Sticky Beantwoord

Samsung software update topic - stel je vragen aan de expert!


Reputatie 2
Hallo allemaal,

Om het forum wat overzichtelijker te houden kunnen jullie hier al je vragen over Samsung software updates & versies kwijt. Kan je een software update niet uitvoeren, wil je weten wanneer een update uitkomt, of vraag je je af welke software versie je hebt? Meld je in het topic!

Mijn collega's en ik zullen ons best doen de vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Soms kan het zijn dat je een paar dagen moet wachten op een reactie, omdat er het een en ander moet worden uitgezocht. Hoe dan ook krijg je antwoord. Zo niet, meldt het dan even met een quote van je vraag.

Een korte toelichting op mijn rol: ik ben in tegenstelling tot veel collega's hier op het forum geen Webcare agent. Eigenlijk heb ik geen contact met klanten, omdat ik als Toestelspecialist onze nieuwe telefoons en software update test en beoordeel. Dit doe ik met een collega, in samenwerking met onze internationale organisatie en telefoonmakers als Samsung. Op die manier proberen we zo vlekkeloos mogelijke telefoons en software op te leveren voor jullie.

Het voordeel is dat wij veel weten over software versies, we hebben immers alles dat uitgebracht wordt door T-Mobile Nederland wel een keer getest. Het nadeel is dat het reguliere werk voor moet gaan, ik kan maar enkele uren per week op het forum zitten.

Het uitzetten van problemen met software updates gebeurt ook door ons. Ik doe daarom mijn best zoveel en adequaat mogelijk te reageren, want jullie signalen over uitblijvende software updates worden zeker gewaardeerd! Zie voor meer informatie deze blog.

____________________________________
Mod-edit Marten : sinds 1-12-2013 heb ik een andere rol binnen T-Mobile. Mijn collega's (T-Mobile Moderators) en de klantexperts beantwoorden nu de vragen. Blijf ze vooral stellen 😉
icon

Beste antwoord door MartenZ 5 juni 2013, 14:38


Een verzoek voordat je gaat reageren: voer *#1234# in bij de telefoonapp.
Er komen nu drie software versies in je scherm. Plaats ze hier, samen met je vraag.


Zo kunnen wij zien of het T-Mobile software betreft en welke versie het is. We kunnen alleen wat melden over T-Mobile of Nederlandse open markt software, de andere versies werken we niet mee. Ben benieuwd naar jullie vragen :)


Handige informatie over je Samsung telefoon updaten:

Er zijn twee manieren om je Samsung Android software te updaten: FOTA (Firmware over the air) of via de computer, met Samsung Kies.

Bij FOTA kan je via wi-fi of zelfs 3G je telefoonsoftware direct bijwerken. Hierbij wordt slechts een klein noodzakelijk deel van de software geüpdate, de update is bijv. 10 tot maximaal 400 MB groot. Alle telefoongegevens blijven staan, de update wordt er als het ware omheen gedaan.

Het voordeel van FOTA is dat je snel de update binnen haalt op je telefoon, zonder tussenkomst van een computer. Het nadeel is dat de software na een x aantal updates een soort lappendeken wordt. Daarom raden we aan na een FOTA update de telefoon van een factory reset te voorzien. Een factory reset wist je telefoon en laat de software weer "als nieuw" draaien.

Bij updaten via computer wordt met het programma Samsung Kies de gehele telefoonsoftware vervangen. Vaak zijn de softwarebestanden 1 a 2GB (2000MB!) groot en duurt het updaten lang. De gehele software wordt vervangen behalve de zogeheten ‘end user data’. Dit is het stuk met persoonlijke instellingen.

Het nadeel van updaten via computer is Samsung Kies. Deze software werkt niet altijd even optimaal. Het is daarom belangrijk het Samsung Kies programma zelf altijd te updaten. Lukt een telefoon software update via Kies niet in een keer, probeer het nog een keer.

Het grote voordeel zit hem in het vervangen van de gehele software. Na een aantal FOTA updates is het zeer aan te raden om of een software update via Kies te doen of na een grote systeemupdate (van Android 4.0 naar 4.1 bijvoorbeeld) een factory reset van je telefoon te doen.

Sinds kort is er in Kies een nieuwe optie gekomen. De Kies recovery. Wanneer een FOTA of Kies update is mislukt kun je deze repareren middels de Kies recovery module. Met deze methode voer je een soort ‘clean install’ uit.

