Beantwoord

eSim in Nederland

 • 13 september 2018
 • 68 reacties
 • 49937 Bekeken


Toon eerste reactie
This topic has been closed for comments

68 reacties

Reputatie 1
Sinds vandaag is de eSIM beschikbaar in Polen bij Orange.
Mijn persoonlijke mening: 332 handtekeningen in 5 weken tijd is niet veel, blijkbaar is de nood niet zo hoog. En wanneer stap je nou over? Maximaal 1x per jaar of 2 jaar. Zo vaak hoef je die simkaart niet te wisselen dus. Het is uiteindelijk alleen handig voor smartwatches die autonoom op 4G werken waar fysiek geen simkaart in past en dat zijn apparaten voor de happy few.

Begrijp wel dat de providers nu nog geen kosten willen maken voor een techniek waar nu nog niet veel vraag naar is. Als ik nu de straat op ga en willekeurige voorbijgangers vraag wat eSIM is dat er maar weinigen zijn die dat zullen weten.


Sorry Folkert, maar we weten allemaal dat online petities nonsense zijn. Ik heb hem daarom ook niet ondertekend terwijl ik ontzettend hard zit te wachten op een e-sim. Voor mijzelf en mijn apple watch, maar ook voor mijn werk waar ik nu veel collega's zie bellen met hun prive nummer.
Als T-mobile echt bang is voor overstappers zouden ze eens goed naar hun dienstverlening moeten kijken.
Beste T-mobile,

Esim is de toekomst, jullie weten dat ook dondersgoed. Doe er wat aan!
Laat zien dat jullie de voorloper zijn i.p.v. naar andere providers te staren.
Gaat gegarandeerd klanten opleveren!

Esim ready:
 • Apple iPhone XS
 • Apple iPhone XS Max
 • Apple iPhone XR
 • Google Pixel 2
 • Google Pixel 2 XL
 • Apple Watch Series 4
 • Samsung Gear S3
Alvast bedankt,

Yves


Plus ook nog de:
 • Samung Galaxy Watch
Reputatie 1
Werkt prima hoor

Reputatie 2
@martin_vd Kun je ons vertellen hoe je dat doet?
Intussen zijn wij al ruim in 2019. Wanneer komt de esim bij T-Mobile?
Het trieste is dat T-Mobile in 2016 (bijna 3 jaar geleden) als een blog schreef dat esim de toekomst heeft en het niet lang zal duren voordat esim ondersteund gaat worden: https://liveforward.t-mobile.nl/esim/
En in het buitenland kan T-Mobile wel esim ondersteunen.
Dus kom op T-Mobile en doe je trouwe klanten eens een plezier.
M.v.g
Bart
Reputatie 3
Badge +2
Eind vorig jaar was T-mobile nog niet te bewegen. De markt voor e-sim is er waarschijnlijk wel, maar men ziet alleen bedreigingen in plaats van kansen.
https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4419611/e-sim-esim-komt-voorlopig-niet-naar-nederland
31 januari 2019 providers.nl

Providers T-Mobile en Vodafone laten weten op korte termijn te zullen beginnen met het ondersteunen van de zogenaamde ‘E-sim’ in smartphones in Nederland. Ook Tele2 gaat de E-sim ondersteunen, maar vooralsnog alleen in een andere landen. Of Nederland ook in het rijtje komt is nog even afwachten. Wie straks van mobiele provider overstapt, hoeft niet meer te wachten op zijn simkaart en kan gelijk aan de slag met ‘de simkaart van de toekomst’.

