Beantwoord

Huawei en LG software update topic - stel je vragen aan de expert!Toon eerste reactie

339 reacties

Reputatie 2
Ik zit nog steeds te wachten op een update voor de LG P880, zit op android 4.0.3, versie LG-P880-V10h-NOV-19-2012, is er wat bekend over een nieuwe versie? Android 4.1 of 4.2? 
Hee hallo allemaal,

Ik ben dus sinds kort de trotse bezitter van een huawei p6, super toestel!!!
Nu lees ik overal op internet dat er nieuwe software updates zijn (build), als huawei nu zo groot wil uitpakken in west europa moeten ze er zeker voor zorgen
dat t-mobile nederland de beschikking krijgt over deze laatste versies.
Dus mijn vraag: wanneer komen die updates?

Egidio
@https://"https://forum.t-mobile.nl/members/sieberkriem-302934/" de batterij is van 1730 mAh zoals beschreven op de https://"http://shop.t-mobile.nl/eca/RAPRD/Huawei-Ascend-Y300-zwart-wit/mhuy300pzw.html?ab_agid=1021".
De simlock kun je na 12 maanden gratis https://"http://www.t-mobile.nl/simlock". Wanneer je dit eerder doet kan het zijn dat hier kosten aan worden verbonden.

Daarnaast heb ik nieuws voor degene met versie B188. Onze internationale collega's hebben in overleg met Huawei ervoor gezorgd dat jullie binnenkort kunnen updaten naar versie B192. :)


Tom,

Hartelijk bedankt voor de terugkoppeling we zullen binnenkort de update zien verschijnen. 

Mvg,
Jan
Ik denk dat de accu een een tikkie vaag verhaal is...

Zowel Huawei als bijna alle sites die de specificaties hebben staal spreken inderdaad over de kleinere 1730 mAh accu..  Echter vrijwel iedereen heeft de grotere 2020 mAh accu in het toestel...  Ik las dat ergens en natuurlijk direct toestel open en accu eruit om te kijken   en er zat inderdaad een 2020 mAh accu in het toestel.

Het is natuurlijk mogelijk dat de nieuwe toestellen wel met de kleine accu geleverd worden maar wat ik tot nu gehoord heb van mensen met een Y300 hebben die allemaal een 2020 mAh accu gekregen.  Het lijkt erop de het de accu is die ook in de Huawei W1 zit.... die is exact hetzelfde maar dan een 2020 mAh exemplaar...   voor Huawei natuurlijk goedkopen om alleen nog de 2020 mAh accu te laten produceren en die ook in de Y300 en zijn broertje te stoppen...:)
Ik heb de Y300 T-Mobile versie met B188 bij aankoop met de 2020mAh batterij.

Als T-Mobile zijnde zou ik er juist mee adverteren.
@Sieber,

Ik denk dat als ze dat doen er een probleem ontstaat als Huawei zou besluiten toch weer de gespecificeerde accu te leveren...  Huawei zelf heeft nog steeds overal bij de specificaties de kleinere accu vemeld staan.....Ik heb de mijne sinds begin April dus net na de introductie en ook gewoon met de 2020 mAh accu dus ze zouden het besdt kunnen vemelden maar als Huawei natuurlijk opeens kleintjes erin stopt gaat de mensen klagen over een kleinere accu als T-Mobile beloofd.....  Ik vraag me dan ook een beetje af wat er gebeurt als de accu het voortijdig begeeft.....  zou je dan een accu krijgen volgens de specificaties 1730 mAh of een zelfde 2020 mAh...   volgens de papieren heb je namelijk een 1730 mAh accu geleverd gekregen.......( hoewel, net even op het doosje gekeken, er nergens vermeld staat wat voor accu erin zit......)  lolz
Reputatie 5
@RZor je zou de Optimus 4X HD moeten kunnen updaten naar 4.1.2. Zou je willen proberen of het lukt om je toestel te updaten?

@egidio Welkom! Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over de P6. De update voor dit toestel hebben wij vorige week getest en goedgekeurd. Ik verwacht dat de software update met 1 à 2 weken beschikbaar is!
Reputatie 4
@https://"https://forum.t-mobile.nl/members/storm91-219371/" wij verwachten deze software in week 40 te ontvangen. Wanneer de software wordt goedgekeurd zal deze in week 42/43 beschikbaar zijn.

heb de update nog niet gezien... doet LG weer traag over een update? :D
het gaat om de LG optimus G die een update zou krijgen naar 4.2
Hallo,

Nieuwe firmware voor de Y300 kun je downloaden B192 via de download app van Huawei.

Werkt goed, tot nu toe geen problemen.

😮
Reputatie 5
@storm91 ik heb dit even moeten navragen. Wij hebben de Optimus G nooit T-Mobile branded uitgebracht, de software is dus voor jan doedel getest. 😃 Je maakt gebruik van open markt software. Zodra LG de software uitbrengt zou je deze moeten kunnen installeren op je telefoon.

