Sticky Beantwoord

Samsung software update topic - stel je vragen aan de expert!


Reputatie 2
Hallo allemaal,

Om het forum wat overzichtelijker te houden kunnen jullie hier al je vragen over Samsung software updates & versies kwijt. Kan je een software update niet uitvoeren, wil je weten wanneer een update uitkomt, of vraag je je af welke software versie je hebt? Meld je in het topic!

Mijn collega's en ik zullen ons best doen de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Soms kan het zijn dat je een paar dagen moet wachten op een reactie, omdat er het een en ander moet worden uitgezocht. Hoe dan ook krijg je antwoord. Zo niet, meldt het dan even met een quote van je vraag.

Een korte toelichting op mijn rol: ik ben in tegenstelling tot veel collega's hier op het forum geen Webcare agent. Eigenlijk heb ik geen contact met klanten, omdat ik als Toestelspecialist onze nieuwe telefoons en software update test en beoordeel. Dit doe ik met een collega, in samenwerking met onze internationale organisatie en telefoonmakers als Samsung. Op die manier proberen we zo vlekkeloos mogelijke telefoons en software op te leveren voor jullie.

Het voordeel is dat wij veel weten over software versies, we hebben immers alles dat uitgebracht wordt door T-Mobile Nederland wel een keer getest. Het nadeel is dat het reguliere werk voor moet gaan, ik kan maar enkele uren per week op het forum zitten.

Het uitzetten van problemen met software updates gebeurt ook door ons. Ik doe daarom mijn best zoveel en adequaat mogelijk te reageren, want jullie signalen over uitblijvende software updates worden zeker gewaardeerd! Zie voor meer informatie deze blog.

____________________________________
Mod-edit Marten : sinds 1-12-2013 heb ik een andere rol binnen T-Mobile. Mijn collega's (T-Mobile Moderators) en de klantexperts beantwoorden nu de vragen. Blijf ze vooral stellen 😉
icon

Beste antwoord door MartenZ 5 juni 2013, 14:38Een verzoek voordat je gaat reageren: voer *#1234# in bij de telefoonapp.

Er komen nu drie software versies in je scherm. Plaats ze hier, samen met je vraag.
Zo kunnen wij zien of het T-Mobile software betreft en welke versie het is. We kunnen alleen wat melden over T-Mobile of Nederlandse open markt software, de andere versies werken we niet mee. Ben benieuwd naar jullie vragen :)

Handige informatie over je Samsung telefoon updaten:Er zijn twee manieren om je Samsung Android software te updaten: FOTA (Firmware over the air) of via de computer, met Samsung Kies.Bij FOTA kan je via wi-fi of zelfs 3G je telefoonsoftware direct bijwerken. Hierbij wordt slechts een klein noodzakelijk deel van de software geüpdate, de update is bijv. 10 tot maximaal 400 MB groot. Alle telefoongegevens blijven staan, de update wordt er als het ware omheen gedaan.Het voordeel van FOTA is dat je snel de update binnen haalt op je telefoon, zonder tussenkomst van een computer. Het nadeel is dat de software na een x aantal updates een soort lappendeken wordt. Daarom raden we aan na een FOTA update de telefoon van een factory reset te voorzien. Een factory reset wist je telefoon en laat de software weer "als nieuw" draaien.Bij updaten via computer wordt met het programma Samsung Kies de gehele telefoonsoftware vervangen. Vaak zijn de softwarebestanden 1 a 2GB (2000MB!) groot en duurt het updaten lang. De gehele software wordt vervangen behalve de zogeheten ‘end user data’. Dit is het stuk met persoonlijke instellingen.Het nadeel van updaten via computer is Samsung Kies. Deze software werkt niet altijd even optimaal. Het is daarom belangrijk het Samsung Kies programma zelf altijd te updaten. Lukt een telefoon software update via Kies niet in een keer, probeer het nog een keer.Het grote voordeel zit hem in het vervangen van de gehele software. Na een aantal FOTA updates is het zeer aan te raden om of een software update via Kies te doen of na een grote systeemupdate (van Android 4.0 naar 4.1 bijvoorbeeld) een factory reset van je telefoon te doen.Sinds kort is er in Kies een nieuwe optie gekomen. De Kies recovery. Wanneer een FOTA of Kies update is mislukt kun je deze repareren middels de Kies recovery module. Met deze methode voer je een soort ‘clean install’ uit.LET OP: Maak voordat je een factory reset of software update uitvoert altijd een backup van je belangrijke bestanden en contacten via computer of SD kaart.Succes met updaten, alvast veel plezier met de nieuwe software!

