Sticky

[Geruchten] Bespreek hier alles over de toekomstige BlackBerry toestellenToon eerste reactie

186 reacties

Reputatie 4
Badge +4
BB10 is op zichzelf vergelijkbaar met Android, dus als dat een beetje van de grond komt dan KAN het een goede concurrent zijn (na hier en daar wat tweaks)

groot voordeel op dit moment is dat Android apps er op draaien (heb zelf bijvoorbeeld T-Mobile Cloud draaien op mijn toestel)
Ik zie dat niet als een voordeel.....  native apps is wat een OS nodig heeft....   het gaat dan net als de Nokia ....  men hoopt dat door het gebruik van Android apps de mensen toch overstappen op een ander OS....  

Ik zal nooit zeggen dat Android het beste systeem is maar het is wel het systeem waar je op dit moment het meeste mee kan doen....   Linux is ook veel beter als Windows maar toch gebruikt de hele wereld hoofdzakelijk Windows....  Het gaat niet om welk systeem het beste is maar welk systeem het meest word ondersteund...  ga je als bedrijf tegen de stroom in verdiend dat respect maar is niet altijd het beste idee.....

Niemand zal nu nog een overstap maken van bijvoorbeeld Android of IOS naar BB.....   en ook instappers zullen zelfs eerder kiezen voor Windowsphone....
Als dan ook een toestel nog eens met zulke lage specificaties word uitgebracht  hou je alleen de mansen over met een laag budget en die kopen weer geen apps..... en de software is nu juist waar men bij BB nog wel wat verdient.....

Bedrijven kiezen ook niet meer voor BB.....  dat was jaren de kracht van het bedrijf.
Reputatie 4
Badge +4
BB10 is nog te jong om echt veel native apps te hebben (ze waren simpelweg veel te laat), maar er komen er steeds meer.

Ik ben het wat dat betreft met je eens.

Ook bedrijven kiezen inderdaad minder voor BlackBerry. Ik ving hier en daar wel op dat dit wel weer aan begint te trekken, maar ik ben daar te weinig in thuis om een goed oordeel te kunnen vellen.

Laten we hopen dat John Chen de kar in zoverre kan trekken dat BlackBerry weer een succes gaat worden.

De Z3 is een eerste stap van John Chen in opkomende markten (zoals bijvoorbeeld Indonesie) om BlackBerry daar voor een aantrekkelijke prijs aan de man te brengen.
Ik ben er van overtuigd dat BlackBerry hier ook weer met net-geen-top-range-maar-ook-weer-geen-mid-range toestellen gaat komen, maar ik hoop dat ze dan wel beter nadenken over prijs en specs, want de laatste jaren liepen ze iedere keer achter de feiten aan met verouderde specs en te hoge prijzen.
Reputatie 4
Badge +4
BlackBerry Z3 review:Het toestel is puur en alleen voor de Indonesische markt, alles behalve "high-end," maar kwalitatief hoogwaardig zoals we van BlackBerry gewend zijn.

Voor ons dus eigenlijk niet interessant, maar omdat het het eerste toestel is onder John Chen uit de samenwerking van BlackBerry met Foxconn leuk om te laten zien. 
Reputatie 4
Badge +4
BlackBerry onthuldde de nieuwe BlackBerry Z3 in Jakarta gisteren, maar gaf daarnaast ook aan wat er wel en niet op de huidige "roadmap" staat. Naast de BlackBerry Classic, welke later dit jaar verschijnt, heeft BlackBerry nog een aantal toestellen op de planning staan; zowel full-touch als met keyboard.

Er zijn genoeg geruchten over welke toestellen er aan komen van BlackBerry, waarvan de BlackBerry Windermere de grootste is. John Chen vertelde dat door de samenwerking met Foxconn er misschien ook een nieuw high-end vlaggenschip bij komt.