LET OP: Maak voordat je een factory reset of software update uitvoert altijd een backup van je belangrijke bestanden en contacten via computer of SD kaart.

Succes met updaten, alvast veel plezier met de nieuwe software!
Bekijk origineel

2318 reacties

Komt er een update voor de samsung galaxy s5 mini? Zo ja wanneer?

AP: G800FXXU1ANL1
CP: G800FXXU1AOD2
CSC: G800FPHN1AOD1
Aan iedereen met de T-Mobile branded GT-I9506 die met smart zit te wachten op de update naar Lollipop.

Helaas slecht nieuws. Er leek toch iets mis te zijn gegaan, de update is dan ook afgekeurd. Verder kon er op het moment niets over vermeld worden.

(Please don't shoot the messenger!)


Das niet best : (
Reputatie 2
Iemand een idee of de Samsung A7 een update krijgt naar Lollipop?
Reputatie 7
Badge +9
Iemand een idee of de Samsung A7 een update krijgt naar Lollipop?

Voor Frankrijk is 5.0.2 al uit voor de A7. Uitgerold op 15-07-2015, dus hij is onderweg!
Je weet zeker dat je alles hebt gebackupped? Je contacten, sms-berichten, foto's en bestanden, agenda, opgeslagen wachtwoorden etc.?

Je whatsapp map moet je in z'n geheel op de computer zetten! Anders ben je dat straks kwijt. En om alles van vandaag ook te hebben in de log van whatsapp: open whatsapp, ga naar instellingen, zoek de back-up optie, maak een nieuwe backup van vandaag en zet daarna de hele map over naar de computer.

Als je nog apps met voortgang hebt, of niet alles wil instellen, kun je met Helium (staat in de play store) al je apps en de gegevens ervan backuppen. Whatsapp neemt Helium niet mee, die moet je alsnog handmatig overzetten.

Verzeker jezelf ervan dat je echt alles hebt gebackupped wat je wil houden! Daarna pas de reset.

De reset:
Zet het toestel helemaal uit!
Houd de volume up + aan/uit + homeknop tegelijkertijd ingedrukt
Loslaten wanneer je het recovery logo in beeld krijgt

Met de volumeknop navigeer je naar Wipe cache partition
Bevestig met de aan/uit-knop
Navigeer naar Wipe data/factory reset
Bevestig met de aan/uit-knop
Navigeer naar reboot now
Bevestig met de aan/uit-knop

Het kan even duren voor de telefoon weer echt aan is.

Na de reset zet je de map van Whatsapp weer in de hoofdmap van je telefoon. Doe dat vóór je whatsapp opnieuw installeert! Dan vraagt de app bij het opstarten of je de app wilt herstellen. De rest kan je ook weer terugzetten natuurlijk.


hallo, ik heb mijn tel niet gebackupped, dorst het niet zelf aan . ben naar een klein winkeltje gegaan ,waar ze heel goed zijn in tel rep. ik heb mijn verhaal verteld, het antwoord was gelijk, battery . ik heb er een nieuwe in gedaan, een samsung, en ja het werkt weer als een trein.
ik doe zelfs bijna twee dagen met de battery, . . toch bedankt voor de hulp🆒,
Aan iedereen met de T-Mobile branded GT-I9506 die met smart zit te wachten op de update naar Lollipop.

Helaas slecht nieuws. Er leek toch iets mis te zijn gegaan, de update is dan ook afgekeurd. Verder kon er op het moment niets over vermeld worden.

(Please don't shoot the messenger!)


Krijgt de GT-I9506 nog wel de update naar Lollipop of is daar ook niets over bekend?
Ik heb er verder niets over gehoord, zal de vraag nog eens uitzetten.
Is er enig zicht wanneer de 5.1.1 update voor de Note 3 komt? Zit een flinke bug in 5.0 waarbij ik continue meldingen krijg van de SecurityLogAgent van "Knox". Drama en schijnbaar een bekend issue wat verholpen is in 5.1.1. Maar dan moet die natuurlijk wel nog uitgerold worden 😉
Reputatie 7
Badge +9
Is er enig zicht wanneer de 5.1.1 update voor de Note 3 komt? Zit een flinke bug in 5.0 waarbij ik continue meldingen krijg van de SecurityLogAgent van "Knox". Drama en schijnbaar een bekend issue wat verholpen is in 5.1.1. Maar dan moet die natuurlijk wel nog uitgerold worden ;-)

En dat is nou precies waarom de grote landen pas deze week 5.0 kregen. (UK, Duitsland, Frankrijk.)

