Beantwoord

Simlockvrij maken van de LG KG225


De titel zegt het al. Ik wil de LG KG225 van mijn moeder simlockvrij maken. Ik heb de unlockcode in mijn bezit, maar nu hoef ik alleen nog te weten hoe ik dat moet doen. De website van T-Mobile levert geen instructie hierover of ik kan dat gewoon niet vinden. Iemand een idee hoe en war ik de unlockcode moet invoeren?
icon

Beste antwoord door Snips 6 september 2017, 21:24

Ter afsluiting van dit epos. Ik ben naar een T-Mobile shop gegaan, aangezien niemand me kon vertellen wat het probleem was en hoe het opgelost moest worden. De meneer achter de balie kwam met twee mogelijke problemen:Of het ligt aan mijn simkaart.

Of het ligt aan mijn moeders telefoon.Als oplossing heeft hij me een nieuwe simkaart meegegeven, waarmee ik, als ik deze activeer, mijn oude telefoonnummer kan behouden.Ik heb de nieuwe simkaart in mijn moeders telefoon gestopt, en voila, de telefoon doet het en ik ben gewoon bereikbaar op mijn oude telefoonnummer. Helemaal super!Ik hoefde niets te betalen, dus dit is een "dank je wel" richting T-Mobile, prima service. Dank.
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

11 reacties

Hoi Snips, welkom op het klantenforum.

Waarschijnlijk vraagt de telefoon om de unlockcode als je de simkaart van een andere provider erin hebt gedaan en het toestel hebt opgestart. 🙂
Hallo Kaassausje,

Het probleem is denk ik ook dat ik wel dezelfde provider heb als mijn moeder had. De telefoon geeft alleen aan dat ik "de juiste simkaart" er in moet stoppen, en voor de rest kan ik dan niets met die telefoon doen. Maar ik kan de simkaart van mijn moeder niet gebruiken omdat de telefoon al meer dan twee jaar niet gebruikt is, dus ik wil mijn eigen simkaart er in stoppen zodat ik haar oude telefoon kan gebruiken.
Reputatie 7
Badge +20
Hey Snips,

Via deze website zou je niet alleen de code moeten krijgen, maar ook een uitleg hoe je dit moet invoeren. Heb jij alleen de code en niet de uitleg gekregen?

Ik heb deze Engelstalige instructies gevonden:
1. Insert a simcard from a different network
2. Your LG KG225 should ask for an unlock code

Dit zou dus inderdaad betekenen dat je een andere simkaart moet gebruiken dan de T-Mobile simkaart die jij hebt, aangezien jouw moeder ook een T-Mobile simkaart had. Heb je een andere simkaart in de omgeving die je even kunt lenen? Dan zou het moeten lukken namelijk!

We horen graag of het gelukt is!
Dank je wel, David. Het klinkt alsof dat zou moeten lukken. Op het moment kan ik het niet proberen, maar zodra ik weet of het werkt laat ik het hier weten. Het klinkt logisch wat je zegt. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Ben erg benieuwd, Snips! 🙂
Hi David,

Nou, ik heb het geprobeerd met een simkaart van een andere provider en ook dat levert niets op. De telefoon start gewoon op en het enige wat de telefoon vervolgens aangeeft is:

"Plaats de juiste simkaart"

En verder kan ik er niets mee doen. Op één of andere manier wil de telefoon alleen de originele simkaart accepteren, maar die is al sinds 2015 niet meer gebruikt, dus daar kan ik ook niets mee. Elke andere simkaart, wel of niet van T-Mobile, accepteert de telefoon niet en hij vraagt dan om "de juiste simkaart" en niet om de sim-unlockcode.

Enig idee wat het probleem zou kunnen zijn? Enig idee hoe dat op te lossen?
Reputatie 7
Badge +20
Hey Snips,

Jammer dat het niet gewerkt heeft.. :S De oude simkaart is dus ook onbruikbaar of misschien al lang weggegooid?

Ik kan niets garanderen, maar ik kan het nog wel doorzetten naar onze technische specialisten. Misschien hebben zij een suggestie om dit op te lossen. Kun je mij in een privébericht, via mijn profiel, het IMEI-nummer en de aanschafdatum sturen? Ik hoop dat dit voor je te achterhalen is, anders kan ik dit niet voor je doorzetten. Met name het IMEI-nummer is belangrijk, maar zal misschien lastig terug te vinden zijn. Hopelijk lukt het!

Als je nog vragen voor me hebt, laat het gerust weten!
Hoi Snips.

Maken jullie beide momenteel gebruik van een abonnement? Zo ja, ken je toevallig iemand met PrePaid van T-Mobile? Zou je dan eens kunnen uittesten of het daarmee wel lukt om de telefoon überhaupt 'verder' te krijgen? (Dat schijnt namelijk ook nog te kunnen met die oude dingen.)

Als dat wel werkt, zou je wellicht nog iemand kunnen zoeken met een PrePaid van een andere provider. (Of was de simkaart van een andere provider al een PrePaid?) Hopelijk krijg je dan de melding wel.

Als je de melding niet krijgt met een PrePaid simkaart van een andere provider, zou je het volgende nog kunnen proberen:
-> Start het toestel met een 'juiste simkaart' (dus een T-Mobile simkaart, waarschijnlijk PrePaid)
-> Ga naar het bel-scherm en toets 2945#*modelnummer# in, alsof je er naar zou bellen. In dit geval zou de code als volgt zijn: 2945#*225# De rest van de instructies ontbreekt op die pagina, ik gok dat dat de unlock-optie moet triggeren.
Sorry Kaassausje, maar ik snap niet wat je zegt.
Ter afsluiting van dit epos. Ik ben naar een T-Mobile shop gegaan, aangezien niemand me kon vertellen wat het probleem was en hoe het opgelost moest worden. De meneer achter de balie kwam met twee mogelijke problemen:

Of het ligt aan mijn simkaart.
Of het ligt aan mijn moeders telefoon.

Als oplossing heeft hij me een nieuwe simkaart meegegeven, waarmee ik, als ik deze activeer, mijn oude telefoonnummer kan behouden.

Ik heb de nieuwe simkaart in mijn moeders telefoon gestopt, en voila, de telefoon doet het en ik ben gewoon bereikbaar op mijn oude telefoonnummer. Helemaal super!

Ik hoefde niets te betalen, dus dit is een "dank je wel" richting T-Mobile, prima service. Dank.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Snips,

Echt leuk om te lezen dat mijn collega in de winkel je zo goed heeft geholpen. Fijn dat alles weer werkt en dat je weer tevreden bent. Als je in de toekomst weer vragen hebt, laat het ons weten! 😃