Spam? Of TMobile sms?


Beste T-mobile,

Ik ontving net het sms'je waarvan ik ook onderaan dit bericht een kopie heb geplaatst. Ik heb m'n toestel al een paar uur niet aangeraakt en ik doe niets met sms-abonnementen. Dus het leek voor mij dat: 1: T-mobile heeft dit gestuurd dmv een fout (?) en zal dit gauw genoeg oplossen, of
2: dit is spam en ik ben niet bereid om voor deze kosten op te draaien. Sterker nog, ik verzoek dan T-mobile om dit ongedaan te maken en in het vervolg mijn gegevens te beschermen tegen ongewenste ongedierte van buitenaf.
Welke stappen moet ik ondernemen, want op het linkje zal ik niet klikken om mij "af te melden".

Hartelijk bedankt!

[Ontvangen sms:]
Gratis bericht: je gebruikt abonnement 'unli', kosten zijn €5,00/Week, Onb.Toegang. Ga naar tapcom.co/user/hYjz6T4rtub3/pootube/home.html Afmelden: payinfo.nl

3 reacties

Ik lees net trouwens dat er velen zijn die dit ook hebben meegemaakt. En dat dit meestal spam is die doorverwijst naar porno websites. Wat houdt dit exact in als er niet eens wordt gesurfd op het internet met dit toestel?
Reputatie 4
Hi yeah33,

Je maakt hoe dan ook nu al gebruik van deze dienst, onafhankelijk van het aanklikken van de link. T-Mobile heeft hier niet zoveel mee van doen; zij fungeert alleen als doorgeefluik met betrekking tot de kosten. Je hebt waarschijnlijk op een verkeerde link gedrukt of iemand anders heeft dat gedaan en heeft jouw telefoonnummer ingevuld. Daar kun je je helaas niet tegen wapenen 😞.

Je kunt je afmelden via http://www.mijnmobielebetalingen.nl/ en direct ook een blokkade plaatsen zodat dit in het vervolg niet meer mogelijk is. Daarna kun je een verzoekschrift indienen voor nader onderzoek. Mocht uit het onderzoek blijken dat je niet zelf dit (per ongeluk) hebt aangevraagd, wordt er naar compensatie gekeken.

Groet,
Casper.
Moet eerlijk zeggen dat dit nog vrij netjes is ook.....

Men meld dat je een abbonement heb genomen, verteld wat het kost en geeft de informatie om je af te melden.

Je ziet het wel anders, dan krijgt men alleen de  sms berichten waarvoor betaald word, veel van deze diesten zijn geen oplichters maar gewoon bedrijven die een dienst aanbieden. Helaas word vaak op linke wijze geadverteerd en in negen van de 10 gevallen heeft de klant zelf geklikt.

Klik je op een banner in een gratis app, al dan niet per ongeluk, klik hem nooit direct weg!!  lees wat er staat  soms is een kruisje of een sluit knop juist de manier om aan zo'n geweldige dienst te raken....   de terugknop is weer wel veilig....

Reageer