Ik betwijfel ten zeerste of onze Note 3 nog 5.1.1 gaat krijgen. Hij is immers al bijna 2 jaar oud, en we hebben 4.4 en 5.0 gehad.

Ik zie over die issue bijna nooit langskomen op XDA. (Oke, true, daar heeft het gros hun toestel geroot en is KNOX gedeactiveerd).

Je kan kijken of de nieuwste DBT update het probleem oplost. Deze kun je zelf installeren mbv ODIN en de losse firmware.
Dames en heren, er is weer een nieuwe ETA voor de T-Branded GT-I9506 update.

De update wordt nu getest door T-Mobile. Naar verwachting zal ‘ie met zo’n 2 á 2,5 week beschikbaar moeten zijn. Heeft wat langer geduurd omdat de vorige release kwalitatief niet in orde was.


Dus, nog heel even wat meer geduld alsjeblieft, ze zitten er bovenop. Als deze update goedgekeurd wordt, kan Samsung 'm straks gaan uitrollen. 🙂
Reputatie 5
Bij dezen kan ik bevestigen dat de update voor de i9506 is goedgekeurd!!
Dames en heren, er is weer een nieuwe ETA voor de T-Branded GT-I9506 update.

De update wordt nu getest door T-Mobile. Naar verwachting zal ‘ie met zo’n 2 á 2,5 week beschikbaar moeten zijn. Heeft wat langer geduurd omdat de vorige release kwalitatief niet in orde was.

Dus, nog heel even wat meer geduld alsjeblieft, ze zitten er bovenop. Als deze update goedgekeurd wordt, kan Samsung 'm straks gaan uitrollen. :)


Bij dezen kan ik bevestigen dat de update voor de i9506 is goedgekeurd!!

Super : ) Bedankt voor de snelle update!
Bij dezen kan ik bevestigen dat de update voor de i9506 is goedgekeurd!!

Wow hehe eindelijk! Zit ik echt al een tijdje op te wachten. 😳
Reputatie 4
Badge +7
Zojuist update gedaan van mijn unbranded S6.
Reputatie 2
Hoe kan het dat ik nog geen update gehad heb naar Lollypop met mijn S4? Mijn collega heeft inmiddels al 5.0.1 op zijn S4. Betreft een branded toestel wat ik bij mijn abo van T-mobile heb gekregen.

Mijn toestel betreft een Samsung Galaxy S4 Black Edition
AP: I9505XXUFNC4
CP: I9505XXUFNC4
CSC: I9505YXZFNC1
Reputatie 7
Badge +9
Hoe kan het dat ik nog geen update gehad heb naar Lollypop met mijn S4? Mijn collega heeft inmiddels al 5.0.1 op zijn S4. Betreft een branded toestel wat ik bij mijn abo van T-mobile heb gekregen.

Mijn toestel betreft een Samsung Galaxy S4 Black Edition
AP: I9505XXUFNC4
CP: I9505XXUFNC4
CSC: I9505YXZFNC1


Dat is Unbranded Nederland, niet Branded. T-Mobile Branded toestellen hebben TNL in de CSC.

Model GT-I9505
Model name GALAXY S4 LTE
Country Netherlands (Black Edition)
Version Android 4.4.2
Changelist 481100
Build date Fri, 07 Mar 2014 15:34:05 +0000
Product code PHN
PDA I9505XXUFNC4
CSC I9505YXZFNC1

En daar zijn al 2 vervolgupdates voor uit:

Model GT-I9505
Model name GALAXY S4 LTE
Country Netherlands (Black Edition)
Version Android 5.0.1
Changelist 3996895
Build date Wed, 25 Feb 2015 15:44:46 +0000
Product code PHN
PDA I9505XXUHOB7
CSC I9505YHNHOD1

En

Model GT-I9505
Model name GALAXY S4 LTE
Country Netherlands (Black Edition)
Version Android 5.0.1
Changelist 5090078
Build date Mon, 08 Jun 2015 10:04:02 +0000
Product code PHN
PDA I9505XXUHOF2
CSC I9505YHNHOF2

Zou je onder Instellingen > Over Toestel > Software update eens willen klikken op Controleren op updates?
Reputatie 2
Dan zal het komen door de reparatie wat ze hebben gedaan. Er is een nieuw moederbord ingekomen onder garantie. Gok dat ze er dan andere software ook direct op gezet hebben? En dat hij daardoor nu unbranded software erop heeft staan.
Controleren op updates had ik al gedaan, helaas geeft hij aan dat er geen update is.
Reputatie 7
Badge +9
Dan zal het komen door de reparatie wat ze hebben gedaan. Er is een nieuw moederbord ingekomen onder garantie. Gok dat ze er dan andere software ook direct op gezet hebben? En dat hij daardoor nu unbranded software erop heeft staan.
Controleren op updates had ik al gedaan, helaas geeft hij aan dat er geen update is.


