HTC: smartphones worden niet veel groter meer


Reputatie 7
Smartphones krijgen in de toekomst niet veel grotere schermen. Dat zegt HTC Benelux-directeur Mark Moons in antwoord op vragen van diverse tweakers. Wel komen er compactere toestellen die over veel grafische kracht beschikken.


Huidige toptoestellen van diverse fabrikanten hebben een scherm met een diagonaal van 4,7" en volgens HTC-directeur Moons gaan ze niet veel meer groeien. "De groei van de schermen is aan het afnemen. We blijven een beetje hangen op 4,7", omdat het dan voor veel mensen nog met een hand te bedienen is. Dat is voor ons het criterium."


Samsung en LG hebben wel modellen gepresenteerd met grotere schermen, maar volgens Moons is het dan al niet meer duidelijk of het om een smartphone gaat. "Je ziet dat ze het niet duidelijk een smartphone noemen, maar een beetje twijfelen tussen smartphone en tablet."


Smartphones kregen afgelopen jaren veel grotere schermen. Waar toestellen voor de massamarkt eerder schermen hadden met een diagonaal van 3,2" of 3,5", groeiden vooral Android-toestellen naar 4,3". Vorig jaar werd de stap gemaakt naar 4,7", met onder meer de HTC Titan en Galaxy Nexus.


Ook komen er volgens Moons in de toekomst toestellen die veel grafische kracht combineren met een compacter formaat. "Nu zie je vaak dat de toptoestellen ook de grootste zijn." Moons antwoordde op vragen van tweakers tijdens een evenement van Tweakers.net en HTC rondom de lancering van de HTC One X, de eerste smartphone met quadcore-processor op de Nederlandse markt. Daarbij mochten 25 tweakers de telefoon uitproberen, waarna ze een gebruikersreview publiceren op Tweakers.net.Bron: Tweakers.net

0 reacties

Geen reactie

Reageer