Beantwoord

Telefoonupdate Microsoft 950

  • 23 november 2016
  • 18 reacties
  • 2644 Bekeken

Ik krijg telefoonupdate maar niet gedownload.Laatste update was eindigend op10586.545/windows10 versie 1511.
Nu heb ik een updatemelding 14393.448/windows 10 versie 1607.
Heb bij de updategeschiedenis gekeken en daar staat update 14393.448/versie 1607 niet bij.Wel 14393.447/versie 1607.
Hebben ze nu een verkeerde update naar mij gestuurd?
Weet iemand hier meer van?
icon

Beste antwoord door Ray S 28 maart 2017, 17:10

Ik zit dit even te lezen en wilde om te reageren even een accountje aanmaken. Bij dezen.Tot mijn verbazing wordt er hier op het forum met geen woord gerept over of iemand wel of niet Microsoft Insider is en over de Windows Device Recovery Tool (tenzij ik dat over het hoofd heb gezien).

Hierboven staan reacties van mensen met problemen met hun Lumia die niet goed aangepakt worden naar mijn idee. Deze problemen hadden zo opgelost kunnen worden. En mensen zouden een minder nare bijsmaak hebben van Windows 10 Phone. Want dat is wat er gecreëerd wordt .Tips bij issues hebt met updates op je Windows 10 telefoon. Of andere functionaliteit...:-Ben je Windows Insider? Dan krijg je updates die nog niet helemaal geschikt zijn voor het grote publiek. Lees je hierover in en zet dit niet zomaar "aan" als je niet weet wat je doet. Tenzij je actief mee wilt doen met de ontwikkeling van Windows 10 Phone en je genoegen neemt met het feit dat de updates die je krijgt veelal niet stabiel zijn. Hierover kun je MS feedback geven. Zodoende evolueert het platform. Net als de PC versie.-Wat ik veel lees als tip is om je telefoon te resetten naar fabrieksstandaarden bij problemen. Dit is een goeie tip, echter doe dit niet met de optie die je op je telefoon zelf hebt. Dit is een handige snelle manier om kleine software issues eventueel op te lossen, maar als het probleem dieper zit moet je iets anders gebruiken. Namelijk de Windows Device Recovery Tool. Hier te downloaden en eventueel in te lezen hierover:https://support.microsoft.com/nl-nl/help/12379/windows-10-mobile-device-recovery-tool-faqDeze download de laatste publieke image versie (installatiebestand). Hiermee wordt je telefoon echt daadwerkelijk opnieuw geïnstalleerd. Dit gebeurt niet als je de ingebakken manier uitvoert vanuit de telefoon instellingen. Dit is ook de enige manier om van het Insider image af te komen. Elke andere manier die je eventueel op internet vind op fora klopt niet, of is geschreven voor een eerdere versie van Windows 10 Phone.In het kort, bij welk probleem dan ook met je Lumia 950 en 905 XL, reset je telefoon met de Windows Device Recovery Tool en al je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mocht je onverhoopt nog wel tegen issues aanlopen, dan is er wellicht iets daadwerkelijk defect in de hardware.Gr,

Ray (niet werkzaam bij T-Mobile of Microsoft, maar een voorstander van Microsoft Phones)
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

18 reacties

Sinds vandaag staat bij de updategeschiedenis de update 14393.448/versie 1607 er wel bij.
Dus ik heb wel een goede update melding.
Maar nu heb ik er een foutcodemelding bij gekregen nl. 0x8024a111.
Kan iemand mij vertellen wat deze code inhoud?
Reputatie 4
Badge +17
Hey Catweazel,

Welkom op het forum!

Bedankt voor je update, goed om te lezen dat de juiste update inmiddels zichtbaar is. Wel vreemd dat je nu deze foutmelding te zien krijgt. Op welk moment zie je deze foutmelding? Bij welke handeling? Loop je dan vast in een bepaald proces of komt de foutmelding alleen even tevoorschijn?

Na de website van Microsoft bezocht te hebben zie ik dat één van Microsoft medewerkers bij zo'n foutmelding een fabrieksherstel adviseert. Heb je dit toevallig al uitgeprobeerd?