Bekijk origineel

2318 reacties

Reputatie 2

Een verzoek voordat je gaat reageren: voer *#1234# in bij de telefoonapp.
Er komen nu drie software versies in je scherm. Plaats ze hier, samen met je vraag.


Zo kunnen wij zien of het T-Mobile software betreft en welke versie het is. We kunnen alleen wat melden over T-Mobile of Nederlandse open markt software, de andere versies werken we niet mee. Ben benieuwd naar jullie vragen :)


Handige informatie over je Samsung telefoon updaten:

Er zijn twee manieren om je Samsung Android software te updaten: FOTA (Firmware over the air) of via de computer, met Samsung Kies.

Bij FOTA kan je via wi-fi of zelfs 3G je telefoonsoftware direct bijwerken. Hierbij wordt slechts een klein noodzakelijk deel van de software geüpdate, de update is bijv. 10 tot maximaal 400 MB groot. Alle telefoongegevens blijven staan, de update wordt er als het ware omheen gedaan.

Het voordeel van FOTA is dat je snel de update binnen haalt op je telefoon, zonder tussenkomst van een computer. Het nadeel is dat de software na een x aantal updates een soort lappendeken wordt. Daarom raden we aan na een FOTA update de telefoon van een factory reset te voorzien. Een factory reset wist je telefoon en laat de software weer "als nieuw" draaien.

Bij updaten via computer wordt met het programma Samsung Kies de gehele telefoonsoftware vervangen. Vaak zijn de softwarebestanden 1 a 2GB (2000MB!) groot en duurt het updaten lang. De gehele software wordt vervangen behalve de zogeheten ‘end user data’. Dit is het stuk met persoonlijke instellingen.

Het nadeel van updaten via computer is Samsung Kies. Deze software werkt niet altijd even optimaal. Het is daarom belangrijk het Samsung Kies programma zelf altijd te updaten. Lukt een telefoon software update via Kies niet in een keer, probeer het nog een keer.

Het grote voordeel zit hem in het vervangen van de gehele software. Na een aantal FOTA updates is het zeer aan te raden om of een software update via Kies te doen of na een grote systeemupdate (van Android 4.0 naar 4.1 bijvoorbeeld) een factory reset van je telefoon te doen.

Sinds kort is er in Kies een nieuwe optie gekomen. De Kies recovery. Wanneer een FOTA of Kies update is mislukt kun je deze repareren middels de Kies recovery module. Met deze methode voer je een soort ‘clean install’ uit.

LET OP: Maak voordat je een factory reset of software update uitvoert altijd een backup van je belangrijke bestanden en contacten via computer of SD kaart.

Succes met updaten, alvast veel plezier met de nieuwe software!
Ik heb nog steeds geen update gekregen voor mij galaxy s advance en ik wacht al een tijdje. Wanneer krijgt s advance 4.0 android update?
Reputatie 3
@abbtesfaye

Welkom op het forum! :)

ICS heeft Galaxy S Advance niet gehad. Bedoel je niet toevallig Jelly Bean (4.1.2)? Sinds eind mei, begin juni zijn ze bezig met uitrollen. Als je een 'branded' toestel hebt, houdt dit in dat de software eerst nog langs de screening moet waar nog allerlei tweaks worden gedaan. 
Heb je een unbranded versie, dan kun je de update foreceren door op je toestel te kijken onder Instellingen > Over de telefoon > Software updates. Je kunt ook je toestel koppelen aan KIES en langs deze weg de update binnen te halen.
Dank voor uw reactie, maar wat is FOTA en hoe stel je dat in?
Reputatie 2
Dank voor uw reactie, maar wat is FOTA en hoe stel je dat in?

