Beantwoord

Melding op Samsung S6: schermoverlay uitschakelen

  • 28 juli 2016
  • 34 reacties
  • 122020 Bekeken

Ik krijg op mijn Samsung s6 steeds de melding (schermoverlay uitschakelen) Kan iemand mij vertellen hoe ik die uit kan schakelen.
icon

Beste antwoord door lvanbreda 29 juli 2016, 17:10

Dit lost een groot gedeelte van het probleem op.

Het stond gepubliceerd in Computer Totaal.

Ik heb het kunnen oplossen door 'Clean master' te openen > klik rechtsonder op 'Me' > 'Settings' > schakel iSwipe uit onder iSwipe > 'iSwipe Settings' naar off.
Bekijk origineel

34 reacties

Hoi Ivanbreda, welkom op het klantenforum.

Zou je in het instellingenmenu willen kijken of 'Ontwikkelaarsopties' aan staat? Zo ja, kun je die dan uitzetten? Vaak veroorzaakt 'secundaire schermen simuleren' deze error.

Als ontwikkelaarsoptie niet (ergens bijna onderaan) in je menu staat, dan moet je eerst even het volgende doen: Ga naar je instellingenmenu --> Over het toestel (Toestel-info) --> Druk net zolang op je buildnummer (bijna onderaan in de lijst) tot je een melding ziet verschijnen dat de ontwikkelaarsopties aangezet zijn. Daarna kun je bovenstaande proberen.

Laat je de uitkomst weten? 🙂
Beste kaassausje. Ik heb de instellingen wel aan kunnen passen maar het probleem is er nog steeds. Als ik mijn agenda a-kalender+ gebruik dan zijn al mijn geplande gegevens nog steeds niet zichtbaar terwijl S-planner die nog steeds op mijn smartphone staat wel gewoon werkt. Ook zie ik in Whats-app geen namen meer bij de contact personen maar die staan in mijn contactpersonenlijst er gewoon bij. Help ik ben radeloos. Gr. Lambert
Hoi Lambert.

Voor de whatsapp namen heeft whatsapp zelf een hulppagina. Het zou kunnen zijn dat de synchronisatie het probleem veroorzaakt. Wellicht ook met de kalender?

Is de melding van schermoverlay uitschakelen wel weg, of is deze ook nog gebleven? (Stond die uit in de onteikkelaarsopties?)

Wanneer is het probleem ontstaan? Na een software-update? Na het downloaden van een bepaalde app? Is er iets anders merkwaardigs/noemenswaardigs aan vooraf gegaan?
Hoi Klantexpert.

De melding schermoverlay uitschakelen wordt nog steeds getoond.
Ik krijg deze melding; Schermoverlay gedetecteerd: Als u deze instelling voor rechten wilt wijzigen moet u eerst de schermoverlay uitschakelen via Instellingen>Apps instellingen openen. dan krijg ik het menu te zien met daarboven de tekst 1
Heb je android 6 op je toestel? Dan schijnt dit te helpen: "open application settings and turn off all applications".
Bron.
Dit lost een groot gedeelte van het probleem op.
Het stond gepubliceerd in Computer Totaal.
Ik heb het kunnen oplossen door 'Clean master' te openen > klik rechtsonder op 'Me' > 'Settings' > schakel iSwipe uit onder iSwipe > 'iSwipe Settings' naar off.
Dat kan ook inderdaad. Er zijn verschillende oorzaken voor de melding en niet iedereen gebruikt clean master. 😉 Ik heb je antwoord in ieder geval vast als juiste antwoord gemarkeerd. Fijn dat dat alvast is opgelost. Of loop ik nu op de zaken vooruit?

Hebben de tips op de whatsapp pagina nog een oplossing kunnen bieden voor de namen van je contactpersonen?
En is het kalenderprobleem er nog? Dan kunnen we daar nog voor kijken wat het probleem zou kunnen zijn.
Ik heb een backup gemaakt en terug naar fabrieks instelling. Alles werkt nu weer zoals het voorheen was. Hartelijk dank voor uw adviezen.
Fijn dat 't gelukt is. 🙂
Ik had het probleem ook, maar het lag bij mij aan Omni Swipe. Die app heb ik geïnstalleerd staan en lijkt op I-Swipe. Mogelijk zijn er meer vergelijkbare apps en moeten deze dus uitgeschakeld staan.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Esther,

Leuk dat je op het forum jouw oplossing deelt van dit probleem! 🙂 Hier help je anderen klanten weer mee die zoeken naar een oplossing. Dankjewel!
Deze boodschap verscheen ook bij mij op de nieuwe Samsung S6. Steeds meer apps hadden er last van. Steeds de telefoon gereset, maar vier keer resetten had ik er genoeg van. Probleem gemeld bij de klantenservice. Deze boden aan om de telefoon ter reparatie te nemen of om te ruilen voor een gereviseerd exemplaar.
Bij het leegmaken van de telefoon heb ik de app HD File Manager van Cheetah Mobile verwijderd. Tot mijn grote genoegen deed de telefoon nu wat hij moest doen. De weigerachtige apps vroegen wel om toestemming voor bijvoorbeeld bestanden. Deze gaf ik en vervolgens geen enkel probleem!
Dus kijken of er apps zijn met een verkennerfunctie of blockfunctie.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Hans,

Allereerst welkom op het forum!