Echt waar? 🧐
Het is echt ongelooflijk. Ik voel mij als jarenlange klant niet serieus genomen met de mededeling "T-Mobile houdt de ontwikkelingen in de gaten". Al jaren lang kan men in Duitsland bij T-MOBILE van esim gebruik maken. Waarom dan niet in NL. Ook als er een reden is, vermeld dat de reden maar antwoord niet op deze manier. Kom op T-Mobile wees duidelijk en regel dat we e-sim kunnen gebruiken!
Reputatie 1
We zijn ondertussen weer een maand verder. Topics waarin naar de eSim wordt gevraagd worden gesloten en er wordt doorverwezen naar dit topic. Verder al maanden geen nieuwe info vanuit T-mobile in dit topic.
Kan er a.u.b. een update komen?
Reputatie 7
Badge +20
Goedemorgen iedereen,

Er is op dit moment geen nieuws te vermelden. Mocht er een update voor handen komen, dan delen we die natuurlijk zo snel mogelijk in dit topic.
Reputatie 1
Beste David,

Bedankt voor je reactie, maar dit is dus de standaard reactie die al bijna 2 jaar gegeven wordt.
"We werken wel aan de ondersteuning van eSim, maar op het moment is nog niet te zeggen wanneer dit actief is." heb ik in een ander topic gevonden.
Ik mag al 1,5 jaar m'n abonnement verlengen, maar wacht tot de invoering van de eSim. Als ik dit had geweten had ik toen mijn abonnement al verlengd en had ik in december gewoon weer kunnen verlengen. Dat ik op de eSim moet wachten is prima, maar geef a.u.b. iets van een tijdsaanduiding. Dan zijn jullie van ons gezeur af en kunnen wij onze verwachtingen bijstellen:)
jammer, heb een Apple Watch Series 4 en zou deze graag nog willen gebruiken als mijn telefoon een keertje leeg is. Vind het ook niet erg €5,- extra te betalen zoals in Duitsland. Zou top zijn als er een test programma wordt opgezet, in ieder geval voor iedereen die in dit topic heeft gereageerd, net als het test programma voor Bellen via Wifi. Zou helemaal fijn zijn als er dan ook Bellen via wifi voor icloud apparaten komt. Dan kan je ook op je ipad bellen als je telefoon uit is, soort esim ondersteuning maar dan anders. Zoveel technologieën die er al jaren zijn maar waar niks mee gebeurt 🙁
David: T-Mobile was de eerste met IPhone en de enige met visual voicemail ... De laatste jaren loopt T-Mobile een beetje achter de feiten aan... HD Voice en Wifi bellen het komt allemaal later... en eSim is een commerciële kans en moet je gewoon benutten..
Wat ik wel vreemd vind, is dat in andere landen waar T-Mobile wordt aangeboden, de eSim wel wordt ondersteund volgens bijvoorbeeld Apple.

 • Oostenrijk
 • Tsjechië
 • Duitsland
 • US
Dan weet ik dat het verschillende entiteiten zijn maar je mag er toch wel genoeglijk vanuit gaan dat er op het gebied van dit soort technologieën wel enigszins overleg tussen de verschillende entiteiten is..!?
Wat ik wel vreemd vind, is dat in andere landen waar T-Mobile wordt aangeboden, de eSim wel wordt ondersteund volgens bijvoorbeeld Apple.

 • Oostenrijk
 • Tsjechië
 • Duitsland
 • US
Dan weet ik dat het verschillende entiteiten zijn maar je mag er toch wel genoeglijk vanuit gaan dat er op het gebied van dit soort technologieën wel enigszins overleg tussen de verschillende entiteiten is..!?

Je vergeet er een paar:
 • Kroatië
 • Hongarije
 • Zweden (Tele2)
Maar, lang verhaal kort: T-Mobile geeft nog geen sjoege?

Voor mij is het niet beschikbaar zijn van eSIM hetgeen dat mij weerhoud om weer terug te gaan naar Apple. En ja, je kan iPhones uit China bestellen met twee fysieke simkaart trays, maar dat is niet echt ideaal..
Hey T-Mobile, wanneer komen jullie nu eindelijk eens met de eSim?
Ik zou graag esim willen voor een apple watch.
In andere topics worden doorverwezen naar deze, maar ik vind hier nul nieuwe informatie.

Dat het nog niet ondersteund wordt weten we, maar wat is de reden? Waarom duurt het zo lang, en hoe lang (ongeveer) gaat het nog duren?
Reputatie 7
Badge +20
Hi allemaal,

Wij zijn bezig met de ondersteuning van eSim, maar kunnen nog niet zeggen wanneer klanten het echt kunnen gebruiken. Wij bieden met de gewone simkaart nu de beste kwaliteit en de snelste service. Op het moment zijn er ook nog weinig toestellen met eSIM. Het heeft daarmee nog beperkte voordelen voor de klant.

