Vraag

Data verbruik meten

  • 15 november 2012
  • 6 reacties
  • 1368 Bekeken

Hoi!
Ik heb sinds kort een nokia asha 302 en een smart start 70 abbo met internetbundel van 200MB en heb eigenlijk 2 vragen.. (ben nogal een leek op dit gebied)
Thuis gebruik ik natuurlijk de Wi-fi maar eenmaal op pad komt het "G"tje boven in beeld. Verbruik ik dan al data? Of gebeurt dat pas als ik een app oid open heb staan?  
en de tweede vraag...
Is er een app iod beschikbaar om te voorkomen dat ik over mn datalimiet ga. Ik gebruik het internet eigenlijk alleen voor whatsapp berichtjes.
Ik kan via my t-mobile nl niets zien over mn internet verbruik..  

Alvast bedankt! 

6 reacties

Reputatie 7
@Mswallie; Welkom bij T-Mobile;

De G geeft aan dat je verbonden bent met het 3g netwerk. Er bestaan namelijk 3 soorten (soms meerdere) letters. Even een korte uitleg over deze letters:
  • G = verbonden maar langzame verbinding (snelheid)
  • 3g = verbonden gemiddelde verbinding (snelheid)
  • H = verbonden snelle verbinding (snelheid) 
Zover ik weet is er geen app die dit blokkeerd. Je moet hetzelf in de gaten houden. Zolang je via 3g netwerk niet gaat downloaden/ filmpjes gaat bekijken enz... dan valt het gebruik reuze mee. Facebook kan ook een groot data verbruiker zijn door al die plaatjes/ filmpjes die mensen uploaden. Die moeten namelijk ook geladen worden.
Hallo Mswally!
Ik heb een soortgelijke vraag gesteld in een zelf aangemaakt topic: daar werd mij gezegd dat als je een aparte internetbundel hebt (en die heb jij zeg je), dat je dataverbruik dan apart zichtbaar zou moeten zijn bij je ' Belstatus' .
Reputatie 6
@Mswallie,
Er zijn verschillende apps waarmee je internetgebruik kunt meten. Bij sommige kun je geen startdatum invullen en/of worden WiFI en mobiel internetgebruik op één hoop gegooid. Dus even kijkenn welke app het beste is voor jou.

Hierbij 2 apps:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roysolberg.android.datacounter = startdatum instelbaar

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobidia.android.mdm

https://play.google.com/store/apps/details?id=nitro.phonestats

Succes, Jan
Reputatie 6
Voor Symbian heb je Traffic Monitor, een heel handige app waarmee je bij houdt wat je per dag en per maand verbruikt, op zowel WiFI als het gewone onternet. Zoek hiervoor even in de Ovi Store, ik er er althans van uit dat je Nokia Symbian heeft.
Dag allemaal. Bedankt voor de antwoorden!
Nog 1 vraagje. Nu ik het G netwerk ook aan heb staan gaat ie thuis niet meer over op de wifi...
Iemand een idee of het G netwerk ook uit te schakelen is voor thuis? Wifi kost tenslotte een stuk minder :rolleyes:
Reputatie 6
Dat kan zeker. Ik weet niet hoe het bij jouw telefoon zit, maar op de mijne kun je het netwerk handmatig instellen en dan WLAN selecteren.

Reageer