Beantwoord

Verkeerde levering simkaart/esim

  • 12 september 2019
  • 10 reacties
  • 758 Bekeken

Afgelopen dagen heb ik de stap genomen om over te stappen van KPN naar T-mobile vanwege de mogelijkheid van esim.

Op de website heb ik de bestelling geplaatst via een esim bestellink. Tijdens het bestelproces ben ik de optie esim nergen tegen gekomen. Daarom heb ik via de site een chatgesprek geopend ter ondersteuning. De T-mobile medewerker schreef mij dat dit vanzelf voorbij komt tijdens het proces. Vervolgens ben ik dit nergens tegen gekomen. Een aantal dagen later, heb ik per post een fysieke simkaart ontvangen.

Daarom heb ik telefonisch contact opgenomen met de klantenservice van T-mobile. Na een langdurig geautomatiseerd proces en een wachtrij kreeg ik eindelijk een medewerker te spreken. Na het verkondigen van mijn probleem werd de verbinding verbroken. Vervolgens nog een keer telefonisch het hele proces doorlopen, waarna een medewerker mij te woord kon staan. Die kon mij vervolgens niet helpen dus werd ik doorverbonden. Een kwartier later kreeg ik een nieuwe medewerker, waarbij ik mijn probleem nogmaals kon herhalen en mij vertelde dat ik verkeerd doorverbonden was. Dus werd ik nog maals doorverbonden. Na een 4e medewerker te hebben gesproken, gaf hij aan dat hij tijd nodig had om dit te bekijken.

Inmiddels 50 minuten verder, gaf hij aan dat hij dit niet kon wijzigen en het advies dat ik op de dag van overzetten, maar nog een keer moet proberen telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van T-mobile.

Waardeloos dus hoe er wordt omgegaan met nieuwe klanten.
  1. Ik krijg niet de bestelling die ik heb aangevraagd.
  2. Als ik dit zelf wil oplossen, blijkt er direct geen oplossing vanuit de klantenservice te zijn.
  3. Ik mag over een aantal weken nog een poging wagen bij de telefonische klantenservice en hopen dat het dan wel wordt opgelost.
  4. De overstap van KPN naar T-mobile is een hele nare ervaring, omdat het voor mij enorm veel tijd kost om de bestelling te kunnen ontvangen wat ik graag zou willen.
Nu is mijn vraag aan T-mobile: Kunnen jullie mij nog een esim opsturen of raden jullie mij aan om de bestelling bij jullie te annuleren, zodat ik klant blijf bij KPN?
icon

Beste antwoord door Hajar 17 september 2019, 10:25

Hi @HaxxorIk wil graag met je meedenken. Heb je momenteel een abonnement lopen bij ons? Je kan de e-sim bestellen op deze manieren; Je hebt al een abonnement bij T-Mobile. Dan kun je je huidige simkaart vervangen door een eSIM. Ga dan naar My T-Mobile om je aanvraag voor een eSIM te doen. Bestel een nieuw abonnement met eSIM bij T-Mobile. Doe dit in een van onze T-Mobile shops of bestel je abonnement met eSIM online. Als je nog geen klant bent bij ons dan kun je geen losse Esim bestellen.Ik hoor graag van je zodat ik je verder kan helpen!
Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hi @Haxxor

Ik wil graag met je meedenken. Heb je momenteel een abonnement lopen bij ons? Je kan de e-sim bestellen op deze manieren; Je hebt al een abonnement bij T-Mobile. Dan kun je je huidige simkaart vervangen door een eSIM. Ga dan naar My T-Mobile om je aanvraag voor een eSIM te doen. Bestel een nieuw abonnement met eSIM bij T-Mobile. Doe dit in een van onze T-Mobile shops of bestel je abonnement met eSIM online. Als je nog geen klant bent bij ons dan kun je geen losse Esim bestellen.

Ik hoor graag van je zodat ik je verder kan helpen!
Reputatie 1
@Hajar

Ik heb een nieuwe iPhone besteld maar ben tijdens de telefonische bestelling vergeten door te geven dat ik een e-SIM nodig heb. Uit de uitleg op jullie website begrijp ik dat men bij het afsluiten van een nieuw abonnement of een verlenging recht heeft op een gratis e-SIM (normaal kost het iets van 5 euro), daar zou ik dus gebruik van willen maken.

