Sticky

[Geruchten] Bespreek hier alles over de toekomstige HTC toestellenToon eerste reactie

244 reacties

Reputatie 3
Hey Poco-Loco,

Heb de Pocketnow vergelijking gekeken. Het is niet echt goed te beoordelen door video maar ik vond het speaker geluid nogal tegen vallen op de HTC 10 en meevallen op de G5. Op de HTC kan je meer verschillende geluiden onderscheiden maar het klonk meer blikkerig, alsof de onderste speaker (subwoofer) niet aan stond? Vergeleken bij de eerdere toestellen is het speaker geluid volgens mij aardig achteruit gegaan. Dat is jammer, een HTC kocht je vaak vanwege het waanzinnige geluid.

De foto's vielen me soms ietsje tegen maar dat zal verbeteren met software updates denk ik. De selfie camera is uitstekend maar die gebruik ik persoonlijk zelden. Het toestel ziet er prachtig uit, mooier dan de G5 vind ik wel.

In tegenstelling tot jou denk ik juist dat een gemiddelde gebruiker op een camera meer zal doen met instellingen. Een smartphone moet snel en makkelijk voldoende foto's afleveren, dat is de camera die je altijd wel bij hebt en op onverwachtse momenten gebruikt (omdat je de camera die dag niet bij hebt). Nu ben ik zelf wel van plan veel te proberen met de instellingen maar dat kan op beide toestellen prima. De G5 doet vooralsnog in elk geval niet onder voor de HTC. En ik vind de breedbeeldoptie erg leuk.

Ik geef toe dat het jammer is dat Tweakers de review van de M9 ook nooit meer heeft aangepast. Toch is het een probleem wat HTC kan voorkomen en mijns inziens zou moeten voorkomen. Voor meer dan 700 euro verwacht ik in elk geval een product wat vanaf de start te bewonderen is en waar ik niet hoef te gokken dat het toestel langzaam zal worden wat het meteen al had moeten zijn. Je zou denken dat HTC dat na de M9 wel had geleerd maar helaas kent de 10 hetzelfde euvel.

En ik lees meer probleempjes waarvan nu niet duidelijk is hoe ernstig dat uiteindelijk zal zijn. Zo zouden er twee soorten beeldschermen gebruikt worden die beiden een eigen afwijking kennen. Er zou op sommige toestellen veel backlightbleeding te zien zijn (dat is bij de G5 in de eerste toestellen ook zo trouwens). Persoonlijk vind ik het home vlakje best prettig alleen zit hij erg laag op het toestel, iets te ver van het beeldscherm af. Ik heb begrepen dat er problemen met de wifi verbindingen kunnen zijn, het toestel zou wat moeite hebben met oppikken van wifi. De batterij zou iets tegenvallen en dan komt meteen meer naar voren dat die niet te verwisselen is. Dat laatste kan ook weer opgelost worden met software updates maar ik had liever gezien dat het vanaf de start zo goed mogelijk werkt.

Enfin, het zou zomaar kunnen dat ik met een maandje het even jammer vind dat ik de HTC 10 niet heb gekocht. Voor nu denk ik dat de G5 iets fijner zal zijn. Voornamelijk omdat beide toestellen nog net niet koffie kunnen zetten maar de G5 een stuk goedkoper is en een verwisselbare accu heeft. Logisch dat ik er positief over ben en ik zal ongetwijfeld vertekend er naar kijken, ik heb hem immers al in bestelling ;)

Ben benieuwd naar je hands-on of review. Gebruikers reviews vind ik fijner om te lezen dan de grote sites omdat het uiteindelijk niet alleen om de specs gaat maar hoe de telefoon ervaren wordt.
Helemaal mee eens, de grootste fout met de M9 was dat hij gelanceerd werd voordat de software klaar was. Ik neem alle "problemen" voor een korrel zout, want alle problemen die de M9 zou moeten hebben kom ik niet tegen.

