder komen!

Reageer