Fijn dat het is opgelost bij jou! Bedankt voor het delen van jouw oplossing hier in dit topic 🙂 Erg handig voor andere klanten die op zoek zijn naar een oplossing voor dit probleem.

Laat je het weten als we iets voor je kunnen betekenen? We helpen je graag!
hai
ik heb hetzelfde probleem en heb ook de iswipe uitgezet, deze stond trouwens al op off... maar ik blijf de melding krijgen "Schermoverlay gedetecteerd, Als je deze instelling voor rechten wilt wijzigen, moet u eerst die scheroverlay uitschakelen via Instellingen > Apps ".
Ik heb alles gedaan maar niets werkt. Ik heb een samsung s6 edge. Hopelijk kan iemand mij helpen hiermee.
Reputatie 7
Badge +9
Ik krijg die melding regelmatig, omdat ik LUX gebruik. Tijdelijk even LUX op Sleep zetten is voldoende.

Alle apps die over de helderheid gaan veroorzaken deze melding, waaronder ook alle 'night mode' en 'minder blauw licht' apps.
thanks, maar ik zou niet weten wat Lux is, in ieder geval heb ik geen Lux.
maar er is dus helemaal geen oplossing hiervoor?
Reputatie 7
Badge +9
thanks, maar ik zou niet weten wat Lux is, in ieder geval heb ik geen Lux.
maar er is dus helemaal geen oplossing hiervoor?


De oorzaak is een app die je hebt geinstalleerd. Eentje die over je scherm heen zit, bijvoorbeeld een app om de helderheid of kleur aan te passen.

De oplossing is de desbetreffende app vinden en verwijderen of tijdelijk uitschakelen als je in dat menu moet zijn.
Wat tot nu toe allemaal als mogelijke oorzaak is opgenoemd in dit topic:
- Lux
- HD File Manager
- 'Secundaire schermen simuleren' onder ontwikkelaarsopties (deze moet je dan uitzetten)
- De optie iSwype in clean master (deze moet je dan uitzetten)
- Omni Swype

Als je android 6 hebt, kun je onder applicatie-instellingen alles uitzetten, daarna moet je wel opnieuw toestemming aan apps geven.
Bron.

Als alles faalt: de fabrieksreset
Ik kreeg steeds een melding schermoverlay uitschakelen.

Als je naar instellingen gaat dan naar Apps of Applicatiebeheer. Dan klik je rechtsboven, en dan klik je op apps de boven op worden wergeven. Dan kom je bij een lijst van al je apps met groene vinkjes. Schakel deze allemaal uit. En dan doet alles het weer.

Groetjes claudia
Reputatie 6
Badge +15
Hey Claudia g,

Bedankt voor het delen van deze tips! 😉
Graag gedaan! Naar dat ik alles had uitgeschakeld deed alles het weer. Echter kon ik geen screenshots meer maken. Ik kreeg dan de melding Systeem -UI is gestopt. Heb je dat probleem ook dan ga je gewoon weer naar applicatiebeheer en naar apps die bovenop worden weergeven en dat zet je systeem-ui aan.
Beste Allemaal.
Heb alles gelezen en geprobeerd maar niets help krijg nog steeds de melding van whatts app dat de overlay aan staat kan geen toestemming geven dat hij in mijn contacten mag komen.
Had het programmaatje layout van instagram geinstalleerd, inmiddels er al weer afgehaald, maar nog steeds de melding ook na opnieuw opstarten . HELP
vr gr Joke:(
Als je naar instellingen gaat en naar en dan naar Applicatiebeheer. En dan klik je rechtsboven en dan klik je op Apps die boven op worden weergeven. San kom je in een lijst met Apps met groene vinkies zet deze uit. Klik dan rechtsboven en klik dan op systeem Apps weergeven. Dan kom je weer in een lijst met Apps en zet deze ook uit! Dan zou Di het gewoon moeten doen.
Reputatie 7
Badge +20
Hoi Joke,

Zou je eens de suggestie van Claudia kunnen proberen? Uit jouw reactie kon ik niet opmaken of je dit al had geprobeerd. Hiermee zou het wel moeten lukken! :)

Laat je weten of het geholpen heeft?
Bij ons lag het aan Facebook messenger. Het scherm waar je terecht komt ff messenger uitschakelen en toen was opgelost

Reageer