Grootste grap die ik nu zie bijvoorbeeld is dat ze een absurd zwaar Marvel spelletje op een telefoon gaan spelen en dan zeggen "ja kijk maar, de M9 stottert"... Ja, als ik een spel van dit jaar op maximum aanzet op een pc van vorig jaar vind die pc het minder leuk dan een pc van dit jaar... Dat is nou precies vooruitgang ;)

Maar, ik ben het met je eens hoor. De LG G5 is een goede telefoon en het is inderdaad jammer dat ze de koffie nog niet kunnen zetten... alhoewel, misschien met een app een schakelaar op afstand en zelf de avond ervoor voorbereiden..

Ik kan nog niks beloven, de 10 is nog niet binnen bij die vriend van me 😉 maar we zullen ons best doen 😃
Reputatie 4
Badge +7
De donkergrijze HTC10 is in sommige webshops al verkrijgbaar.
Reputatie 6
Voor diegene die bij de Duitse grens wonen;

In de Duitse MM ligt hij al voor €649,-.
Reputatie 3
@Poco Loco,

Dat is in bijna al die reviews, alsof de eerste de beste hapering of fractie van een seconde langer wachten betekent dat het toestel bijna waardeloos is. Maar al die vlaggenschepen zijn op zich goede toestellen tegenwoordig. Het hangt toch meer van je portemonnee en persoonlijke voorkeur af voor welk toestel je kiest.

ik krijg de G5 vrijdag binnen trouwens, yay!
Yup, het is ook de reden dat ik synthetische benchmarks nog puur voor "oh, leuke score" aanneem en daarna negeer.

Anandtech gebruikte altijd BenchMark OS ofziets voor batterijduur. Ze hebben sinds kort een nieuwe test die zij als veel representatiever beschouwen. HTC 10 scoort briljant in de nieuwe en slechts een paar procent hoger dan de M9 in de oude... Uhm, hello?!?!?!? Die testen zijn gewoon niet representatief! Zo heerlijk, doch jammer dat je dat een jaar later zo duidelijk bewezen krijgt.

Vandaar dat ik dus ook zeg, kijk naar de elementen die je belangrijk vindt. Verwisselbare batterij, LG G5, klaar... de rest is praktisch hetzelfde, dus als het een belangrijk punt is ben je er. Ik had de 10 gekocht (ondanks dat de M9 nog een jaar aan mijn abo zit) als die waterdicht was, nu... neh die M9 is prima 😃
Reputatie 3
Ja de M9 zal echt nog een jaar prima mee kunnen. Mijn samsung s4 black edition zou het ook gerust nog een jaar volhouden denk ik (heb wel de batterij vervangen). Maar nieuwe software maakt zo'n toestel toch wat trager, omdat het mogelijk is wil ik betere foto's kunnen maken en ik betaal effectief niet meer per maand dan ik de afgelopen twee jaar heb gedaan. Ik maak er ook veel gebruik van. Nieuws lezen, social media, muziek luisteren, informatie zoeken, simpele spelletjes, agenda en maak graag foto's. Het is een kadootje voor mezelf.
Reputatie 5
KoenM schreef:

Voor diegene die bij de Duitse grens wonen;

In de Duitse MM ligt hij al voor €649,-.


Dat begint er al meer op te lijken, even een paar maandjes wachten tot de grootste bugs er uit zijn en de prijs nog meer gezakt is.
De eerste software update voor HTC 10 is een feit zie ik!
Camera en WiFi worden verbeterd met deze update.

Bron:
http://androidworld.nl/nieuws/eerste-firmware-update-htc-10-rolt-uit-nederland/
Reputatie 2
Hallo hallo,
Vraagje, heeft iemand een HTC M9+? Ik had online gelezen dat hij geen 4G ondersteuning heeft voor band 800mhz en dat ze hem daarom niet meer aanbieden in Nederland. Heb ik ook bij de specs gelezen maar hij heeft wel ondersteuning voor band 900mhz en daar zit T-Mobile op met hun 4g netwerk. Heeft iemand toevallig ervaring met het toestel?
Hey, weet iemand toevallig waarom T-mobile geen HTC toestellen meer aanbiedt? Ik ben persoonlijk zeer gecharmeerd van de HTC 10, maar deze is veel goedkoper als ik over zou stappen naar een andere provider.