"After BlackBerry Jakarta, now we are again working on the latest BlackBerry with either 3 to 4 [new devices planned]. Yes, there is the keyboard, and one of them is [all-touch] not a keyboard, "

Bij BlackBerry lijkt het dus allemaal in volle vaart door te gaan en het lijkt erop dat er wel degelijk nieuwe toestellen aan zitten te komen, de vraag is alleen: wanneer?
Een ding is wel zeker, zegt John Chen, er zullen geen "wearables (bvb: Google Glass, Galaxy Gear, Smartwatch)" komen. Hij stiptte aan dat BlackBerry geen enkel intentie heeft om in de toekomst in deze wereld te mengen.

Bron: CrackBerry
Reputatie 4
Badge +4
Ook wel interessant is dat BlackBerry later dit jaar met update 10.3 komt. Deze zal niet alleen bedoeld zijn voor nieuwe toestellen, maar ook voor de huidige OS10 toestellen.

Even om verwarring te voorkomen: het geplande BlackBerry Classic toestel zal uitgebracht worden met 10.3.1. Deze software versie zal daarmee ook algemeen beschikbaar komen voor iedereen, dus de mensen die 10.3 nu aan het testen zijn, stomen de software klaar voor de massa. 

For the people asking me: We typically ship a major OS release with new hardware. Then optimize it for in-market hardware #notskipping
— Tim Neil (@brcewane) May 14, 2014


De BlackBerry Classic zal dus OS 10.3.1 als eerste dragen en vervolgens krijgt de rest de update. Men heeft daarmee geen nieuwe hardware nodig om met 10.3.1 te kunnen spelen ;)

Bron: Crackberry
Ik ben heel benieuwd hoe de toekomstige toestellen van Blackberry eruit komen te zien. Ik ben zelf een zeer tevreden gebruikenr van een Z10.
Maar als ik dan de Homepage open van T-mobile, zie ik geen enkele telefoon van Blacberry staan. Niet in de shop, nergens een aanbieding, en nergens kan ik een abbonement met een Blackberry samenstellen.
Als alle providers op deze manier met de, in mijn mening beste telefoon/besturingssysteem enz, gaan weren uit hun aanbod, ga ik me toch afvragen of dit merk nog wel een serieuze toekomst en kans gaat krijgen.
Jammer dat er van Blackberry uit, geen enkele poging word gedaan om consumenten duidelijk te maken dat ze een seruieze speler zijn geworden met hun nieuwe BB10. Een beetje reclame kan geen kwaad.
Ik snap dat ze nooit meer zo groot en belangrijk gaan worden als 4 jaar terug, en ook nooit de verkoopcijfers gaan halen van Apple of Samsung... Maar ik hoop wel dat Blackberry telefoons blijft maken. Ook al komt de Hardware van Foxconn.
Jammer dat veel mensen nog steeds een negatieve mening hebben over Blackberry. 
Reputatie 4
Badge +4De codenaam 'Windermere' en bijbehorende onofficiële modelnaam 'Q30' doen al enige tijd de ronde in de BlackBerry community .

In het begin van het jaar hebben we de eerste glimp van de Windermere opgevangen. Sindsdien hebben we niets anders gezien . Sommige vermeende specs zijn opgedoken , samen met het gerucht dat het fysieke toetsenbord aanraakgevoelig zou zijn .

Maar, hier zijn nieuwe foto's en informatie van deze mammoet van een BlackBerry 10 -smartphone.De BlackBerry Windermere is voorzien van een RVS rand rondom het apparaat , net als de Q10 en de vorige Bold serie .

De volumetoetsen zitten aan de rechterkant van het apparaat. De linkerkant is volledig knoploos. Ook kun je zien dat de toetsenbord "frets" gelijk lopen met de bezel.De achterkant van de Windermere beschikt over een 13MP camera, met een 2 megapixel camera aan de voorkant. Voorheen werd gedacht de Windermere een dubbele LED-flitser zou krijgen, maar op deze foto's is het er maar 1.

De kunststof achterzijde lijkt niet definitief, BlackBerry zal waarschijnlijk het gewoven glasvezel gebruiken waar we inmiddels bij de Q10 en Z30 gewend aan zijn geraakt.
De deling op het bovenste gedeelte rond de camera is bedoeld om apart los te maken en de MicroSD en SIM-kaart te plaatsen .

