[REVIEW] Xiaomi Mi 10T Pro review: Echt waar voor je geld ?

  • 20 december 2020
  • 0 reacties
  • 371 Bekeken

Reputatie 3

Xiaomi beperkte zich lange tijd tot smartphones uit het middensegment op de Markt in Nederland. Dit jaar waagde de Chinese elektronicafabrikant de sprong en lanceerde zijn belangrijkste smartphones in Nederland. Nieuw in de line-up is de Mi 10T Pro, die de inspanningen van het bedrijf op het gebied van weergavetechnologie en beeldvorming belichaamd.  

Geprijsd op €600 Euro is de Mi 10T Pro een van de smartphones die echt waar voor je geld lijkt te bieden, althans op papier. Is het net zo goed in het dagelijks leven? Laten we het uitzoeken:

Ontwerp

De Mi 10T Pro is enorm, omvangrijk en zwaar. Zoek ergens anders als je een compacte smartphone nodig hebt, want dit is een steen die niet bedoeld is voor handelingen met één hand. De smartphone heeft een hoogwaardige glas-metaalconstructie met Gorilla Glass 5-bescherming aan de voor- en achterkant en op de cameramodule aan de achterzijde. Hoewel de telefoon eersteklas is gebouwd, maakt het glanzende achterprofiel hem vatbaar voor onbedoeld uitglijden uit handen.  

 

Bovendien trekt de achterkant van de telefoon vingerafdrukken en vlekken aan, en vereist regelmatige inspanningen om hem schoon en glanzend te houden. De uitstekende cameramodule aan de achterzijde zet nog een deuk in het ongeïnspireerde ontwerp; de telefoon wiebelt op vlakke oppervlakken zoals een tafelblad.

 

Scherm

De Mi 10T Pro heeft misschien niet het beste ontwerp, maar het heeft een indrukwekkend scherm dat uitstekend werkt voor de meeste inhoud die je op een mobiel apparaat gebruikt. Het is een 6,67-inch LCD-scherm met fullHD + resolutie met een adaptieve verversingssnelheid die helemaal oploopt tot 144Hz. Hoewel adaptieve verversingssnelheid niet nieuw is voor smartphones, lijkt Xiaomi's iteratie ervan in de meeste scenario's te werken en het verschil is duidelijk in gebruikersinterface, apps en al het andere dat je doet op de Mi 10T Pro. 

Het scherm wordt aangeprezen om motion smoothing (MEMC) te ondersteunen, maar er is geen melding van gemaakt in de weergave-instellingen. Het lijkt een weergavefunctie die is toegevoegd voor nieuwigheid, maar met minimaal of geen echt voordeel in relatieve termen.

Wat betreft de kwaliteit, het scherm is helder en scherp. Het is een goede LCD-eenheid met een behoorlijk contrast en voldoende kijkhoeken. De inhoud op het scherm van de telefoon ziet er scherp uit, de overgang is vloeiend, scrollen vertoont geen haperende beelden en multimedia-inhoud ziet er meeslepend uit. Mensen die van natuurlijke kleuren houden, zouden de standaardkalibratie van het Mi 10T Pro-scherm op prijs stellen. Voor degenen die van verzadigde kleuren houden, zoals die van AMOLED, zijn er tal van ingebouwde kleurprofielen om de schermkleuren naar wens aan te passen.

Het scherm wordt aangevuld met de stereoluidsprekers van de telefoon, die luid zijn. Het grote scherm en de stereoluidsprekers van de telefoon maken het een geschikt apparaat om onderweg videocontent te bekijken en te streamen. Over inhoud gesproken, de Mi 10T Pro ondersteunt het hoge dynamische bereik van HDR10 en het werkt prima met veelgebruikte apps zoals Netflix en YouTube

 Camera's

 Samen met een indrukwekkend scherm biedt de Mi 10T Pro solide beeldvormingsmogelijkheden. Het heeft een drievoudige camera-array aan de achterkant, met een 108 megapixel primaire sensor met een f / 1.69 diafragma met optische beeldstabilisatie, een 13 MP ultrabrede sensor met een f / 2.4 diafragma en een gezichtsveld van 123 graden (FoV) en een 5 MP macro-sensor met autofocus. Aan de voorkant heeft de telefoon een 20MP-sensor met een f / 2.2-diafragma, verwerkt in een display-perforatie.

