Beantwoord

Vrijgeven andorid 10 update Nokia 8.1

  • 27 januari 2020
  • 65 reacties
  • 3593 Bekeken

Er lijken 2 software versies te zijn van de Nokia 8.1.

1 versie lijkt al een tijd Android 10 te hebben terwijl de andere versie dit nog niet heeft bij T-Mobile. Kunnen jullie zien of alle updates naar Android 10 voor de Nokia 8.1 al door jullie zijn vrijgegeven?

 

Bij voorbaat dank.

icon

Beste antwoord door Hajar 28 januari 2020, 10:34

Hi @menzo2003 

Ik heb het voor je nagevraagd. Zodra ik meer weet, laat ik het je weten!

Bekijk origineel

65 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hi @menzo2003 

Ik heb het voor je nagevraagd. Zodra ik meer weet, laat ik het je weten!

Oké, ik wacht geduldig af.

Heb dezelfde vraag . Heb een eigen Nokia8.1  met een sim only T-Mobile go abbo  Volgens Nokia moet de provider de update vrij geven, klopt dat

 

Hier ook dezelfde vraag wanneer android 10 eens vrij wordt geven en daarnaast ook de security updates weer eens binnen komen. Ondertussen is de laatste security update op mijn Nokia 8.1 al van 1 oktober 2019

Reputatie 2

Hi @menzo2003 

Ik heb het voor je nagevraagd. Zodra ik meer weet, laat ik het je weten!

Hallo Hajar, is hier al iets over bekend? Het zou fijn zijn om te weten waarom de updates al maanden niet meer doorkomen.

Reputatie 7
Badge +20

Hi allemaal,

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Android 10 wordt vrijgegeven. Zodra ik iets weet, laat ik het direct in dit topic weten!

@Hajar Bedankt voor de reactie,

Om het even duidelijk te hebben.

Jullie zijn bezig Android 10 te verifiëren voor de Nokia 8.1 of hebben jullie geen Android 10 build binnen voor deze telefoon?

 

Kan je zien wat de laatste vrijgegeven build is voor de Nokia 8.1 op T-mobile?

Reputatie 7
Badge +20

Hi Menzo,

De specialist geeft aan dat dat nog niet bekend is. De laatst vrijgegeven build is V2.59J_SP03. Ik hoop dat je zo verder komt. 

Hi Menzo,

De specialist geeft aan dat dat nog niet bekend is. De laatst vrijgegeven build is V2.59J_SP03. Ik hoop dat je zo verder komt. 


Ja dat helpt wel een beetje.

Dat is de laatste Android 9 build voor de 8.1. Dan is het nu afwachten totdat Android 10 door jullie wordt vrijgegeven. Ik hoop dat dit wel nog eens gaat gebeuren.

Het zou toch wel fijn zijn als Android 10 voor de Nokia 8.1 beschikbaar komt. Kies je voor een toestel met de belofte van actuele updates en beveiliging, moet je al vanaf oktober 2019 toezien dat je blijft steken op de vorige Android versie en beveiligingsupdate van bijna 4 maanden oud 🤔🤨🙉

@Hajar   

Ik heb ook het probleem.    Nokia gekocht ism een tmobile Abo.

Nokia met Android one, dit houd in maandelijkse security updates en 2grote updates.

Mijn Nokia 8.1 doet dat dus niet meer.   Kort gezegd  hij is stuk  en aangezien hij geen jaar oud is lijkt me garantie. of heb ik het mis

Gr.

Reputatie 7
Badge +18

@jeroen2210 Garantie gaat alleen over het functioneren van het apparaat en ik neem aan dat alles nog gewoon werkt. Slordig is het wel want mijn Nokia 6.1 draait al twee maanden op Android 10 en het patchlevel is 1 februari 2020.

Ik denk dat het goed is @Hajar om de specialisten nog eens een “duwtje” te geven want de Nokia wordt vooral gekocht vanwege Android One met bijbehorende snelle updates.

@Folkert 

Het is net hoe je het bekijkt.

Hij functioneert niet meer 100%  anders zouden de updates wel binnen komen     maar met de software versie die ik heb gebeurt dat dus niet. daar kan ik ook niks aan doen maar heb wel een Android one gekocht voor de updates

Gr.

Reputatie 7
Badge +18

@jeroen2210 Ik begrijp je idee maar de updates worden tegengehouden door T-Mobile vanwege test procedures. Er is niets mis met jouw telefoon, de updates worden simpelweg niet verstuurd, dus garantie is niet van toepassing.

