Beantwoord

Dataverbruik muziek streamen


Hallo ik had een vraag als ik de lijst kijk met muziek diensten die mee doen met gratis streamen, zie ik qmusic en nederland fm staan. Maar als ik muziek via deze dienst stream verbruik ik gewoon data in plaats van data vrij muziek die teller blijft gewoon op 7 mb staan
icon

Beste antwoord door David 9 maart 2017, 14:52

Hey Patrickth,Het is natuurlijk wel belangrijk dat de MB's dan ook wel onder Datavrije Muziek vallen!Ik heb even gekeken, maar zie dat er nu al 38 MB is verbruikt, het lijkt er dan toch op dat het luisteren naar Q-Music en Nederland FM niet uit jouw databundel gaat. Je kunt het ook naast een datateller op jouw telefoon leggen om te kijken of je dan verschillen ziet. Deze diensten vallen in ieder geval wel gewoon onder Datavrije Muziek. Kun je dit even testen en kijken of het dan wel goed gaat?Hopelijk is het zo al duidelijk en zie je het goede verbruik terug, maar als je nog vragen hebt, dan horen we dat graag van je! 🙂
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hey Patrickth,

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de MB's dan ook wel onder Datavrije Muziek vallen!

Ik heb even gekeken, maar zie dat er nu al 38 MB is verbruikt, het lijkt er dan toch op dat het luisteren naar Q-Music en Nederland FM niet uit jouw databundel gaat. Je kunt het ook naast een datateller op jouw telefoon leggen om te kijken of je dan verschillen ziet. Deze diensten vallen in ieder geval wel gewoon onder Datavrije Muziek. Kun je dit even testen en kijken of het dan wel goed gaat?

Hopelijk is het zo al duidelijk en zie je het goede verbruik terug, maar als je nog vragen hebt, dan horen we dat graag van je! 🙂
Ik zie dat er nu wel wat data bij is gekomen bij de datavrije muziek. Maar vind het erg raar dat ik eerst iets van 100 mb uit mijn bundel kwijt ben en dat de datavrije muziek op het zelfde aantal bleef staan.
Reputatie 7
Badge +20
Hey Patrick,

Zou dit door andere apps gebeurd kunnen zijn? Anders raad ik je alsnog aan om even een internet datateller te raadplegen of eentje te downloaden, om zo te kijken of er een verschil in het dataverbruik zit. Dit zou namelijk niet mogelijk moeten zijn!

Houd je ons op de hoogte? Als je nog vragen hebt, dan horen we dat graag!
Ik heb het vandaag weer geprobeerd en nu gaat het gewoon via de data vrije muziek.
Bedank voor de snelle reactie
Reputatie 5
Badge +17
Hoi Patrickth,

Oh top, goed om te lezen dat het nu wel goed werkt. Bedankt voor je terugkoppeling!

Mocht je in de toekomst weer vragen of verzoeken hebben dan horen we het natuurlijk graag van je Patrick. 😉
Reputatie 2
Goedemorgen,

het lijkt er op dat ik hetzelfde probleem heb... Ik stream via de Q-music app, maar ik zie in mijn verbruiksstatus dat dit van mijn normale databundel af gaat. Doe ik iets verkeerd?
Reputatie 4
Hoi Sbosm,

Goed dat je dit aankaart!

Als ik kijk in jouw verbruikstatus zie ik staan dat je nu 15 MB hebt verbruikt vanuit het Datavrije muziek. Heb je al geprobeerd om met een interne datateller te kijken of het dataverbruik verschillend is? Dat geeft ons ook meteen meer informatie namelijk. Neem een kijkje in dit algemene topic over hoe je jouw dataverbruik in de gaten kan houden. Mocht dan blijken dat er veel verschil zit tussen jouw interne datateller en de verbruikstatus op My T-Mobile, dan kunnen wij direct een onderzoek starten om het op te lossen.

Houd je ons op de hoogte? 😃
Reputatie 2
Hoi Muberra, daar zit zeker een verschil. ik zie op de site ook 15Mb, maar volgens mijn telefoon heb ik al 1 Gb verbruikt (zie ook bijgaand screenshot)
Reputatie 7
Badge +20
Hey Sbosm,

Dat is inderdaad een riant verschil! :S

Ik heb gelijk nagevraagd bij een collega of er problemen bekend zijn met Q-Music en Datavrije Muziek. Zou jij, voor de volledigheid, nog aan kunnen geven of je de laatste versie van de app gebruikt? Dit kan nog wel eens effect hebben op Datavrije Muziek, zo is eerder gebleken. Als je niet de laatste versie van de app hebt, zorg dan dat je deze nog even downloadt en doe dan nog een test.

Als ik nieuws heb, dan laat ik het je weten!
Reputatie 2
Hoi david

bedankt voor je snelle reactie. Ik beschik over de laatste versie.

mvg

Sander
Reputatie 7
Badge +20
Hey Sander,

Dan ligt het in ieder geval daar niet aan! Mijn collega heeft navraag gedaan bij Q-Music. Het kan soms zo zijn dat zij iets veranderen in hun specificaties en dit vergeten door te geven. Dit heeft als gevolg dat wij de dienst niet meer herkennen als onderdeel van Datavrije Muziek. Dat wordt nu dus uitgezocht! 🙂
Reputatie 2
Goedemiddag al iets bekend?
Reputatie 7
Badge +20
Hi sbosm,

We hebben contact gehad met Q-Music en het zou gewoon goed moeten werken. Er is namelijk geen storing bekend bij Q-Music. Van welk toestel maak jij gebruik en van welke datateller? Zou je recente screenshots kunnen maken van je verbruik? Dan kan ik een case aanmaken voor onze technische specialisten. Zij gaan dit dan verder onderzoeken.
Reputatie 2
Hoi Hajar,

Ik heb een OnePlus 3T en gebruik de standaard data teller binnen Android. Die doet het gewoon goed. Het wordt op jullie site niet goed aangegeven. Volgens My T-mobile heb ik deze periode voor 17 MB aan datavrije muziek verbruikt. maar volgens mij telefoon heb ik 1,22 GB verbruikt binnen de Q-music app...

Reputatie 4
Hoi Sbosm,

Dank je wel voor de aanvullende informatie!

Ik heb dit doorgezet naar onze technische specialisten. Zij zullen gaan kijken wat er aan de hand is en of het inderdaad vanuit jouw databundel gaat. Zodra het resultaat bekend is zul je hier bericht over krijgen.

In de tussentijd ben je altijd welkom op ons forum om jouw vragen te stellen. 🙂

Reageer