Ik hoop dat jullie nu meer duidelijkheid hebben!

Ik hoop dat jullie nu meer duidelijkheid hebben!


Dit houdt dus gewoon in dat jullie de komende maanden niets gaan doen omtrent eSim.

Pas als een concurrent de stap eindelijk neemt en klanten (waaronder mijzelf) zijn overgestapt, zal T-Mobile wellicht iets doen met eSim?
Reputatie 3
Na 9 maanden is het leuk om terug te kijken naar dit topic dat ik destijds vanuit onbegrip over de providers heb gemaakt. Ik kan mij niet goed verplaatsen in het opzicht dat de provider E-Sim niet zou willen introduceren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat E-Sim een grote stap is naar een veiligere manier om je telefoon gegevens te verwerken. Het systeem zit zich namelijk in je telefoon verwerkt waardoor deze niet zomaar te verwijderen is, iets wat wel kan met de klassieke sim kaart.
Het introduceren van E-Sim is een sprong van innovatie die goed past bij een land zoals Nederland. We zijn immers het land met het snelste netwerk en wanneer de provider E-Sim gaat introduceren zal deze integreren bij consumenten. De overstap naar E-Sim zal erdoor makkelijker gaan en mensen worden zich ervan bewust hoe de technologie werkt.
Tevens door het introduceren van E-Sim kan de provider nauwer gaan samenwerken met de hardware. De provider kan zijn app optimaliseren waardoor deze op een betere wijze informatie kan doorgeven aan desbetreffende systemen en apps. Je krijgt hierdoor bijvoorbeeld betere informatie te zien in de app.

Overigens denk ik dat een groot bedrijf zoals Apple de keuze zou moeten maken om een toestel te introduceren dat alleen nog maar beschikt over E-Sim, het zou dan voor providers geen discussie meer zijn en daardoor innoveren we eindelijk op een technologie die al vanaf de jaren 80 bestaat. Als Apple hier niet voor gaat kiezen denk ik dat het toch een verstandige keuze is voor de provider om E-Sim te introduceren.

Het zou voor mij en vele andere Nederlands geweldig zijn als een provider dit jaar eindelijk de keuze zal maken om E-Sim aan te bieden. Tevens zou ik het dan waarderen dat deze provider ook smartwatch abonnementen zal gaan aanbieden.

Het feit dat ik destijds een petitie heb gestart heeft ermee te maken dat ik erg benieuwd was hoeveel handtekeningen deze zou halen, hij is natuurlijk niet heel relevant maar het is wel leuk om te zien dat er nu na 9 maand wel 742 ondertekeningen zijn gedaan. Dit is op grote schaal natuurlijk een schijntje maar als er goed gepromoot zal worden denk ik dat deze petitie het veel beter had kunnen doen, hier heb ik mij nooit op gericht.

Beste T-Mobile, Ik heb nog een dik halfjaar mijn contract lopen bij jullie en ik ben erg te spreken over jullie netwerk en service. Echter wanneer een andere provider eerder E-Sim zal introduceren met onder andere smartwatch abonnementen zal ik een overstap serieus overwegen. Het zou overigens helemaal niet verkeerd wezen dat jullie dit najaar E-Sim gaan invoeren, ik denk namelijk dat het alleen maar positieve publiciteit voor jullie oplevert. Een provider die innoveert is natuurlijk een positieve ontwikkeling.
Ik ben erg benieuwd wat de ontwikkelingen zullen wezen dit jaar en kijk weer erg uit naar de volgende iPhones en Apple Watches.
Ik "vermoed" dat een zekere andere rode telefoonmaatschappij al bezig is met het ontwikkelen van e-sim, reden genoeg om eventueel toch over te gaan stappen voor mij 🙂
@Martijn-P In 2010 ben ik voor de iPhone overgestapt van Vodafone naar T-Mobile.

Ik zou vanwege de Apple Watch, opnieuw overstappen naar een andere provider wanneer deze wel eSIM ondersteuning biedt.