Samsung Galaxy Z Flip hands-on: terug in de tijd met een moderne twist.

  • 7 april 2020
  • 5 reacties
  • 2625 Bekeken
Samsung Galaxy Z Flip hands-on: terug in de tijd met een moderne twist.
Reputatie 3

De Samsung Galaxy Z Flip hands-on. 

Samsung heeft een tijd terug zijn tweede vouwbare telefoon gepresenteerd: de Galaxy Z Flip. Tijdens een bezoek op het hoofdkantoor van T-Mobile heb ik het toestel mogen testen. En deel ik graag mijn eerste indrukken van het toestel met jullie! 


Het toestel
De Samsung Galaxy Z Flip is Samsung's tweede poging om een vouwbare telefoon te lanceren. De originele Galaxy Fold had te maken een aantal problemen en werd na enkele maanden met een verbeterde versie opnieuw uitgebracht. Na de Galaxy Fold heeft Samsung van haar fouten geleerd en heeft de Samsung Galaxy Z Flip uitgebracht. De Z Flip is op enkele gebieden verbeterd waaronder het scherm.

 

De Samsung Galaxy Z Flip uitgeklapt.

Eerste Indrukken & Scherm
Na de Z Flip uitgepakt te hebben, valt op dat het toestel wat smaller en langwerpig is als de Samsung Galaxy S20 Series. Dit went na een tijd het toestel in gebruik te hebben. 

Wat de Z Flip uniek maakt is het scherm. Het 6.7 inch AMOLED scherm is namelijk opvouwbaar. Dit maakt het het eerste moderne Android Toestel verkrijgbaar in Nederland met een opvouwbaar scherm. De eerste keer wanneer je de Z Flip dichtklapt voelt dit bijzonder aan. 

Wanneer de Z Flip is dichtgeklapt past het toestel makkelijk in iedere broekzak. Dit maakt het toestel compacter dan bijvoorbeeld de iPhone 11 Pro Max met hetzelfde schermformaat. Voor notificaties is er een 1.1 inch AMOLED display te vinden. Hierop kun je notificaties lezen en kun je selfies maken met de frontcamera.

Het scherm heeft een resolutie van 1080 x 2636 pixels wat goede afleesbaar is in de felle zon. Het bekijken van video's als YouTube gaat zonder problemen. Samsung heeft een handige functie toegevoegd waardoor het mogelijk is om de video's op het volledige scherm te bekijken.


Presentaties & Camera
De Z Flip wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 855+ processor in combinatie met 8GB Ram en 256GB interne opslag. Dit zijn niet de nieuwste specificaties maar zeker goed voor de meeste gebruikers.

De camera's in de Z Flip zijn vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10 Series van vorig jaar. De 12 Megapixel Camera's maakt uitstekende foto's en met de ultrawide camera leg je meer vast in een foto. 

Foto gemaakt met de Samsung Galaxy Z Flip

Software
De Z Flip draait op Android 10.0 met daarover Samsung's One UI 2.0. One UI 2.0 is de verbeterde versie van de software van Samsung. Met One UI 2.0 heeft Samsung verder de focus gezet op het eenvoudig maken van de software. Er zijn minder voorgeïnstalleerde apps te vinden zodat de gebruiker zelf de vrijheid heeft om apps te installeren. 

De beveiligingspatch van het toestel is up-to-date bij het schrijven van de hands-on met de patch van Maart 2020. Samsung zal het toestel maandelijks voorzien van de laatste beveiligingsupdates zodat het toestel veilig voor gebruik is. 

Enkele handige functies in One UI 2.0 zijn de mogelijkheid om een darkmodus in te stellen en het opnemen van je scherm.


Conclusie
De Samsung Galaxy Z Flip is een interessante telefoon voor mensen die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen en houden van een smartphone die past in hun broekzak. Het opvouwbare scherm maakt het toestel uniek in gebruik. En brengt een nieuwe van smartphone design naar een betaalbare prijs. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart en paars in combinatie met een T-Mobile Abonnement. 

 

Wat vinden jullie van het toestel? Ik hoor graag hoe jullie erover denken!

 

PS: in de bijlage zijn meer foto’s van het toestel en dergelijke te vinden.


5 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Mooie review 👍

Het toestel heeft zeer mooie specificaties en erg handig ook dat opvouwen!

Reputatie 7
Badge +7

Uitstekende review @RobindeVries! Samsung heeft inderdaad duidelijk geleerd van de foutjes die de Fold had. 

Reputatie 7
Badge +7

Mooie review! Eigenlijk wel benieuwd of je de Flip en Fold direct hebt kunnen vergelijken?

Reputatie 7
Badge +20

 @RobindeVries duidelijke review👍🏻

Handige snelle link voor mensen die deze gsm 📱 willen kopen bij T-Mobile.

Groetjes.

 

Reputatie 3

Mooie review! Eigenlijk wel benieuwd of je de Flip en Fold direct hebt kunnen vergelijken?

Dankje, Ik heb alleen de Flip kunnen testen.

Reageer