Zoals eerder gemeld heeft de batterij van de Windermere een inhoud van 3450 mAh. Helaas is hij niet te verwijderen. Maar met een batterij die zoveel groter is dan in de Z30, kan het wel eens zijn dat je nooit een reserve nodig hebt.

De Windermere zal daarentegen veel energie moeten stoppen in het scherm en de interne hardware. De Windermere zal beschikken over een 4 Inch 1440×1440 Full HD LCD scherm. Eerder werd een schermdichtheid van 435 DPI genoemd, maar we kunnen bevestigen dat het uiteindelijk 480 DPI zal worden.

De Windermere zal 3GB RAM geheugen hebben, de Adreno 330 OpenGL en de quad-core Snapdragon MSM8974 processor .

Dat aanraakgevoelige toetsenbord wat eerder genoemd is? We kunnen bevestigen dat het waar is. Je kunt het fysieke toetsenbord gebruiken op dezelfde manier als het oude vertrouwde trackpad.

Wanneer je typt , kun je vegen van rechts naar links op het fysieke toetsenbord om woorden te verwijderen. Als je in de browser werkt, kun je het apparaat in het landschapsmodus zetten en om te bladeren omhoog of omlaag vegen over het fysieke toetsenbord .

Hoe de woordvoorspelling werkt? Drie kolommen zullen op het scherm verschijnen terwijl je typt. Denk aan een denkbeeldige lijn die helemaal naar de onderkant van het toetsenbord loopt. Je kunt dan vegen op de linkerkant , in het midden, of rechts en een van de woorden uit de drie kolommen halen .

Er wordt gezegd dat de Windermere lichter en iets dunner is dan de Z30.
De Windermere heeft ook bovenste en onderste speakers zoals de Z30 en de oplaadpoort aan de onderzijde , zoals de Z3.

Bron: N4BB
Reputatie 4
Badge +4
Vandaag was een drukke dag voor BlackBerry, buiten het positieve rapport over de verdiensten van Kwartaal 1 van het fiscale jaar 2015, zijn er ook een drietal toestellen bevestigd:in de afbeelding zien we de BlackBerry Passport, die we kennen onder de codenaam Windermere, een 4.5inch QWERTY phablet die praktisch even groot is als een daadwerkelijk paspoort. Het toestel zal beschikbaar komen in zwart en wit en er zullen vervolgens veel accessoires beschikbaar zijn waar eindgebruikers dankbaar gebruik van kunnen maken.

Daarnaast zie je de ooit genoemde Q20, welke later als BlackBerry Classic door het leven ging om een brug te vormen tussen BB10 en BBOS gebruikers user bases en ten slotte de Z3 welke tegen het einde van het jaar in een LTE met een beetje meer RAM geheugen beschikbaar komt.

https://

https://

Naast het nieuws over de fiscale uitkomsten en de nieuwe toestellen is er ook nieuws op het gebied van applicaties.

BlackBerry CEO John Chen sprak met FOX Business over wat hij verwacht van de samenwerking met Amazon en hij filosofeert over de toekomstige samenwerking.

Op dit moment heeft BlackBerry om en nabij 130,000 apps in BlackBerry World, volgens Chen. Als daar de 240,000 apps van Amazon bijkomen zal BlackBerry Microsoft’s Windows Phone voorbijstreven met de hoeveelheid beschikbare applicaties.

Chen vertled ook dat BlackBerry applicatie ontwikkelaars zal aanmoedigen om hun applicaties te porten naar Amazon’s App Store.

Bron: N4BB
Reputatie 4
Badge +4
Korte video over de Passport met commentaar van John Chen:

http://www.bnn.ca/Video/player.aspx?vid=385163
Reputatie 4
Badge +4
Hier staat een persoonlijke review van een Crackberry.com gebruiker die een pre-release BlackBerry Passport in handen kreeg en deze eens aan de tand voelde.

