Vraag

Geen geluid tijdens bellen en gebeld worden


Hallo,

Sinds vandaag hoor ik niks meer op mijn Xperia Z als ik gebeld word of zelf iemand bel.
Wie kan mij vertellen hoe dit kan en wat ik eraan zou kunnen doen?
Heb de telefoon al een aantal keren aan en uit gedaan...

15 reacties

Reputatie 5
Hi Kyung, welkom op het forum. :)

De kans bestaat dat de speaker kaduuk is. Waarom? Tsja, apparaten gaan nu eenmaal wel eens stuk. 😞  Omdat opnieuw opstarten niet helpt probeer dan eens een soft reset. Heb je wel de meest recente software update? Helpt dit ook niet dan kun je je Xperia Z terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe je dat doet wordt duidelijk uitgelegd in Toestelhulp. Vergeet niet om eerst een back up te maken! 

Helpt dit allemaal niet, dan is het toch een hardwarematig probleem en zit er niets anders op dan je telefoon ter reparatie aan te bieden. Informatie hierover vind je op de pagina Telefoonreparatie, garantie en verzekeringen.
Hallo Minty,

Bedankt voor de info, zal eens kijken of het daarmee lukt!
Kyung schreef:

Hallo Minty,

Bedankt voor de info, zal eens kijken of het daarmee lukt!Alles geprobeerd, niks werkt... Zijn er nog andere dingen die ik kan proberen?
Groetjes!
Reputatie 3
Hoi Kyung,

Jammer om te horen dat de aangedragen oplossingen van Minty niet geholpen hebben! Er is nog één mogelijkheid om alles echt uit te sluiten door het volgende te doen:

- ga naar je dialer en voer het volgende in; *#*#7378423#*#*
- Je komt in een Service meu en ga dan naar 'Service tests'
- Voer dan de Speaker en microfoon test uit


Ik ga er vanuit dat je toestel gewoon kapot is hoor maar met deze tests kunnen we een hardwarematig probleem helemaal uitsluiten.
Hallo kurkdroog,

Dat nummer heb ik al geprobeerd en alles doet het gewoon...
Ben er inmiddels wel achter dat wanneer ik bel, a het bereik wegvalt. Kan het daar dan misschien nog iets mee te maken Hebben?

Groet Kyung
Reputatie 4
@ Kyung

Ervaar je dit probleem overal of is het locatiegebonden? Blijkt uit de test dus dat je speaker en microfoon wel werken? Ik hoor het graag!
Hoi WillemE,

Tot nu toe was dat wegvallen van het bereik alleen thuis. En inderdaad, de speaker enz. doen het gewoon als je die test uitvoert.

Groetjes
Reputatie 4
@ Kyung

Wanneer je het probleem op één specifieke locatie ervaart en er op andere plekken helemaal geen last van hebt, dan lijkt het te gaan om een netwerkprobleem. Ik adviseer je dan ook om een melding te maken via onze dekkingskaart. Een netwerkspecialist zal dit dan gaan onderzoeken en je voorzien van een terugkoppeling binnen 10 werkdagen.
Inmiddels ben ij erachter dat ie het helemaal nergens doet dus ik zal hem op moeten sturen denk ik...
Reputatie 5
@Kyung ai dat is balen, dat duidt inderdaad op een hardware defect. Je kunt het toestel ter reparatie aanbieden via de T-Mobile website.
Ik precies het zelfde probleem ook een Experia Z. Ik denk dat het aan hardware ligt .
Zie onderstaande probleem beschreven door Auteur.

Sinds vandaag hoor ik niks meer op mijn Xperia Z als ik gebeld word of zelf iemand bel.
Wie kan mij vertellen hoe dit kan en wat ik eraan zou kunnen doen?
Heb de telefoon al een aantal keren aan en uit gedaan...
Ik heb ook alles gedaan wat hierboven genoemd is maar het heeft niet geholpen.Kyung schreef:

Hallo,

Sinds vandaag hoor ik niks meer op mijn Xperia Z als ik gebeld word of zelf iemand bel.
Wie kan mij vertellen hoe dit kan en wat ik eraan zou kunnen doen?
Heb de telefoon al een aantal keren aan en uit gedaan...

Reputatie 6
Badge +17
Hoi Joymahabier,

Balen dat jouw toestel dezelfde kuren vertoont! Goed dat je alvast bovenstaande tips hebt geprobeerd. Heb je dit probleem bij één specifieke persoon of bij iedereen die jou belt? Wat gebeurt er als je tijdens het bellen jouw telefoon op speakerphone zet, hoor je dan wel iets? Hoor je jouw beltoon als jouw telefoon overgaat? Heb je dit op één locatie of overal? Kun je voor alle zekerheid eens een simkaart van iemand anders in jouw toestel doen, werkt het geluid dan wel als aan het bellen bent?

Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen!
als ik de speaker aan zet hoor ik alles en dan hoor de andere partij mij ook, zoals het hoort. Sim kaart heb ik al geprobeerd, het probleem blijf zich voordoen. Ik heb de simkaart in een andere toestel gezet en dat gaat. Het specifiek de sony experia tel waar het probleem zich voordoet. Van de ene op de andere dag deed het toestel raar.

Locatie maakt niet uit overal is het het zelfde.

Het verbaasd me dat aantal personen exact het zelfde probleem. Ik
Reputatie 4
Hi Joymahabier,

Goed dat je dit aankaart!

Jammer genoeg kunnen telefoons van de één op andere dag kuren gaan vertonen. Ik denk dan echt dat het aan jouw toestel ligt. Als het namelijk aan de simkaart had gelegen dan hadden dezelfde problemen zich voorgedaan in het andere toestel. Wat je nog kan doen is even kijken naar de tips en tricks die wij geven op deze pagina. Hier leggen wij uit wat je nog zelf kan doen om de kuren op te lossen. Op deze manier proberen wij te voorkomen dat het toestel ter reparatie moet worden opgestuurd. Werkt jouw toestel dan nog steeds niet? Dan is mijn advies wel om jouw toestel ter reparatie op te sturen. Op die pagina kan je ook precies vinden hoe dat in zijn werk gaat.

Ik hoop voor je dat de tips wel werken! Als je nog andere vragen hebt, dan sta ik voor je klaar. 🙂

Reageer