FOTA is Firmware Over The Air. Betekent dat je via een dataverbinding je telefoon update, zonder tussenkomst van PC. Eigenlijk OTA dus, zoals je vroeg ;)

Hoe je dit kan controleren en instellen is te vinden op onze toestelhulp.
Ja k bedoelde jelly bean, en wanneer is zo'n screening? En is de update al in nederland?
Hallo?? Wordt mij vraag nog beantwoord?
Reputatie 3
@abbtesfaye

De update is op dit moment bezig met de uitrol. De unbranded versies zullen ook niet allemaal tegelijk de melding krijgen. Dit gebeurt gefaseerd. En helaas zul je in geval van branded toestel nog iets langer moeten wachten. Wanneer het uiteindelijk vrijgegeven wordt door T-Mobile is mij naar mijn weten nog niet bekend. Welicht dat een T-Mobile moderator je hier iets meer over kan vertellen.
Hoe je het ook wendt of keert. Ook T-Mobile is afhankelijk van de fabrikant. Uiteindelijke bepalen zij wanneer een update wordt uitgezet voor een toestel.
Dankje! @Roytje87
Reputatie 2
Hi abbtesfaye,

Zie ook bovenstaande berichten. De Jelly Bean update voor de Galaxy S Advance zijn we nog mee bezig, de eerste testronde kwam hij niet door.

Groeten Marten
Ik hoop dat hij snel komt! Ik zit ook al een tijdje te wachten. Als ik het via fota doe zegt hij nog steeds: geen update beschikbaar
Reputatie 2
Ik hoop dat hij snel komt! Ik zit ook al een tijdje te wachten. Als ik het via fota doe zegt hij nog steeds: geen update beschikbaar

Ik hoop het ook. Zal er anders begin volgende week even achteraan gaan. Hij komt beschikbaar via FOTA, maar dan moet hij eerst door ons en Samsungs testproces heen zijn.
Okee bedankt hopelijk komt het binnekort.
Ik kan mijn telefoon niet updaten. dit lukt niet via mijn telefoon zelf en niet via kies terwijl deze wel aangeven dat er een nieuwe update is. 
Pda: I9100XWLPD
PHONE: I9100XXLPW
CSC: I9100XENPL5
Ik zou graag willen weten wanneer de uitrol begint van de update op Jelly Bean 4.2.2 voor de Samsung S4.
De update zeg maar dat je ook Apps op je Micro-SD kaartje kan opslaan.
Mijn S4 is TM branded.

Ap: I9505XXUAME2
CP: I9505XXUAME2
CSC: I9505TNLAME1
Reputatie 2
Ik kan mijn telefoon niet updaten. dit lukt niet via mijn telefoon zelf en niet via kies terwijl deze wel aangeven dat er een nieuwe update is. 
Pda: I9100XWLPD
PHONE: I9100XXLPW
CSC: I9100XENPL5


Hi Leinnello,

Bedankt voor de info. Je hebt zo te zien een Galaxy S2 met een open markt software. In het meest recente software overzicht dat ik Samsung heb ontvangen, staat de volgende informatie:

GT-I9100
XEN

18-5-2012 14:30
I9100XWLPD
I9100XXLPW
I9100XENLP5
Android 4.0.3 (ICS)
Available


GT-I9100
XEN

26-9-2012 1:40
I9100XWLPW
I9100XXLQ6
I9100XENLPB
Android 4.0.4 (ICS)
Available


GT-I9100
XEN

28-2-2013 19:56
I9100XWLSD
I9100XXLS8
I9100XENLS1
Android 4.1.2 (JB)
Available


Aan de letters kan je zien wat de nieuwste software is. (XWLSD komt na XWLPD)
Oftewel: je hebt vrij oude software, en er is sinds 28 februari een update uit. ik neem even aan dat je bij de CSC versie een typfout hebt gemaakt.

