Vraag

Ongevraagd naar fabrieksinstellingen

  • 25 oktober 2017
  • 1 reactie
  • 431 Bekeken

Goedenavond,

Vanavond startte mijn telefoon ineens opnieuw op. Niks aan de hand dacht Ik, doet hij eens in de zoveel tijd zelf als ik het niet gedaan heb. Totdat ik het volgende bericht in beeld kreeg "iemand heeft geprobeerd uw telefoon naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Maak contact met uw netwerk of wifi om uw toestel te herstellen". Oke.. shit wat is dit dan? En ondanks dat ik een backup van alles heb via Google en Samsung, was alles weg. En ook alles van mijn SD kaart, voornamelijk foto's. Hoe kam dit? Ben ik gehackt? Maar hoe dan? Ik heb naar mijn weten die telefoon zo goed mogelijk beveiligd.
En kan ik de bestanden van mijn SD kaart nog terug krijgen?

1 reactie

Reputatie 7
Badge +9
Normaliter krijg je deze melding als je via de Android Device Manager je toestel herstelt.

Ik adviseer je sowieso om per direct je Google wachtwoord te wijzigen. Mogelijk heeft iemand op de ADM ingelogd (op welke manier dan ook, bijvoorbeeld door een lek op een andere site) en je toestel op afstand gereset.

Op https://haveibeenpwned.com/ kun je controleren of je login data is vrijgegeven in een lek.

Een andere mogelijkheid is malware dat met een app mee kwam.

Bestanden op de SDkaart kun je mogelijk nog terug krijgen als je deze, via een USB adapter, aansluit op de PC. (Niet via de telefoon). Met Recuva kun je op een SDkaart vaak nog data terugkrijgen. https://www.piriform.com/recuva

Reageer