Misschien ten overvloedde, maar het is slim dit toch te herhalen: deze review is de persoonlijke kijk en mening van de auteur en het is goed mogelijk dat er nog zaken veranderen aan het toestel omdat het om een pre-release versie gaat.
Ik vroeg mij af wanneer de nieuwe Blackberry Passport beschikbaar zal zijn in Nederland (t-mobile)
Reputatie 4
Badge +4
24 september word de Passport geïntroduceerd in Londen. Tijdens dat evenement zullen de releasedata vast en zeker bekend worden gemaakt.
Tmobile verkoopt nu ook geen BlackBerry dus de Passport zullen wij bij deze geweldige provider niet zien!!
Reputatie 2
Tmobile verkoopt nu ook geen BlackBerry dus de Passport zullen wij bij deze geweldige provider niet zien!!

Jammer jammer jammer geen Passport!!
Waarom niet, T-mobile???
Reputatie 6
Hallo truffel,

Er wordt een afweging gemaakt in de toestellen die we aanbieden. De laatste tijd is de vraag naar deze toestellen erg afgenomen. Hierdoor is voorlopig besloten om geen BlackBerry's aan te bieden. Uiteraard kun je via andere kanalen wel een BlackBerry aanschaffen met een T-Mobile abonnement 🙂
Reputatie 2
Hallo truffel,

Er wordt een afweging gemaakt in de toestellen die we aanbieden. De laatste tijd is de vraag naar deze toestellen erg afgenomen. Hierdoor is voorlopig besloten om geen BlackBerry's aan te bieden. Uiteraard kun je via andere kanalen wel een BlackBerry aanschaffen met een T-Mobile abonnement :)

Geen Blackberrys betekent ook geen software updates..... dat is niet best en erg jammer.:(
Reputatie 4
Badge +4
Beste truffel,

De software updates worden vanuit BlackBerry zelf gepushed naar de toestellen die op hun servers zijn aangesloten.

T-mobile test bij mijn weten de software ook, maar zal er geen T-mobile schilletje omheen leggen.

Dus wij zullen gewoon nog updates ontvangen.
Bij mijn huidge abo heb ik een Q10 genomen, ik ben een BB gebruiker vanaf het begin en nu worden deze geweldige toestellen niet meer aangeboden via Tmobile. Erg teleurstellend. Zeker omdat de alt knop blijft hangen, nu mag ik van de klantenservice medewerker een vervroegde verlenging doen inclusief ander toestel (ik moet wel kiezen uit het huidige tmobile assortiment, want Blackberry word niet meer aangeboden. Wat een F*cking Bullsh*t!)

Nu wil ik per direct een Blackberry Passport, dat is dus onmogelijk. Er word geen enkele poging gedaan ook om je tegemoet te komen door de klantenservice. Zelf heb ik aangeboden om een vervroegde verlenging van wederom 2 jaar te doen via een 3de partij die wel Blackberry passport aanbied (en dan betaal ik die 70 euro voor de vervroegde verlenging ook nog eens).En als antwoord: "nee dat is niet mogelijk".

Dus feitelijk word ik gedwongen een toestel van Tmobiles keuze te nemen, aangezien het mijn geld is denk ik dat het meer dan normaal is dat ik zelf mijn keuzes maak.

Nu overweeg ik om de Passport via pdashop los te kopen, of mijn abonnement af te kopen (die loopt tot volgend jaar 3de kwartaal), maar wat ik ook besluit ik zal Tmobile verlaten. Vind het namelijk onacceptabel om ergens toe gedwongen te worden, zeker als ik er ook nog eens voor moet betalen. Er word ook niet meegedacht aan een oplossing naar tevredenheid.

Misschien is het ook verstandig om mijn contract na te llaten kijken, om te zien of dit toevallig gegronde redenen zijn om onder mijn contract uit te komen en naar KPN te gaan..die bied de Blackberry Passport namelijk wel aan. Heb nu wel ernstig spijt dat ik vorig jaar ben overgestapt naar Tmobile.
Reputatie 4
Badge +4
Best BigBadBB, ik begrijp uw frustratie. Ik heb mijn Z30 ook via een ander kanaal moeten aanschaffen.