Mvg
MartB96 schreef:

Hey, weet iemand toevallig waarom T-mobile geen HTC toestellen meer aanbiedt?


Zoals het eruit ziet is dat omdat de HTC verkopen vorig jaar goed om zeep waren geholpen door de campagne van waarschijnlijk Samsung (de werkelijke bron is nooit helemaal bewezen, maar alle verhaaltjes omtrent de SD 810 die zou over verhitten lijken wel uit die hoek te komen).

HTC verkocht slecht, iemand met weinig intelligentie dacht dat iets uit het verleden wel een garantie voor de toekomst zou zijn en nu geen HTC 10 in de shop.... Dat is tenminste wat het lijkt te zijn. Een echte officiële verklaring is er niet (er is ook niets bekend bij webcare over het precieze hoe en wat) dus het is helaas zelfs enkel speculatie.

Je kan natuurlijk wel via een Coolblue ofzo verlengen en daar je 10 bestellen. An sich maakt dat voor je abonnement verder niet veel uit, die blijft hetzelfde alleen koop je de combinatie via een andere winkel.
Reputatie 5
HTC verkoopt amper meer wat in Nederland, deels door slechte marketing en support, deels doordat providers met grote voorraden blijven zitten van htc toestellen. En misschien ook wel een beetje omdat HTC toestellen weinig meerwaarde bieden voor de meeste gebruikers terwijl ze vaak wel een stuk duurder zijn dan de concurrentie. Ik ben erg benieuwd of en wat ze volgend jaar uit gaan brengen. Ze zullen echt wat met hun prijzen moeten gaan doen willen ze interessant blijven voor providers en klanten.

Verder ontopic, de Desire 10 lifestyle en de Desire 10 Pro zullen op de 20e worden aangkondigd,
Reputatie 3
Het topic is stil gevallen zie ik. Jammer, inmiddels zijn de htc u11 en htc u 11 plus al uit en de htc u12 plus zal in april aangekondigd worden. De htc u 11 en de plus zijn mooie toestellen en erg goed ontvangen.

Heb je een van de toestellen in handen gehad @Iwan_HTC?
Iwan is helaas smerig gegaan en zit met zo'n sam ding....

Dat gezegd, mijn M9 houdt het te goed uit en ben daarom ook niet overgestapt. De U12+ zag er wel interessant uit, maar ik kijk even aan wat die doet... Het was bijna een U11+ met kerst, maar de keuze tussen mobiel en pc won in voordeel van pc 😃
Reputatie 5
Poco-Loco schreef:

Iwan is helaas smerig gegaan en zit met zo'n sam ding....

Dat gezegd, mijn M9 houdt het te goed uit en ben daarom ook niet overgestapt. De U12+ zag er wel interessant uit, maar ik kijk even aan wat die doet... Het was bijna een U11+ met kerst, maar de keuze tussen mobiel en pc won in voordeel van pc :D


Tja bij gebrek aan innovatie en support vanuit HTC had ik voor mijzelf niet echt een andere optie 😉.
De U11+ is zwaar overpriced, ik hoop met de overname van Google dat de prijzen naar een aanvaardbaar niveau gaan (zeg oneplusone niveau). Overigens heb ik HTC niet geheel afgeschreven ik ben benieuwd of de U12 mij nog kan bekoren. Er zijn bar weinig details en roddels te vinden over dit toestel. Ik hoop op draadloos laden en een decent koptelefoon aansluiting. Geen koptelefoon aansluiting is geen HTC hier...
Reputatie 3
Tja, ik zit op een LG G5 @Poco-Loco :)

Als je het mij vraagt, zijn alle toestellen de eerste maand(en) zwaar overpriced. De Samsung s9 voorop (en dat met een waardeloze batterij). Plus dat de Samsung toestellen allemaal lang duur blijven. LG is iets goedkoper maar zakt vooral snel in prijs als je eventjes geduld hebt. HTC zit er tussen in als je het mij vraagt.

