Beantwoord

Foutmelding com.google.process.gapps op mijn huawei p7


'Ik heb een huawei P7 en heb sinds enkele dagen iedere keer een foutmelding: com.google.process.gapps en krijg ook iedere keer foutmelding over locatieservice. Ook zijn mijn afspraken in de agenda ineens foetsie. Wie heeft dit nog meer of weet hoe ik dit kan verhelpen? '
icon

Beste antwoord door Hajar 18 maart 2016, 13:43

We zien dat dit topic nog regelmatig wordt bezocht. Ervaar jij probemen met je toestel? Neem dan een kijkje in dit topic. Je vindt er allerlei tips voor wanneer je toestel mogelijk defect is. Mochten deze tips niet werken dan kun je jouw toestel ter reparatie aanmelden.
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 1
Oplossing com.google.process.gapps is gestopt

process com.google.process.gapps is gestoptOplossing voor com.google.process.gapps is gestopt, zodat geld bespaard kan worden op professionele hulp voor uw android toestel.
Steeds meer Android gebruikers zien de Google gapps foutmelding waarvan opvallend veel de Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy SIII of zelfs al de Samsung Galaxy S4 hebben, maar ook andere toestellen hebben last van deze foutmelding. Zo kunnen er ook meldingen voorkomen op Tablets, Sony Ericsson Xperia en HTC One om nog enkele voorbeelden te noemen.
Com.google.process.gapps is onverwachts gestopt

De Android melding “process.com.google.process.gapps is onverwachts gestopt” kan door vele manieren worden veroorzaakt. Ten eerste is het handig om te weten dat “gapps” staat voor Google apps zoals, Google Play store/Market, Gmail, YouTube, agenda en meerdere. Veel Android Android Google apps Gappsgebruikers melden dat de melding komt na:

Update van Android 4.0 Ice Cream Sandwich naar Android 4.1 of 4.2 Jelly Bean, of andere versie update
Gecrashte download
Langdurige niet voltooide download
Synchronisatie van gmail of contact gegevens
Mogelijk conflict van een “nieuwe” Android app met bestaande instellingen
Soms “zomaar” na een herstart van het Android toestel of de Google Play store

Het gevolg van de melding is dat bijna ieder Android toestel bij het opstarten al begint met de Com.google.process.gapps foutmelding. Ook kan het zijn dat gmail niet meer goed werkt. Tevens kan het zijn, dat de Google Play Store niet meer goed opstart of werkt en in sommige gevallen zelfs het hele Android systeem vast laat lopen waarna een gedwongen herstart nodig is. Kortom frustratie en misschien wel paniek, maar wees gerust er zijn enkele google.process.gapps oplossingen om uit te proberen.
Google Play store gegevens wissen

De eerste en meest voor de hand liggende oplossing kan in sommige gevallen zijn om de “Google Play store gegevens” te wissen. Het wissen van de Play Store Android app gegevens betekend, dat de opgeslagen lijst van applicaties opnieuw samengesteld dient te worden bij het weer opnieuw opstarten van de Google Play store app. Het kan voorkomen dat de de Play Store in eerste instantie weer goed lijkt te werken, totdat een van de Android Apps wordt bijgewerkt, waarna de melding weer verschijnt:

Helaas com.google.process.gapps is gestopt

Als de melding helaas toch weer verschijnt, lees dan vooral verder voor de andere mogelijke “process google gapps is onverwachts gestopt” oplossingen.
Android Downloadmanager aanzetten

In sommige gevallen is om één of andere reden een conflict ontstaan met de Android Downloadmanager of de Downloadmanager is uitgezet. Zodra de Downloadmanager niet meer functioneert verschijnt bij iedere download actie of synchronisatie de foutmelding “com.google.process.gapps is gestopt”. Het is dan ook raadzaam om de instellingen van de Downloadmanager te bekijken en er voor te zorgen dat de Downloadmanger aan staat, dit kan op de volgende manier (Samsung Galaxy toestellen):

Instellingen
Applicatiebeheer
Derde tabblad “Alles”
Scroll helemaal naar onderen
Kies Downloadmanager
Kies Aanzetten. Staat de Android downloadmanager al aan, zet deze dan een keer uit en weer aan

Het aanzetten van de Android Downloadmanager is de meest voorkomende oplossing aangezien de foutmelding van Google gapps wordt veroorzaakt door het willen downloaden en of synchroniseren van gegevens. Zoals begrijpelijk zal zijn is voor zowel het synchroniseren als downloaden een actieve downloadmanager nodig.
sony ericsson experia x10
PC companion voor Sony smartphones

Voor Sony smartphones, zoals de Sony Ericsson Xperia, kan het gebruik van PC Companion ook leiden tot een oplossing. Zo kan je met PC Companion je toestel herstellen of voor meer geavanceerde gebruikers flashen. Hoe PC Companion geïnstalleerd en gebruikt kan worden staat allemaal terug te vinden bij Sonymobile.com.
Factory reset

Bij vele berichten op internet zie je dat er direct wordt geadviseerd om een factory reset uit te voeren waarbij gegevens verloren kunnen gaan. Het terugzetten van fabrieksinstellingen is echt de laatste stap die je wil nemen. De meest voorkomende oplossingen voor het gestopte google gapps process staan hierboven dan ook al vermeld. Alleen wanneer na bovenstaande oplossingen op het Android toestel nog steeds de melding komt:

com.google.process.gapps is gestopt
of
Process com.google.process.gapps is onverwachts gestopt
of in het Engels:
process com.google.process.gapps has stopped unexpected

Voer dan een factory reset uit via:

Instellingen
Back-up maken en terugzetten
Standaardgegevens herstellen

Hopelijk is de factory reset dan ook de juiste oplossing voor jou toestel. Blijf je problemen houden, meld het dan hier zodat er mogelijk een extra nieuwe oplossing verschijnt die hier nog niet vermeld staat
Reputatie 7
Badge +20
We zien dat dit topic nog regelmatig wordt bezocht. Ervaar jij probemen met je toestel? Neem dan een kijkje in dit topic. Je vindt er allerlei tips voor wanneer je toestel mogelijk defect is. Mochten deze tips niet werken dan kun je jouw toestel ter reparatie aanmelden.
Wel zo netjes om te noemen dat het hierboven gegeven uitgebreide antwoord een volledige directe kopie van http://bespaar.geld-met.nl/overig/oplossing-com-google-process-gapps-gestopt is. Alleen op deze site staan bij de reacties nog enkele extra tips genoemd.
Reputatie 6
Badge +17
Bedankt voor de toevoeging @Dean113! Heeft deze oplossing bij jou gewerkt voor dit probleem?
Voor zowel mijn Samsung S3 als latere S4 heeft de oplossing van bespaar.geld-met.nl mij geholpen. En de playstore gegevens wis ik nog met enige regelmaat .
Reputatie 7
Badge +20
Hi Dean113,

Dankjewel voor het delen van deze tip! Hier zullen andere klanten zeker wat aan hebben! 🙂

Reageer