Ik ben erg benieuwd naar je reactie!
Hallo issam dank voor je reactie.De update staat sinds gisteravond op 11 % en gaat niet verder.Ik krijg nu de melding
Uw verbinding roamt deze gaat automatisch verder.Heb maandag al een fabrieksreset gedaan,en heb me weer bij zelfde microaccount aangemeld,daarna al mijn apps weer teruggezet.Pas daarna met veel moeite 31 appupdates gedaan en daarna kwam de updatemelding van 14393.448/1607.
Voor de fabrieksreset zat er nog een update bij dat was 10586.682/1511. Maar na de reset zat deze er niet meer bij.Heb het ook via wifi geprobeert dat gaat ook niet.Nu doe ik het via ota zoals ik al de vorige updates ook heb gedaan.
Reputatie 6
Badge +15
Hey Catweazel,

Wat lastig dat dit niet allemaal helemaal goed gaat! Is de update inmiddels van 11% naar 100% gegaan? :?

Is het ook gelukt om al je gegevens weer terug te zetten? Loop je nu nog ergens tegenaan en welke update is er nu geïnstalleerd op je toestel?

Ben benieuwd naar je reactie! Als je ergens nog tegenaan loopt of nog vragen hebt over welke update je nu hebt kunnen we ook altijd even navraag voor je doen bij een software-expert. 🙂
Hallo de update is niet verder gekomen dan 11%,ben toen gestopt.Heb de telefoon gisteren weer gereset en er een heel nieuw microsoftaccount opgezet.Daarna alle apps weer teruggezet en kreeg weer dezelfde updatemelding 14393.448/versie 1607.En voordat ik maandag de telefoon heb gereset was er nog een update 10586.682/versie 1511.Deze was na de fabrieksreset van maandag verdwenen.
Maar volgens mij heb ik deze update nodig,want nu heb ook software versie 1511.
Deze heb ik 10 aug. geupdate zonder problemen,update 10586.545/1511.
Ik heb het vermoeden dat deze update niet mogelijk is,de 14393.448/1607.
En ik gisteren ook de apn handmatig ingeseld op smartsites.t-mobile/pap/ipv4v6.
Terwijl standaard instelling op ipv4 staat,welke is nou goed.
Ook krijg ik telkens de melding "uw verbinging roamt".,maar dataroaming staat uit.
Vreemd ik met alle vorige updates via ota nergens problemen mee.
Heb vanmiddag via wifi geprobeert lukt gewoon niet.
Reputatie 7
Badge +20
Hi catweazel,

Het wordt mij iets te technisch en dus heb ik je vraag doorgezet naar onze software specialist. Zodra ik een reactie ontvang, zal ik het mij je delen in dit topic. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Hi catweazel,

Daar ben ik weer! Ik heb zojuist een reactie ontvangen. Onze software specialist geeft aan dat je er weinig aan kan doen als zelfs een fabrieksreset niet heeft gewerkt. Je kan in dit geval ervoor kiezen je toestel ter reparatie aan te bieden en hopelijk zullen zij dit software probleem kunnen oplossen.

Als je in de tussentijd andere vragen hebt, hoor ik het graag!
Hallo tmobile
Inmiddels is de telefoon
Reputatie 5
Badge +11
@catweazel
Ik heb dit probleem ook gehad met sommige updates op mijn Lumia 950 XL als ik die updates op 4G probeerde te downloaden. Kreeg toen ook de melding "Uw verbinding roamt". Zou je je toestel eens opnieuw willen starten, dubbelchecken of je een goede WiFi verbinding hebt en dan het updatescherm weer willen openen? Toen ik verbonden was met WiFi liep de update wel door. 🙂
Hallo tmobile,de telefoon
Ik heb een 950xl en zie in mijn updates dat sommige apps nog niet aangepast zijn en kan er niets aandoen, behalve wissen.
Tijdens internetten krijg ik geregeld meldingen van pagina niet bereikbaar of bestaat niet. Bij openen van pagina's is browser redelijk snel, voor daadwerkelijk beeld moet ik vaak lang wachten, soms minuten (sluimerstand is 1 minuut). Met mijn windows 8.1 zijn de problemen stuk minder.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Fredhagen,

Wat jammer om te horen dat je toestel kuren heeft! Sinds wanneer heb je hier problemen mee? Bedoel je een update van een specifieke app of een update van jouw toestel? Heb je dit geprobeerd via ons 4G-netwerk of wifi? Gaat het om bepaalde apps, zo ja welke? Kun je eens kijken naar de tips van Dennis hierboven?
Wat betreft het internetten: fijn om te lezen dat het al stuk beter gaat met Windows 8.1! Ik zie dat je in maart 2016 een nieuwe simkaart toegestuurd hebt gekregen maar dat je deze nooit hebt geactiveerd. Heb je deze simkaart nog liggen, zo ja kun je deze simkaart activeren? Mogelijk heeft dit nog een positief effect op jouw internetverbinding.