Dat gezegd hebbende, vind ik de htc u11 en vooral de plus wel een mooi toestel. Erg goede camera, mooi geluid ook over de speakers, ik vind het een mooi beeldscherm hebben al zijn de meningen daarover verdeeld. Beetje bezels nog, daar hou ik wel van. Signaal, wifi en gps lijken prima in orde (op mijn G5 helaas niet meer). De batterij is grandioos en omdat je die op geen enkel toestel nog zelf kan vervangen, hecht ik daar veel waarde aan. Het enige nadeel aan het toestel is dat je hem niet bij T-mobile kan kopen maar via een webshop moet bestellen. Zou het liever via T-mobile doen, makkelijker als er ooit iets mee is.

De HTC u12 plus is juist vrij veel over bekend al sinds enkele dagen. Lijkt gewoon een hardware upgrade op de htc u11 plus vind ik, maar daarmee ook een machtig mooi toestel. Vrij waarschijnlijk geen aparte koptelefoon aansluiting, de htc u11 gaat ook over usb-c. Wat ook weer niet zó gek is, eigenlijk de betere aansluiting al vinden veel mensen het niet prettig omdat je niet tegelijkertijd kan opladen. Than again, weinig mensen luisteren via de koptelefoon aansluiting als ze het toestel aan de lader hebben liggen.

Ik probeer ook te wachten op de komst van de htc u12 plus en wellicht de lg g7 (die gaat anders heten waarschijnlijk). Proberen. Heb een andere batterij voor de lg g5 besteld maar hij krijgt meer kuren merk ik. Wat jammer is voor een toestel van nog geen twee jaar oud, gelukkig was hij relatief 'goedkoop'.

Zou wel willen dat de verwisselbare batterij weer terug kwam. Op den duur sneuvelen daar de meeste toestellen op. Maar goed, het is niet anders.
Reputatie 5
HTC komt (waarschijnlijk) weer met een toestel waar twee camera's op zitten
https://tweakers.net/nieuws/138759/afbeelding-en-specs-htc-u12+-smartphone-komen-naar-buiten.html

High end toestel en voor zover ik zie een camerasetup welke mee kan komen met de rest.
Helaas lijkt het er niet op dat ze de iconische boomsound speakers terug brengen, iets waar wel geruchten over rondgingen.
Draadloos laden ontbreekt helaas ook, en wat al helemaal niet kan in mijn optiek is het ontbreken van een dedicated audio uit aansluiting. USB-C headphones en oordoppen zijn er amper en zo'n opzetstukje ziet er niet uit op een toestel wat waarschijnlijk dik 800 euro gaat kosten

Wat vinden we er van?
Iwan_HTC schreef:

High end toestel en voor zover ik zie een camerasetup welke mee kan komen met de rest.Helaas lijkt het er niet op dat ze de iconische boomsound speakers terug brengen, iets waar wel geruchten over rondgingen.
Draadloos laden ontbreekt helaas ook, en wat al helemaal niet kan in mijn optiek is het ontbreken van een dedicated audio uit aansluiting. USB-C headphones en oordoppen zijn er amper en zo'n opzetstukje ziet er niet uit op een toestel wat waarschijnlijk dik 800 euro gaat kosten
Wat vinden we er van?Was erg tevreden over de camera op de U11. Ook nog weer een uitstekende DXO score. De u12+ komt meteen op de tweede plaats binnen, direct achter de P20 Pro. Ook boomsound is weer aanwezig, en zelfs verbeterd. Meer bas, en meer volume. Draadloos laden idd helaas niet, maar ach, of je nu een kabeltje prikt, of hem op een plaatje legt. 3.5 inch aansluiting is handig, maar de move naar usb-c vind ik niet verkeerd. Door de dac van de telefoon naar de koptelefoon te brengen (of de adapter), kan je zelf kiezen welke kwaliteit je wilt.

Reageer