Beantwoord

4G only gebruiken en toch kunnen bellen op OnePlus 7 Pro


Beste allemaal,

Ik heb op mijn schoollocatie erg slecht bereik. Om accu te besparen en ook om gewoon internet te krijgen als ik mijn telefoon uit mijn broekzak haal gebruik ik al jaren LTE only. Met LTE only heb ik in mijn broekzak helemaal geen bereik, maar zodra ik de telefoon uit mijn broekzak haal gelijk een bruikbare verbinding. Als ik ook 3G toelaat, dan gaat de accu veel minder lang mee en heb ik altijd hele slechte verbinding wanneer ik mijn telefoon uit mijn broekzak haal.
Nu weet ik dat T-Mobile verder nog geen VoLTE heeft, was erg jammer is.

Is er toch een manier om alleen voor voice 3G toe te laten? Want ik kan niet bellen over 4G, maar het ergste is dat ik geen telefoontjes kan ontvangen over 4G.

Ik gebruik nu een OnePlus 7 Pro, maar heb dit probleem natuurlijk met ieder toestel die ik gehad heb.

Mvg,
Jordytjes
icon

Beste antwoord door Folkert 25 mei 2019, 15:53

Beste @Jordytjes ,T-Mobile ondersteunt op dit moment nog geen bellen over 4G voor iedereen, is in testfase voor een kleine groep gebruikers. De kans is dus groot dat je op dit moment over 3G belt. Maar bellen over 4G is sowieso uit te schakelen, bellen over 3G zal nog zeker een flink aantal jaren ondersteund blijven voor oudere toestellen.Hoe is het bereik buiten naast je school? Mogelijk is het schoolgebouw de boosdoener qua slecht bereik.Groet, Folkert
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 7
Badge +18
Beste @Jordytjes ,

T-Mobile ondersteunt op dit moment nog geen bellen over 4G voor iedereen, is in testfase voor een kleine groep gebruikers. De kans is dus groot dat je op dit moment over 3G belt. Maar bellen over 4G is sowieso uit te schakelen, bellen over 3G zal nog zeker een flink aantal jaren ondersteund blijven voor oudere toestellen.

Hoe is het bereik buiten naast je school? Mogelijk is het schoolgebouw de boosdoener qua slecht bereik.

Groet, Folkert
Beste @Folkert,

Bereik is buiten meer dan prima. Helaas is KPN de enige die ook in het schoolgebouw goed bereik heeft. Volgens 4gmasten is KPN de enige die een mast iets dichterbij heeft staan.

Nu is het ding niet het bereik, die is nou eenmaal slecht en daar kan ik mee leven. De vraag voor mij is alleen of het mogelijk om voor alleen bellen toe te staan om op 3G te gaan, en voor data nooit op 3G te gaan.

Mvg,
Jordytjes
Reputatie 3
Badge +4
https://newsroom.t-mobile.nl/t-mobile-klanten-bellen-vanaf-deze-zomer-ook-via-4g-en-wifi/

Hoi Jordytjes, hopelijk is dit goed nieuws voor je!!
Reputatie 7
Badge +18
Helaas nog even niet @Jordytjes en @HarryMe want de OnePlus 7 is nog niet gecertificeerd voor T-Mobile VoLTE maar hopelijk komt dat in de nabije toekomst. Het toestel is ook nog maar net op de markt.
Reputatie 3
Badge +4
Goedemorgen T-Mobile, zit VoLTE voor de OnePlus 7 en 7Pro wel in de planning?

B.v.d.
Reputatie 7
Badge +20
Hi @HarryMe,

Dat gaat er zeker komen voor de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro, maar ik heb nog geen concrete datum voor je. Hopelijk snel, niet alleen voor jou, maar zelf ga ik hoogst waarschijnlijk ook voor de 7! 🤞
Reputatie 3
Badge +4
Mooi om te horen David!
Ik ben erg benieuwd, kijk er zelf ook naar, de 1+ 7 Pro lijkt me een goede vervanger voor mijn S8+
Hi @David, kan je inmiddels al iets meer vertellen over de OnePlus 7 Pro met betrekking tot VoLTE? Ik wil graag de overstap volledig maken (heb het toestel al) maar VoLTE-ondersteuning houdt me nog een beetje tegen. 😢
Reputatie 3
Badge +4
Hoi @mmatheeuwsen ,

https://community.t-mobile.nl/netwerk-347/nieuws-t-mobile-klanten-bellen-vanaf-deze-zomer-ook-via-4g-en-wifi-312148

in dit topic kun je er meer over lezen (ergens bij de laatste reacties).
Je kunt opgelucht ademhalen 😉 het werkt!
4G only instellen is niet altijd aan te bevelen (daarover ook meer in het andere topic).
Hoi @mmatheeuwsen ,

https://community.t-mobile.nl/netwerk-347/nieuws-t-mobile-klanten-bellen-vanaf-deze-zomer-ook-via-4g-en-wifi-312148

in dit topic kun je er meer over lezen (ergens bij de laatste reacties).
Je kunt opgelucht ademhalen 😉 het werkt!
4G only instellen is niet altijd aan te bevelen (daarover ook meer in het andere topic).


Ik heb het getest, maar bij mij werkt het niet. Zie ook mijn antwoord op https://community.t-mobile.nl/netwerk-347/nieuws-t-mobile-klanten-bellen-vanaf-deze-zomer-ook-via-4g-en-wifi-312148.
Bij mij werkt het ook niet. De optie WiFi bellen verscheen wel in het menu, dat betekent dat het toestel herkent dat het netwerk die functie biedt. Maar WiFi bellen doet het niet. OP 6.

Edit idem met Samsung S8.
Reputatie 3
Badge +4
Hoi @mmatheeuwsen en @TmoFan2,

in dit draadje (laatste reacties)
https://community.t-mobile.nl/netwerk-347/nieuws-t-mobile-klanten-bellen-vanaf-deze-zomer-ook-via-4g-en-wifi-312148/index3.html
mijn ervaring met Wi-Fi bellen.
Is er inmiddels al meer bekend over VoLTE-support voor de OnePlus 7 pro? Het toestel is nu al een tijdje uit (in samenwerking met T-Mobile Nederland), maar tot op heden nog geen support. Duurt wel erg lang nu, helaas.
Reputatie 7
Badge +19
Hoi hoi,

Alle toestellen waarop dit beschikbaar is, zul je terugvinden op deze pagina, daar worden natuurlijk ook direct updates geplaatst als die er zijn.
Ola,
Voor KPN werkt het al.
Er is nog geen informatie voor T-Mobile.

Meer informatie hoe de OnePlus7 / Pro te configureren is
https://forum.xda-developers.com/oneplus-7-pro/help/force-enable-volte-vowifi-t3934227

Reageer