Beantwoord

S6 edge scherm heeft een dikke paarse streep

  • 1 maart 2016
  • 28 reacties
  • 11076 Bekeken


Toon eerste reactie

28 reacties

@ShadowLea. Je zou consuwijzer eens goed moeten bestuderen. De garantie is niet bepalend hoelang een toestel moet meegaan. Bijvoorbeeld bij een tv kan je verwachten dat deze probleemloos 5 jaar meegaan. Als deze tv binnen 5 jaar kapot gaat, moet de verkopende partij hem repareren als het probleem niet komt door onzorgvuldig van de gebruiker. Soms moet een klant een klein percentage van de reparatie betalen. Dit ondanks dat de tv 2 jaar garantie heeft.
Voor wasmachine is het 10 jaar.
Als een mobiele telefoon maar 1 maand buiten de garantie kapot gaat bij normaal gebruik, dan zal de verkopende partij deze kostenloos moeten repareren. Een telefoon in je broekzak doen van een telefoon valt onder normaal gebruik
Reputatie 7
Badge +9
@Hakuin Want obviously ben jij de enige in heel Nederland die de wet op consumentenrecht heeft bestudeerd. De rest van ons 'voetvolk' weet absoluut niet waar wij het over hebben. Alleen jij weet hoe het werkt. :8

Nee, dat vinden consumenten. Heeft geen moer met de wet te maken. Meningen van klanten over waar zij vinden dat ze recht op hebben zijn niet relevant. Ook de meningen van mensen op de forums van Kassa en de Consumentenbond zijn niet relevant. Dat zijn klagende huismoeders die denken dat ze speciaal en belangrijk zijn, geen juristen.

Ik ben die hele handje-vasthoud maatschappij zo ongelooflijk spuugzat.

De crux ligt hem hier:

"Gaat het product binnen zes maanden na aankoop kapot? Of is er binnen zes maanden iets mis met het product? Dan moet de verkoper bewijzen dat dit uw schuld was. Gaat het product na zes maanden of langer kapot? Dan moet u zelf bewijzen dat dit niet uw schuld was."

Slijtage valt onder 'Eigen Schuld'. En ja, ook slijtage door mobiel in de broekzak is 'Eigen Schuld'.

De eMMC Sudden Deaths zijn problemen die ontstaan zonder toedracht van de gebruiker vallen onder "Voldoet niet aan redelijke verwachtingen", en moeten door de fabrikant worden gerepareerd. Ook na 4 jaar.

De iPhone 6 Plus die na een dag in de broekzak al volledig krom was, viel onder "Voldoet niet aan redelijke verwachtingen". Die moest gerepareerd worden.

Daarentegen, een scherm dat na twee jaar kapot gaat door slijtage, waaronder ook de stress die dagelijks op het toestel staat door het dragen in de broekzak, is gewoon voor eigen rekening. Was deze kapot gegaan binnen een week, dan had je rechten gehad. Na twee jaar is het simpelweg slijtage.
consuwijzer is het loket voor consumenten van de overheid. Dus dat heeft niks te maken wat kassa of consumenten of ik ervan vinden, maar wat de wet er van vindt.
"Slijtage valt onder 'Eigen Schuld'. En ja, ook slijtage door mobiel in de broekzak is 'Eigen Schuld'. " Daar zou je over kunnen discussiëren. Daar zou een telefoon toch tegen moeten kunnen. Dat je telefoon niet moet laten vallen of in bad moet gebruiken( of hij moet waterdicht zijn) lijkt mij duidelijk. Dat is zeker je eigen schuld.

Reageer