 

 Afgezien van de details, is de Mi 10T Pro een van de weinige smartphones in zijn segment met een 108 MP primaire camera. Het is waar dat megapixels alleen niet resulteren in een betere beeldervaring, maar de foto's gemaakt met de Mi 10T Pro primaire camera rechtvaardigen de pixelrijke sensorprestaties. De sensor maakt standaard gebruik van pixel-binning-technologie om gedetailleerde foto's te maken zonder in te leveren op opslagruimte. Er is een speciale 108 MP-modus, die pixel-binning uitschakelt en waarmee u frames kunt vastleggen in de oorspronkelijke resolutie van de sensor. De foto's die in deze modus zijn gemaakt, zijn gedetailleerder dan de foto's die in de standaardmodus zijn gemaakt.

 

De 13 MP ultrabrede sensor is ook een behoorlijke performer. Het legt een grote hoeveelheid details vast, maar levendige kleuren in een heldere omgeving worden om de een of andere reden vervaagd tijdens de nabewerking. De 5 MP macro-sensor is ook een capabele camera en maakt gedetailleerde close-ups, maar alleen bij goede lichtomstandigheden.

 

 Als aanvulling op de algehele mogelijkheden van de Mi 10T Pro zijn de gebruiksvriendelijke functies met toegevoegde waarde, zoals vlogs, voor- en achterkant, lange belichtingstijden, enz. Vlogs maakt het gemakkelijk om een ​​korte video van 15 seconden te maken die klaar is voor sociale media met achtergrondmuziek en meerdere frames; aan de voor- en achterkant kan de telefoon zowel de camera aan de voorkant als de camera aan de achterkant gebruiken om een ​​gecombineerde opname in één frame te maken; en de lange belichtingstijd maakt het gemakkelijk om artistieke foto's te maken zoals bewegende mensen, licht schilderen, enz. zonder te sleutelen aan camera-instellingen of handmatige bediening te gebruiken. Over handmatige bediening gesproken, de telefoon heeft ze voor zowel foto's als video's en hij werkt met alle camerasensoren aan de achterkant.

 

 De camera van de Mi 10T Pro is ook goed voor video-opnamen. Het ondersteunt tot 8K-video's, maar er is een tijdslimiet van 6 minuten voor het opnemen. Naast 8K doet de camera ook 4K met 60 frames per seconde (fps) en 30 fps. Er is een functie voor videostabilisatie, maar het hulpprogramma is beperkt tot 1080p-video's met 30 fps.

 Over de camera aan de voorkant gesproken, het lijkt te ontbreken in vergelijking met hoe goed de camera's aan de achterkant zijn. Desalniettemin is het een behoorlijke artiest en maakt hij goede portretten met indrukwekkende contouren. Er zijn verschillende studio-lichteffecten die iets toevoegen aan de anders normale camera-ervaring aan de voorkant.

 

Prestaties

Ondanks zijn gemiddelde prijs biedt de Mi 10T Pro vlaggenschipspecificaties, waaronder Qualcomm Snapdragon 865 system-on-chip (SoC) met 5G-netwerkondersteuning, 8 GB LPDDR5 RAM en 128 GB UFS 3.1 ingebouwde opslag. De telefoon start de op het Android 10-besturingssysteem gebaseerde Xiaomi MIUI 12 aangepaste gebruikersinterface. Afgezien van details, is de telefoon een gestroomlijnde artiest. Het levert soepele prestaties bij het uitvoeren van dagelijkse bewerkingen of het uitvoeren van zware taken zoals gamen of multimediabewerking.

 Als aanvulling op de snelle prestaties is de 5.000 mAh-batterij van de telefoon aanwezig, waarmee de show een dag en langer kan blijven duren na één keer opladen. Het ondersteunt snelladen van 33 W, wat ongeveer twee uur duurt om een ​​volledig lege batterij weer op te laden.

Oordeel

 De Mi 10T Pro is een capabele smartphone uit het middensegment die aan alle eisen voldoet, behalve ontwerp. Dat gezegd hebbende, kijk ergens anders als u de voorkeur geeft aan compacte, lichtgewicht handsets, want deze is niet zozeer een designwonder als wel een artiest. Als u niet vies bent van grootte en gewicht, zou de Mi 10T Pro de eerste keuze moeten zijn onder elke andere midrange-smartphone, omdat er niet één parameter is waarop deze of hapert. Bovendien zijn er talloze functies met toegevoegde waarde die het een gebruiksvriendelijke smartphone maken - iets dat voor de meeste anderen in zijn segment niet kan worden gezegd.


0 reacties

Geen reactie

Reageer