Het is zeker mogelijk.

Je kan nog even proberen hem aan te sluiten op de PC en te updaten via Samsung KIES. Soms pakt die hem alsnog wél. (Kijk gelijk even welke regiocode hij aangeeft.)
Reputatie 2
Net geprobeerd via Kies. Maar deze geeft ook de melding: Dit is de nieuwste firmware.
Regiocode is (NEE) denk ik. Ik zie verder niets staan. Alleen de al eerder gegeven codes.
Reputatie 7
Badge +9
Net geprobeerd via Kies. Maar deze geeft ook de melding: Dit is de nieuwste firmware.
Regiocode is (NEE) denk ik. Ik zie verder niets staan. Alleen de al eerder gegeven codes.


Hm... NEE is Scandinavië... Heb je je abonnement afgesloten bij een 3e partij als Belsimpel? Want die leveren vaak buitenlandse toestellen. (Niet dat dat wat uitmaakt met een Samsung, je kan toestellen uit dezelfde regio (EU in dit geval) gewoon onderling gebruiken.)

Zo te zien hebben ze inderdaad PHN eroverheen geflashed zonder te resetten, maar dan had je voorheen ook al geen Branded versie.

Als je CSC niet correspondeert met regiocode die in KIES verschijnt, dan kun je niet updaten via de normale route.

Je hebt op dit moment 2 opties:

- Resetten. Dan ben je alle data kwijt, maar wordt je regiocode aangepast aan de CSC op je toestel, en kun je voortaan gewoon updaten via de normale weg.

- Handmatig installeren. Flashen noemen we dit. Dan installeer je handmatig, met ODIN (Een programma van Samsung), de update op je toestel. Dit zul je dan moeten blijven doen tot je reset. (Maar is heel makkelijk.)

Handmatig installeren doe je zo: http://www.aquilasol.com/wordpress/wp-content/uploads/2015/04/SamsungFlashingGuide.jpg

De firmware vind je hier: http://www.sammobile.com/firmwares/download/50091/I9505XXUHOF2_I9505YHNHOF2_PHN/ (De account die je aan moet maken is gewoon gratis)

En ODIN vind je hier: https://www.dropbox.com/s/3irgorsylqvy6vl/Odin3_v3.10.6.zip

(Je kan dit ook laten doen bij een Samsung Service Center.)
Reputatie 2
Abo is afgesloten bij T-mobile zelf, en niet via een 3de partij. Voorheen kon ik wel normaal updaten, maar na de reparatie via T-mobile bij Dynafix gaat het opeens niet meer.
Wel niet erg handig dat ik door hun toedoen nu weer extra gedoe heb om te kunnen updaten.
Dan rest me niets anders dan een van de 2 opties te gaan doen. In ieder geval bedankt voor die info:D.
Weet iemand wanneer lollipop voor de a5 komt?
Reputatie 7
Badge +9
Weet iemand wanneer lollipop voor de a5 komt?

Lollipop voor de Nederlandse Open Markt A5 is uitgekomen op 15-07-2015.

Model SM-A500FU
Model name GALAXY A5
Country Netherlands
Version Android 5.0.2
Product code PHN
PDA A500FUXXU1BOF1
CSC A500FUPHN1BOF1

Wanneer deze voor de T-Mobile NL versie komt weet ik helaas niet. Meestal zo'n 2-4 maanden na de Unbranded release.
Ja dan wacht ik nog ff, bedankt voor antwoord
ik heb een samsung s5 met deze versie: A:G900FXXU1BNL9 CP:G900FXXU1BNL9 CSC: G900FPHN1BNL
Waarschijnlijk staat het er al maar ik heb nu lollipop maar dacht dat er weer een nieuwe update zou komen. Ik heb namelijk sinds vandaag mijn endomondo app die steeds crasht en dat zou door lollipop komen graag hoor ik het.

Reageer