Beantwoord

4G+ ondersteuning op LG toestellen

  • 16 januari 2016
  • 13 reacties
  • 8269 Bekeken

Reputatie 5
Badge +11
Welke toestellen van LG ondersteunen 4G+ van T-Mobile?
icon

Beste antwoord door DennisAmeling 16 januari 2016, 11:38

Op dit moment ondersteunen de volgende LG toestellen 4G+ van T-Mobile:

  • LGE G4 (H815)

Zodra er meer toestellen van dit merk beschikbaar komen die 4G+ ondersteunen, worden deze toegevoegd aan dit lijstje.N.B. Rechts bovenin het scherm van je toestel zie je altijd een netwerktype (3G, 4G). Sommige LG toestellen geven geen verschillende symbolen aan voor 4G en 4G+, hoewel je er op bovengenoemde toestellen wel gebruik van kunt maken (test het gerust d.m.v. een Speedtest!). T-Mobile is bezig met fabrikanten om een apart 4G+ symbool te laten zien op alle toestellen die het ondersteunen. Diverse klanten hebben inmiddels bevestigd dat de LG G4 wél een apart symbool aangeeft voor 4G+.
Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 5
Badge +11
Op dit moment ondersteunen de volgende LG toestellen 4G+ van T-Mobile:
  • LGE G4 (H815)
Zodra er meer toestellen van dit merk beschikbaar komen die 4G+ ondersteunen, worden deze toegevoegd aan dit lijstje.

N.B. Rechts bovenin het scherm van je toestel zie je altijd een netwerktype (3G, 4G). Sommige LG toestellen geven geen verschillende symbolen aan voor 4G en 4G+, hoewel je er op bovengenoemde toestellen wel gebruik van kunt maken (test het gerust d.m.v. een Speedtest!). T-Mobile is bezig met fabrikanten om een apart 4G+ symbool te laten zien op alle toestellen die het ondersteunen. Diverse klanten hebben inmiddels bevestigd dat de LG G4 wél een apart symbool aangeeft voor 4G+.
Is de LG Nexus 5X niet ook geschikt voor 4G+? Volgens de technische specificaties (https://www.google.com/intl/nl_nl/nexus/5x/) wel. Er staat namelijk bij LTE-CA DL óók 'B3-B8'. Ik kan alleen nergens op mijn N5X uitlezen of ik er daadwerkelijk gebruik van maak.
Niemand?
Hi Lennart_dh , als het goed is ondersteund je nexus 5x ook 4G+! De mijne is per post onderweg en over een paar dagen kan ik het je met eigen ervaring bevestigen
Mijn Nexus 5x blijft bij download hangen op 148, 97 Mbps. Dat is max voor 4g, lijkt zo dat hij geen 4g+ ondersteunt.
Reputatie 3
Badge +4
Je Nexus 5X geeft vermoedelijk geen apart 4G+ icoontje weer, maar ondersteunt het bij mijn weten wel!
(Wil een T-Mobile medewerker dit uitzoeken?)

Wat betreft je maximale downloadsnelheid...

Kopie van een post van Dennis Ameling:

@allen
Ik heb een reactie gehad van de netwerkspecialisten.

"In november vorig jaar is de cap verhoogd van 120Mbps naar 150Mbps, en in de nabije toekomst zal deze opnieuw verhoogd worden. Het is echter nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren en naar welke snelheid er dan gegaan wordt."

Mij lijkt het in ieder geval logisch dat ze de snelheid volledig open gooien, wat het maximum op 225Mbps zou moeten brengen. We gaan het zien, voor nu dus nog even niet hoger dan 150Mbps
Reputatie 7
Badge +20
Hey RicardoIM,

Je zou inderdaad naar mijn weten gebruik moeten kunnen maken van 4G+ op je Nexus!

Heb je een idee wat je qua snelheden op 4G haalde? Dit zou namelijk met 50% verhoogd moeten zijn na de uitrol van 4G+. Ik ga gelijk ook even kijken of collega en Nexusfan Lionizer zijn Nexus al binnen heeft en wat zijn bevindingen zijn!
Mijn Nexus 5x blijft bij download hangen op 148, 97 Mbps. Dat is max voor 4g

Dat is de theoretische maximum van 4G op de 1800MHz (op 1 band) bij T-Mobile, echter haal je die in de praktijk nooit. T-Mobile heeft de abonnementen allemaal nog gelimiteerd op 150Mbps, wat je dus kan halen getuige je speedtest. Ik ben wel gerustgesteld dat het toestel wel 4G+ ondersteund, maar hier alleen geen apart icoon voor heeft.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Lennart,

Goed om te lezen dat je Nexus ook 4G+ ondersteunt! Hoe zijn je ervaringen tot nu? Zoals Dennis heeft aangegeven zijn wij bezig om een apart 4G+ symbool te laten zien op de toestellen. Nog even geduld dus..:)
Mijn lg g5 na verschillende updates pakt 4g niet
Reputatie 3
Badge +4
Goedemorgen boxxie, welkom hier!
Je LG G5 is geschikt voor 4G+ van T-Mobile (en ondersteunt alle gebruikte frequenties).
Staan je instellingen goed? Wil je kijken naar het volgende: Instellingen, Netwerken, Meer, Mobiele netwerken, Dataverbinding en Netwerkmodus juist ingesteld?

Laat je weten of het nu werkt?
Grt

If you got an option or "4g LTE-A" in your network settings to access the internet, then it means your mobile supports 4g +. 4g + is nothing but an advance network carrier is assumed to carry heavy internet speed. (not confirmed)
Reputatie 3
Badge +4
@expertguy
No, the 4G+ network from T-Mobile NL stands for high transferspeed 4G, up to 450 Mbps download and up to 75 Mbps upload (with carrier aggregation).

https://www.t-mobile.nl/mobiel/netwerk/internetsnelheid

Regards

Reageer