@Folkert 

Ik heb ook contact gezocht met Nokia en die zeggen dat ik geduldig moet zijn   en leggen het probleem niet neer bij mijn provider.

Op de site van Nokia staat ook dat de laatste versie voor build-nummer 00WW_2_59J_SP03 Android 9 met patch october is.      Dat verklaard ook dat andere Nokia 8.1 maar dan bij andere providers er ook last van hebben  en heb je een andere build-nummer dan krijg je wel de update van T-Mobile of bij welke provider dan ook.

        

 

@Hajar 

Vind het al vreemd dat het ene build-nummer wel de update krijgt naar 10 krijgt maar de andere niet

Maar waarom worden ook de security updates stop gezet. 

  

 

Reputatie 7
Badge +18

@jeroen2210 Ik vind het helemaal een vreemd verhaal want Nokia staat erom bekend dat updates maandelijks uitgerold worden. Waar staat precies dat jouw build nr. nog geen update zou krijgen?

@Folkert    heb screenshot gemaakt van Nokia

@Folkert denk niet dat T-mobile iets tegen houd Nokia geeft zelf aan dat de laatste updates van oktober zijn 

 

Reputatie 7
Badge +18

@jeroen2210 Ik denk dat je het op een verkeerde manier leest. De titel van de pagina die je geeft luidt Nokia Smartphone Security Maintenance Release Summary en je kunt per telefoon zien welke updates er door Nokia vrijgegeven zijn. Hun SW ID is op jouw telefoon het Build nr. en dat wijzigt maandelijks. Als ik de 8.1 selecteer zie ik:

Er staat duidelijk dat 00WW_4_15B_SP04 / 00WW_5_15B_SP04 de laatst uitgerolde update is. Wel lees je in de begeleidende tekst dat onder andere “Operator Approvals” de updates kunnen vertragen zodat jij ze later krijgt. T-Mobile is dus gewoon te lang bezig met deze goedkeuring naar mijn mening.

N.B. Het overzicht van Nokia loopt een maand achter want volgens de lijst moet mijn 6.1 nu 00WW_4_10C_SP01 van eind januari hebben maar inmiddels heb ik 00WW_4_10C_SP02 van eind februari al gekregen. (Uiteraard) Android 10 en Patchlevel 1 februari. Ik heb mijn telefoon bij BelSimpel gekocht gekoppeld aan een T-Mobile Sim Only.

@Folkert 

Ik heb build-nummer 00WW_2_59J_SP03.  Laatste uitgebrachte patch is oktober.   Maar als T-Mobile het tegenhoud dan zou mijn build-nummer wel op Android 10 staan op de site van Nokia (als er Android 10 zou staan dan geloof ik meteen dat T-mobile het tegenhoud maar nu staat er Android 9als laatste patch).    Kan me niet voorstellen dat Nokia contact onderhoud met T-Mobile mbt updates en dit verwerkt in hun lijst

 

Nokia geeft zelf aan dat er nog geen updates zijn voor mijn type build-nummer 

Ik heb mijn telefoon bij T-Mobile gekocht met abonnement

Reputatie 7
Badge +18

Beste Jeroen,

Het build nummer geeft enkel het nummer van de software update van Nokia aan en is niet gekoppeld aan jouw telefoon. Je kunt dus niet zeggen dat “er voor jouw buildnummer geen update is”. Je loopt gewoon flink achter qua updates en je zou allang build nr. 00WW_4_15B_SP04 of 00WW_5_15B_SP04 moeten zien in jouw Nokia 8.1

T-Mobile heeft deze build allang van Nokia gekregen en moet ‘m enkel even testen en dan vrij geven voor T-Mobile branded telefoons.

Dit soort problemen is ook de reden dat ik nooit telefoons bij providers koop. Het is bij alle providers hetzelfde liedje. Ik begrijp dat ze moeten testen maar dat mag niet zo lang duren.

@Folkert 

Ik begin het te snappen.    Wel vreemd dat Nokia aangeeft dat ik geduld moet hebben  en niet aangeeft dat het probleem bij T-Mobile zit

En vreemd dat alleen dit type build-nummer het probleem heeft   ongeacht of je bij T-Mobile zit of niet

@Folkert 

Hoe kan je zien of je toestel branded is.  Ik zie bij opstarten geen T-Mobile logo of zo   en bij instellingen ook niks

Gr.

Reageer