@Snooze7555 wat fijn om te lezen dat B192 nu ook voor jou beschikbaar is en dat deze naar tevredenheid werkt. 🙂
Reputatie 4
@https://"https://forum.t-mobile.nl/members/storm91-219371/" ik heb dit even moeten navragen. Wij hebben de Optimus G nooit T-Mobile branded uitgebracht, de software is dus voor jan doedel getest. 😃 Je maakt gebruik van open markt software. Zodra LG de software uitbrengt zou je deze moeten kunnen installeren op je telefoon.

zoals ik al dacht... LG moet er weer is moeilijk over doen... haha. zal best ergens einde van het jaar worden... maar kzal het vanzelf zien.
@tom

op 23-10 schreef je dat er binnen 1-2 weken nieuwe update zou komen voor huawei p6 maar tot op heden helemaal niets, jammer van t-mobile, huawei is echt wel een groot merk.(in de toekomst nooit meer t-mobile branded) maar helaas zit er 2 jaar aan vast.

egidio
Het is niet altijd mogelijk om de (geschatte) datum te halen voor de update. IK weet ook zeker dat je liever een update krijgt die helemaal goed is dan een niet door en door geteste update....  Ik weet zeker dat Tom er op terug komt zodra hij meer informatie heeft over het verschijnen van de update.

Hoe groot een merk is zegt natuurlijk helemaal niets, kijk maar eens naar de problemen die Samsung heeft met de updates.... een aantal hebben ze zelfs teruggetrokken omdat de update problemen gaf.  Wie weet komt er wel een Upgrade.......  er gaan geruchten dat voor de P6 Kitkat in de pijplijn zit.....

Ik heb zelf een P6 maar unbranded via internet in Hong Kong gekocht. Die heeft nog geen update gehad maar werkt prima.
Heb je nu bepaalde problemen met de huidige ROM ?
Nee hoor ik heb geen problemen met de rom van nu, heel af en toe moet ik alleen mijn pincode van de simkaart weer invoeren maar dan werkt het weer een poosje.
Komt vooral voor als ik bepaalde gedeeltes van het netwerk loop.

egidio
Voor de P6 goed en slecht nieuws....

Er komt GEEN upgrade naar Android 4.3 dit jaar....   Echter komt in Januari 2014 gelijk de update naar Android 4.4 (KitKat)  
Even wachten dus en ik verwacht dat de T-Mobile branded toestellen de 4.4 update binnen 8 weken na de unbranded versies ook zullen krijgen.
Reputatie 4
weten jullie misschien wanneer de update 4.2 (of misschien 4.3) voor de LG optimus G voor unbranded naar nederland komt? of kunnen jullie hier navraag over doen? kloop zelf al te zoeken en dergelijke, maar kheb zelf ook geen idee hoe ik LG moet bereiken, aangezien er niet veel aanwijzingen zijn op hun site afgezien van deze link:

http://www.lg.com/nl/ondersteuning/product-help/CT20182030-CT20182031-1359110735057
Ehhhh  LG heeft een internationale site waar je ze gewoon kan mailen met je vraag....    

Gezien het upgrade beleid van HTC tot nu toe, denk ik dat een upgrade naar 4.2 erg onwaarschijnlijk is...
Reputatie 5
@egidio kun je de update nog steeds niet binnenhalen voor de P6? Ik ga dit even voor je navragen!
Voor de HUAWEI Y300 zijn ondertussen B194/196/197 en 199 verschenen.
Vooral vanaf 196 schijnt een behoorlijke geheugens optimalisatie plaats gevonden te hebben, wat meteen het meest gehoorde euvel van dit toestel oplost.
Het blijven hangen / laggen door dat het geheugen te vol zit.

Mijn vraag is dan ook, wanneer verwacht T-Mobile deze updates uit te rollen?
De door jou genoemde updates zijn gewoon locale updates.

Ik ervaar de genoemde problemen niet op een Y300 met een B192 ROM...   maar als je er te veel mee wilt doen kan hij natuurlijk traag gaan worden.

Ik denk dat je in de war bent met de vele MODACO ROM's...  dat zijn aangepaste lokale ROM's met een leuk hoog nummer maar die zijn in weze niets anders dan de officiele ROM's waar men dingen uit gehaald heeft en aan heeft toegevoegd.

Verschillende providers in Europa brengen hun eigen update uit met meestal een ander release nummer. Als er een echte update is is die ook op de Huaaei server te vinden.  En de geclaimde geheugenwinst zit hem voornamelijk ik het ontbreken van bepaalde apps, je bereikt het zelfde als je die apps gewoon uitschakeld. Mijn toestel heeft na het opstarten 141mb RAM vrij en dat is prima voor een toestel met maar 512 Mb RAM.

Je zult ook zien als je bijvoorbeeld Googled op de betreffende ROM's je alleen uitkomt bij gemodificeerde ROM's en geen update pagina van een provider of Huawei zelf.

Er is niets mis met het instaleren van die ROM's maar de meeste geven meer problemen dan verbetering. Ze zijn wel leuk voor de hobby 🙂
Is het mogelijk om aan de t-mobile update.app te komen?
Reputatie 5
@Sieberkriem wat bedoel je precies? Je kunt de branded T-Mobile software updates gewoon via je eigen telefoon of software van de fabrikant binnenhalen.
Als je telefoon origineel is kan dat inderdaad. Ik heb op mijn telefoon een custom recovery en een custom rom. Updates kan ik dus niet uitvoeren. Met de T-Mobile branded update.app zou ik wel terug kunnen.
Reputatie 5
@Sieberkriem zo'n app is er niet. Wij bieden de T-Mobile branded software alleen via het toestel zelf of de software van de fabrikant aan. Wij kunnen je hierin dus niet ondersteunen.
@Sieberkriem,

IK denk zelf dat de komende update de laatste zal zijn voor de Y300....   dus echt veel ga je niet meer missen.... De aankomede B199 update is natuurlijk overal al in zijn orginele vorm als download te instaleren op een unlocked toestel, je bent dus eigenlijk sneller als de stock toestellen.....

http://ic.tweakimg.net/ext/va/763127.jpg

Reageer