Helaas heeft T-mobile besloten (al dan niet tijdelijk) BlackBerry uit het assortiment te halen omdat de vraag te klein werd.

Heeft u al overwogen om uw Q10 te (laten) repareren?
Beste Rajaalderi,

Dat is inderdaad een overweging die ik heb gemaakt, VOORDAT IK BESLOOT dat ik een Blackberry Passport wil.

Aangezien Tmobile (ondanks dat ik hun alle ruimte heb gegeven) daar niet aan wilt meewerken, moet ik wel met een andere provider in zee gaan.

Wanneer ik aangeef dat ik via een derde partij een verlenging aanga bij TMobile voor nog 2 jaar nadat mijn abonnement verloopt volgend jaar en op die manier wel de telefoon kan krijgen die ik wil, moet TMobile er alles aan doen om te zorgen dat dit mogelijk is.

Dat is een abonnement van 55 euro per maand, dus zonder extra kosten levert dat minimaal 1320 euro op. Plus nog eens 70 euro voor de vervroegde verlenging. Dus minimaal 1390 euro in de portemonnee, en een tevreden klant tot minimaal 2017.

Maar nee...Tmobile kiest ervoor om een klant ontevreden te maken en te verliezen, voor 450 euro. Over 9 maanden verloopt mijn huidige abo namelijk van 50 eutjes per maand.

Wacht eens ff......De telefoon kost 600 euro los....is goedkoper om mijn abo af te kopen en dan kan ik gelijk weg!! :D

Super dit forum!!!! 🙂 Ik had dit eerder moeten opschrijven!!
Reputatie 4
Badge +4
Ik vind het jammer dat u voor een specifiek toestel de provider verlaat... toestel los kopen, abo afwachten en vervolgens SIM-only verlengen had ook gekund, maar u heeft uw besluit al genomen.

Veel plezier met uw Passport (mocht u zich geroepen voelen hoor ik graag hoe hij bevalt 😉 )! en succes bij de concurrent...
@Rajaalderi

Het is niet om het toestel, nou ja dat ook een beetje, maar meer om de manier hoe TMobile omgaat met klanten.

Er is nergens van te voren bekend gemaakt dat ze stoppen met een bepaald toestel. Hadden ze mij dat verteld toen ik overstapte ik voor de aantrekkelijke prijzen van Vodafone naar tmobile verleden jaar, dan had ik nooit de stap gemaakt. Er was ruimte genoeg om te zeggen, u kiest voor een blackberry bij uw abo, weet wel dat wij binnekort stoppen met dit merk. Was wel zo eerlijk geweest.

En ook de onwillendheid om out-of-the-box te denken. Er word niet meegedacht aan oplossingen en er word geen moeite gedaan om de klant tevreden te houden. Ook word ik niet graag gedwongen tot iets, terwijl ik ervoor betaal.

Met zo een organistatie ga ik liever niet verder, daarom heb ik mijn keuze gemaakt.

Weet niet hoe lang mijn account actief blijft nu ik heb tmobile heb stopgezet, blijft ie nog actief dan zal ik zeker wel komen vertellen over mijjn Passport.
Ik gebruik een duo kaart om nog steeds mijn BB te kunnen gebruiken en moest hiervoor een extra email BB account nemen van 6euro per maand. Ik ben al heel lang klant maar omdat mijn contract af liep kon ik dus niks anders doen dan een andere telefoon uit te kiezen en een extra simkaart.
Kennelijk is BB niet meer interessant genoeg en ziet KPN er gelukkig nog wel wat in. Dus ja rede genoeg om over te stappen..ben er nu klaar mee
Reputatie 4
Badge +4
Beste bbsander,

U had ook via een ander kanaal (Typhone, studentmobiel, gsmweb) kunnen verlengen met een BlackBerry in combinatie met een T-mobile abonnement.

Daarnaast heeft u voor de BlackBerry OS10 modellen heen BlackBerry bundel meer nodig.

Reageer