Heb je de telefoon al teruggezet naar fabrieksinstellingen en daarna proberen te updaten? Anders zou ik je aanraden om even contact op te nemen met de Samsung klantenservice, zij gaan over de open markt software. Ik zal zo nog een tip plaatsen met betrekking tot updates.

Groeten Marten
Reputatie 2
Ik zou graag willen weten wanneer de uitrol begint van de update op Jelly Bean 4.2.2 voor de Samsung S4.
De update zeg maar dat je ook Apps op je Micro-SD kaartje kan opslaan.
Mijn S4 is TM branded.

Ap: I9505XXUAME2
CP: I9505XXUAME2
CSC: I9505TNLAME1


Wij hebben vanmiddag softwareversie XXUMBF4 getest voor de S4 én goedgekeurd! Dan wordt eind deze week de internationale testing afgerond en duurt het 2-3 weken voor de software beschikbaar is op de Samsung servers. Mits overal goedgekeurd.

Je bedoelt trouwens dat je apps volledig op MicroSD kaart kan opslaan?
Reputatie 2
Nieuws over de Galaxy S Advance Jelly Bean update: die is 3 weken geleden afgekeurd onder andere door wifi problemen bij het testen. Samsung is terug aan de tekentafel. In week 28 a 29 krijgen we een nieuwe testronde en komt hij er hopelijk wel doorheen. Software is dan over 6 weken beschikbaar.

Nog even geduld dus. We hebben liever dat we jullie gelijk van een goede update voorzien :)

Overigens mooi nieuws: kort erna volgt de Android 4.1.2 (Jelly Bean) update voor de Ace 2! Benieuwd of die een beetje soepel loopt.
Wij hebben vanmiddag softwareversie XXUMBF4 getest voor de S4 én goedgekeurd! Dan wordt eind deze week de internationale testing afgerond en duurt het 2-3 weken voor de software beschikbaar is op de Samsung servers. Mits overal goedgekeurd.

Je bedoelt trouwens dat je apps volledig op MicroSD kaart kan opslaan?


Ja die update bedoel ik. Volgens mij is die update er zowiezo nog niet in Nederland maar al wel in Duitsland en in Groot britannie is die update er ook al.
Maar omdat mijn toestel branded is wou ik graag weten hoe veel langer het ongeveer zou gaan duren.
Hoi ik heb de vraag of je alle updates moet uitvoeren die bovenin het scherm vermeld worden?
Ik heb een samsung galaxy s3 mini.
Ik heb namelijk niet alle updates uitgevoerd!
Mvg, Emmelie
Wilt u graag ons informeren hoe het gaat met het update uitrollen etc. ?
Reputatie 2
Ja die update bedoel ik. Volgens mij is die update er zowiezo nog niet in Nederland maar al wel in Duitsland en in Groot britannie is die update er ook al.
Maar omdat mijn toestel branded is wou ik graag weten hoe veel langer het ongeveer zou gaan duren.


Dat dacht ik al. Gaat goedkomen, binnen maximaal 2-3 weken.
Reputatie 2
Wilt u graag ons informeren hoe het gaat met het update uitrollen etc. ?

Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van de Galaxy S Advance Jelly Bean update. Over 3-4 weken weet ik meer 🙂
Reputatie 2
Hoi ik heb de vraag of je alle updates moet uitvoeren die bovenin het scherm vermeld worden?
Ik heb een samsung galaxy s3 mini.
Ik heb namelijk niet alle updates uitgevoerd!
Mvg, Emmelie


Hi Emmelie,

Het moet niet maar ik zou het wel aanraden. In elke update zitten weer verbeteringen van de software. Zo komt er binnenkort een software uit voor de S3 Mini die een eventueel nummerweergaveprobleem verhelpt. Als je wilt voorkomen dat je databundel snel op gaat, gebruik een wifi verbinding :)

Groeten Marten
Er is inmiddels een update uit voor de 4.1.2, is hier meer van bekend bij jullie?

http://androidworld.nl/nieuws/samsung-galaxy-note-ii-systeem-update-beschikbaar/

Reageer