Kunnen jullie dat nog voor mij aanpassen? Ik stuur je alvast het bestellingsnummer in een PM.
Reputatie 7
Badge +20
Hi @TomaszB

Gefeliciteerd met je nieuwe bestelling! Je bent voor een mooi toestel gegaan. Wij bieden de e-sim niet gratis aan bij een verlenging, maar je kan deze zelf bestellen via My T-Mobile. Ik hoop dat je zo verder komt!
Reputatie 1
Hi @Hajar

Bedankt voor je reactie. Het gaat in dit geval om een nieuw abonnement. Als ik het goed begrijp hoef ik het niet via My T-Mobile te bestellen omdat ik een QR-code op een kaartje bij mijn iPhone-bestelling zou moeten krijgen:

Heb je een nieuw abonnement met eSIM afgesloten bij T-Mobile? Dan ontvang je je nieuwe eSIM als QR-code op een kaartje. Heb je je abonnement verlengd en gekozen voor eSIM, dan ontvang je de QR-code op een brief.
Bron: www.t-mobile.nl/founders/hoe-gebruik-ik-esim-en-dual-sim-op-mijn-iphone/

Waar het mij om gaat is of ik zelf tijdens het bestellen van de telefoon en het aanvragen van een nieuw contract had moeten aangeven dat ik meteen een eSIM wil krijgen (een fysieke SIM-kaart heb ik namelijk helemaal niet nodig). Ik neem aan dat ik er niet extra voor hoef te betalen als ik een eSIM krijg in plaats van een fysieke SIM-kaart bij een bestelling van een nieuwe iPhone bij jullie.

Het is trouwens niet waar dat jullie de eSIM niet gratis aanbieden bij verlenging: sterker nog, bij de lancering van de eSIM een paar weken geleden werd ermee geadverteerd dat er bij een nieuw abonnement of verlenging gratis een eSIM wordt aangeboden ūüėČ
Reputatie 7
Badge +20
Hi Tomas,

Excuses ik heb verkeerd gelezen. Als je je abonnement wilt verlengen en graag gebruik wilt maken van een e-sim dan kun je je abonnement met e-sim via deze pagina bestellen. Je moet bij je bestelling wel zelf aangeven dat je een e-sim wilt gebruiken anders ontvang je een fysieke simkaart. Wat je nu het beste kan doen is afwachten totdat je je toestel in handen hebt en dan kun je een e-sim bestellen via My T-Mobile en dan vergoed ik de kosten daarvoor. Dus als je mij tegen die tijd een bericht stuurt dan maak ik dat in orde.

Is hiermee alles naar wens? Als je nog vragen hebt, laat het mij weten!
Reputatie 1
Prima, dank je!
Reputatie 1
Beste @Hajar ,

Ik heb de esim inmiddels geactiveerd. Zou je kunnen kijken of de kosten voor esim daadwerkelijk in rekening zijn gebracht en die zonodig vergoeden zoals afgesproken?

Vandaag heb ik ook mijn eerste factuur voor dit nummer ontvangen en zag ik dat er aansluitkosten in rekening zijn gebracht... Dat was niet de bedoeling omdat ik van T-Mobile prepaid naar abonnement ben overgestapt (en dan vervallen de aansluitkosten). Zou je dit ook voor mij kunnen controleren en de factuur aanpassen?

Ik stuur je een PM met mijn telefoonnummer.

Groetjes!
Reputatie 7
Badge +20
Hi @TomaszB

Ik heb gereageerd op je priv√©bericht! 🙂

Hallo. Ik heb hetzelfde probleem :( Nergens in het proces wordt gevraagd of ik een esim wil, maar direct de melding dat de nieuwe simkaart per post wordt opgestuurd...

Reputatie 7
Badge +20

Hi @plumootje 

Je zou die melding wel moeten krijgen, maar geen zorgen je kan alsnog een eSIM aanvragen. Je kan via  My T-Mobile een eSIM bestellen. Op deze pagina kun je ook alle informatie over eSIM vinden. Ik hoop dat je zo verder komt. 

Reageer