HTC Training - verslag


Reputatie 5
  • Oud-medewerker
  • 9908 reacties
Naar aanleiding van de interessante discussies die in het HTC software update topic plaatsvonden besloten wij dat het tijd werd voor een offline HTC training! Deze training vond twee weken geleden plaats op het hoofdkantoor van T-Mobile. Aanwezig was de ideale combinatie voor een leerzame en interactieve sessie; HTC medewerkers, T-Mobile Handset, software en webcare specialisten én de zeer gewaardeerde forumleden en HTC Experts @HTC_Iwan en @SChief.

De jongens van HTC kwamen niet met lege handen aan. Zij hadden ter demonstratie een tiental M8 toestellen, een One Mini en een aantal Desire toestellen meegenomen. De nadruk lag natuurlijk bij het vlaggenschip, de M8! Zo bespraken we de UltraPixel Camera Technologie, door de grotere pixels wordt er meer licht opgevangen. Dit zorgt voor betere foto’s in donkere omgevingen. Kritische noten van onze experts over de mindere kwaliteit bij grotere pixels pareerde de jongens van HTC door onder andere te stellen dat foto’s tegenwoordig niet meer worden afgedrukt. En inderdaad, voor weergave op een toestelscherm is de fotokwaliteit prima! De flitser heeft twee verschillende kleuren, hiermee worden fletse gezichten op foto’s voorkomen. Écht indruk maakten de trainers toen zij de Dot View cover demonstreerden. Op de cover kan onder andere de tijd, het weer en meldingen van je telefoon worden weergegeven. Ook is het mogelijk om een achtergrond in te stellen, bijvoorbeeld een Nederlandse vlag of een spannend tijgerprintje 😉. Wanneer je een inkomend telefoongesprek hebt hoef je de cover niet meer open te slaan, je kunt het telefoontje via de cover aannemen!

Dankzij motion launch kun je op de M8 met twee snelle tikken op het touchscreen het toestel actief voor gebruikmaken. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van de power knop, erg handig voor mensen met niet al te grote handen.De speakers van de M8 gaan nog steeds het hardst van alle uitgebrachte toestellen. De LG G3 kwam qua volume volgens HTC in de buurt maar verslaat de M8 nog niet. De M8 presteert volgens de testen ook het beste wanneer er wordt gekeken naar de geluidszuiverheid. Dat klinkt als een ideale telefoon voor de muziekliefhebber!

HTC heeft naar haar M7 klanten geluisterd, zij gaven aan de optie om het geheugen uit te breiden middels een SD kaart te missen. Deze optie is daarom aan de M8 wel toegevoegd! Om de telefoon zo robuust en degelijk mogelijk vorm te geven is het niet mogelijk om de batterij van de M8 te verwijderen. Ook hier denkt HTC mee met de gebruiker en biedt het, omdat de batterij niet verwijderbaar is, 24 maanden garantie op problemen met de batterij. Dit ten opzichte van de gebruikelijke 6 of 12 maanden garantie. HTC gaf aan dat zij openstaat voor software matige modificaties aan het toestel om bijvoorbeeld de snelheid van het toestel te verhogen of de interface aan te passen.

De HTC training was een zeer geslaagd experiment. Eigenlijk had je erbij moeten zijn zodat je jouw vragen aan HTC kon stellen! Wij zijn van plan om vergelijkbare trainingen rondom de lancering van vlaggenschip toestellen te organiseren zodat de informatie nóg relevanter is. Lijkt het jullie wat om daar bij te zijn? Bijvoorbeeld rondom de lancering van de opvolger van de M8? Wellicht hebben jullie nog andere tips?

3 reacties

Reputatie 3
Badge +1
stomme vakantie....... 😞
Reputatie 5
De opvolger van de M8 zou ik graag wel even willen testen voordat deze uitkomt.
Het was een leuke dag! En ik ben zeker voor nog een keer een dag als deze mee te maken.
Reputatie 5
Inderdaad een dompertje Stef! Heb je wel een fijne vakantie gehad? De volgende keer ben je er sowieso bij toch? :)

@Iwan was zeker een leuke dag!

Reageer