Ik zie je reactie graag tegemoet!
Sim weg gegooid, kreeg sim vanwege probleem met grootte van sim en das opgelost. Problemen met mijn 950xl begon na de eerste update, aangezien updates niet te voorkomen zijn krijg telkens auto- updates. Toen ik um kocht werkte hij na functioneren. Na updates date hij niet alle apps op, veel daarvan gebruik niet. Vorige week fabrieks instellingen geactiveerd, krijg apps terug die vanaf begin verwijderd heb (oa. candycrush)
Nog een klein feitje, bij eerste keer laden schakelde de foon uit en gaf hij in display aan dat ie te warm werd.
Reputatie 4
Badge +17
Hoi Fred,

Ah jammer dat de simkaart inmiddels weg is. Ik heb je gelijk kosteloos een nieuwe simkaart toegestuurd om deze uit te proberen.

Bij het updaten van je software worden de applicaties niet bijgewerkt. Het bijwerken van de applicaties gaat via de Microsoft Store. Heb je zelf al gecontroleerd of je de applicaties kan updaten?

Hmm dat is natuurlijk niet de bedoeling. Was je toen toevallig intensief bezig met je toestel? Scheen de zon op je toestel of was het warm in de ruimte waar je toen was? Heb je dit sindsdien nog een keer meegemaakt?

Ik ben benieuwd naar je reactie!
Ik zit dit even te lezen en wilde om te reageren even een accountje aanmaken. Bij dezen.

Tot mijn verbazing wordt er hier op het forum met geen woord gerept over of iemand wel of niet Microsoft Insider is en over de Windows Device Recovery Tool (tenzij ik dat over het hoofd heb gezien).
Hierboven staan reacties van mensen met problemen met hun Lumia die niet goed aangepakt worden naar mijn idee. Deze problemen hadden zo opgelost kunnen worden. En mensen zouden een minder nare bijsmaak hebben van Windows 10 Phone. Want dat is wat er gecreëerd wordt .

Tips bij issues hebt met updates op je Windows 10 telefoon. Of andere functionaliteit...:

-Ben je Windows Insider? Dan krijg je updates die nog niet helemaal geschikt zijn voor het grote publiek. Lees je hierover in en zet dit niet zomaar "aan" als je niet weet wat je doet. Tenzij je actief mee wilt doen met de ontwikkeling van Windows 10 Phone en je genoegen neemt met het feit dat de updates die je krijgt veelal niet stabiel zijn. Hierover kun je MS feedback geven. Zodoende evolueert het platform. Net als de PC versie.

-Wat ik veel lees als tip is om je telefoon te resetten naar fabrieksstandaarden bij problemen. Dit is een goeie tip, echter doe dit niet met de optie die je op je telefoon zelf hebt. Dit is een handige snelle manier om kleine software issues eventueel op te lossen, maar als het probleem dieper zit moet je iets anders gebruiken. Namelijk de Windows Device Recovery Tool. Hier te downloaden en eventueel in te lezen hierover:

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/12379/windows-10-mobile-device-recovery-tool-faq

Deze download de laatste publieke image versie (installatiebestand). Hiermee wordt je telefoon echt daadwerkelijk opnieuw geïnstalleerd. Dit gebeurt niet als je de ingebakken manier uitvoert vanuit de telefoon instellingen. Dit is ook de enige manier om van het Insider image af te komen. Elke andere manier die je eventueel op internet vind op fora klopt niet, of is geschreven voor een eerdere versie van Windows 10 Phone.

In het kort, bij welk probleem dan ook met je Lumia 950 en 905 XL, reset je telefoon met de Windows Device Recovery Tool en al je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mocht je onverhoopt nog wel tegen issues aanlopen, dan is er wellicht iets daadwerkelijk defect in de hardware.

Gr,
Ray (niet werkzaam bij T-Mobile of Microsoft, maar een voorstander van Microsoft Phones)
Reputatie 7
Badge +20
Hoi Ray,

Jouw reactie is helemaal super! Altijd tof om te zien dat forumleden zo'n bericht tikken om anderen te helpen, daar hebben anderen weer flinke profijt van, thanks! 😃
Graag gedaan:)