Beantwoord

Werkt Huawei Honor 10 goed icm het T-Mobile netwerk (in NL en de rest van Europa)?

  • 15 oktober 2018
  • 1 reactie
  • 1495 Bekeken

Goedemorgen,

allereerst; dit toestel wordt geloof ik onder verschillende (merk) namen aangeboden. Ook als het merk Honor, maar ik heb de indruk dat het over hetzelfde toestel gaat.
Mijn vraag is, mede vanwege het onoplosbare probleem T-Mobile icm iPhone 8, 8plus en X:

  • werkt de Huawei Honor 10 wel probleemloos met het T-Mobile netwerk?
Met wat doorzoeken kwam ik op deze site terecht ivm de frequenties.
https://www.frequencycheck.com/compatibility/nlN9c4v/huawei-honor-10-standard-edition-dual-sim-td-lte-cn-col-al10/netherlands

T-Mobile scoort hier als ik het goed begrijp als beste.

  • T-Mobile biedt zelf het toestel niet aan?
Dank voor het reageren
icon

Beste antwoord door Folkert 15 oktober 2018, 12:13

Hoi T-Rem,De Honor 10 ondersteunt wel de 2 hoofdbanden LTE band B3 en B8 maar helaas niet B7 en B38 en de laatste gaat T-Mobile steeds meer toevoegen voor het verkrijgen van extra capaciteit. Ook B1 zal nog gebruikt gaan worden (nu nog deels voor 3G) maar dat is geen echt groot gemis naar mijn mening.B7 is 2600 MHz FDD en B38 is 2600 MHz TDD en vooral die laatste is aan een opmars bezig op dit moment. Op de site 4G Masten kun je zien welke banden TM gebruikt.Zal de H10 werken? Zeker wel maar bij grote drukte (veel mede TM klanten in de buurt) ben je in het nadeel qua capaciteit.Edit: Op GSM Arena zeggen ze wat anders, daar staat dat B38 wel ondersteund wordt door de H10. Nu de vraag welke site klopt...Groet, FolkertP.S. Alle iPhones ondersteunen ook alle T-Mobile LTE frequenties maar toch werken sommige iPhones niet goed. Dat heeft te maken met de electronica in sommige iPhones die niet goed compatibel is met TM en niet met de LTE banden.Ik zou me daar geen grote zorgen over maken, slechts 2 typen iPhones werken niet goed met T-Mobile, alle andere telefoons van alle andere merken wel.
Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +18
Hoi T-Rem,

De Honor 10 ondersteunt wel de 2 hoofdbanden LTE band B3 en B8 maar helaas niet B7 en B38 en de laatste gaat T-Mobile steeds meer toevoegen voor het verkrijgen van extra capaciteit. Ook B1 zal nog gebruikt gaan worden (nu nog deels voor 3G) maar dat is geen echt groot gemis naar mijn mening.

B7 is 2600 MHz FDD en B38 is 2600 MHz TDD en vooral die laatste is aan een opmars bezig op dit moment. Op de site 4G Masten kun je zien welke banden TM gebruikt.

Zal de H10 werken? Zeker wel maar bij grote drukte (veel mede TM klanten in de buurt) ben je in het nadeel qua capaciteit.

Edit: Op GSM Arena zeggen ze wat anders, daar staat dat B38 wel ondersteund wordt door de H10. Nu de vraag welke site klopt...

Groet, Folkert

P.S. Alle iPhones ondersteunen ook alle T-Mobile LTE frequenties maar toch werken sommige iPhones niet goed. Dat heeft te maken met de electronica in sommige iPhones die niet goed compatibel is met TM en niet met de LTE banden.

Ik zou me daar geen grote zorgen over maken, slechts 2 typen iPhones werken niet goed met T-Mobile, alle andere telefoons van alle andere merken wel.

Reageer