Beantwoord

Dekking T-Mobile in de USA

  • 20 maart 2017
  • 23 reacties
  • 10961 Bekeken

T-Mobile Go Sim Only eu en usa. ik wil dit abonnement afsluiten zijn er mensen met praktijk ervaring wat betreft de internet dekking in de usa

ron maas
icon

Beste antwoord door David 21 maart 2017, 13:46

Hey Ron,

Tof dat je denkt aan Unlimited EU + USA! 😃 Ik heb geen gebruikservaring met het abonnement in Amerika, maar kan je wel alvast wat informatie geven!

Als je gebruik maakt van T-Mobile GO Unlimited EU + USA kun je in de USA alleen op het T-Mobile USA netwerk. De dekking van T-Mobile USA kun je vinden op deze pagina. Houd er wel rekening mee dat het netwerk niet in elke omgeving even stabiel is. Het is natuurlijk logisch dat je in Yellowstone een mindere dekking hebt dan in New York City. 😉

Hopelijk kun je hier in ieder geval al iéts mee en wie weet komen er nog wat forumleden langs met ervaringen en tips! 🙂
Bekijk origineel

23 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hey Ron,

Tof dat je denkt aan Unlimited EU + USA! 😃 Ik heb geen gebruikservaring met het abonnement in Amerika, maar kan je wel alvast wat informatie geven!

Als je gebruik maakt van T-Mobile GO Unlimited EU + USA kun je in de USA alleen op het T-Mobile USA netwerk. De dekking van T-Mobile USA kun je vinden op deze pagina. Houd er wel rekening mee dat het netwerk niet in elke omgeving even stabiel is. Het is natuurlijk logisch dat je in Yellowstone een mindere dekking hebt dan in New York City. 😉

Hopelijk kun je hier in ieder geval al iéts mee en wie weet komen er nog wat forumleden langs met ervaringen en tips! 🙂
dank voor de snelle reactie, maar de info in uw antwoord klopt niet. Ik kan niet roamen of een provider kiezen want in de voorwaarden staat:

11. Onbeperkt bellen en data verbruik in en vanuit de USA geldt alleen als de klant gebruik maakt van het T-Mobile US Netwerk. De internetsnelheid in de USA is afhankelijk van je toestel.

dus blijft mijn vraag hoe is de ervaring met het T-Mobile US Netwerk van Go EU/USA gebruikers.

met vr. groet. Ron Maas
Ik heb de 2 weken na de kerst in de omgeving van Orlando doorgebracht.
Maar een klein stukje van de US en toen was het unlimmited Go abbonement nog niet te koop en heb ik dus met de travel en surf pas een beetje data gebruikt. doordat mijn toestel continu welkoms sms-jes ontving als hij van netwerk wisselde heb ik hem na een paar dagen gelockt op T-Mobile.
Zoals David al aangaf is de dekking in de bewoonde wereld, en op plaatsen als de Disney en Universal parken gewoon goed. Maar ik ben bijvoorbeeld ook aligators wezen spotten in de Everglades en dan moet je niet dezelfde dekking verwachten als hier in NL.
Overigens hadden vrijwel alle hotels en restaurants waar ik ben geweest wifi beschikbaar, niet altijd even snel maar voldoende om je facebook ed bij te werken en hé je bent op vakantie toch?
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Msamsa,

Ik zie dat mijn collega Danny je al meer heeft verteld over zijn eigen ervaringen met het T-Mobile netwerk in de USA (dankjewel Danny!). Het klopt inderdaad dat je alleen kunt roamen met het T-Mobile USA Netwerk als je het T-Mobile GO Unlimited EU + USA abonnement hebt. Mijn collega David heeft dit over het hoofd gezien, excuses! Ik heb het aangepast in zijn originele antwoord. De dekking van T-Mobile USA kun je vinden op deze pagina.

Alvast heel veel plezier in de USA toegewenst! Waar ga je naartoe als ik vragen mag? 🙂
Begin niet aan dit abonnement tenzij je weet dat je ALLEEN maar midden in de grote steden verblijft. Grote steden bedoel ik dan echt de wereldsteden mee zoals NY, LA, SF, LV.

Als je ook maar een beetje buiten die steden komt en in de kleinere stadjes of buitengebieden kan je internetten vergeten. Er staat soms dat je 2G hebt maar het werkt nooit.

Als je in de national parks bent kun je bereik in welke vorm dan ook vergeten. Je kunt niet eens normaal bellen in geval van nood omdat je niet gebruik kan maken van de andere netwerken die wel overal bereik hebben ( zoals AT&T of Verizon).

Dit soort bereik mag T-mobile wel erbij vermelden. Ik heb er in mijn rondreis door de VS nauwelijks iets aan gehad (alleen de echt grote steden dus).
Reputatie 2
Inderdaad alleen in de grote steden ontvangst
Wij zijn naar het zuid westen geweest afgelopen jaar en hadden vaker
geen ontvangst dan wel...
Ik sluit mij aan bij deze reacties. Heb TMobile Prepaid en heb in verleden met succes in Europa travel&surf bundels gebruikt. Maak nu een rondreis door het zuidwesten van de usa maar de dekking is bijzonder slecht. Ik kan me voorstellen dat de dekking in dit uitgestrekte land niet gelijk aan die in Nederland kan zijn. Maar wat me bijzonder stoort is dat wanneer er soms wél goede 4g dekking is, de bandbreedte gewoon 0,0 is. Ik ben nu in Page, Arizona. 4 bollen 4g dekking op mijn iphone 6 maar totaal géén datadoorvoer. Dit bericht post ik in arremoede via de wifi van het hotel.
Dan staat er toch echt iets niet goed op je iPhone. Ben ook in page geweest en kon daar gewoon internetten.
Verder sluit ik mij op de rest aan. Ben 3 weken geweest en had alleen bereik in de grotere steden.
Reputatie 5
Badge +17
Hey Gino,

Welkom op het forum. Wat gaaf dat je in de VS bent. 🙂 Heb je het naar je zin daar?

Erg vervelend inderdaad. We kijken graag met je mee. Zou je allereerst willen controleren of je dezelfde snelheden en dekking hebt met andere beschikbare providers? Je kan via de instellingen van je telefoon de netwerkselectie op handmatig zetten en een andere provider selecteren.

Mocht je met de andere providers ook geen goede dekking hebben en wanneer je wel goede dekking hebt een lage internet snelheid hebt dan wil ik je vragen om een screenshot te maken van een speedtest. Let wel op dat je niet de speedtest maakt terwijl je met een Wi-Fi netwerk verbonden bent.

We zijn erg benieuwd naar je reactie!
Beste Dave en Issam,

Gebruik altijd dezelfde instellingen: mobiel netwerk aan, data roaming aan, automatische netwerkselectie. Dit werkt redelijk in de grote steden. Soms ook daarbuiten maar soms is echt zo dat er een goed 4g signaal is op het tmobile netwerk maar geen datadoorvoer. Verplaats je je 20 mile verderop kan het zo maar weer wel werken. Alsof er sommige grondstations hun datakraan dicht hebben staan. Het is nu rond 8.00 u locale tijd in Page. Als ik handmatig netwerken probeer te selecteren, krijg ik deze lijst:
TMobile
Usa CellularOne
Usa Commnet
Verizon
312-770
Bij selectie geven ze alle geen service, behalve Tmobile. Geeft kort 3g, daarna 4g. Maar geen data. Misschien is het maar een momentopname maar ik zou niet weten wat ik aan de instellingen zou moeten veranderen. Omdat het met dezelfde instellingen op de ene locatie wel werkt en op de andere niet, lijkt het me een provider probleem
Nog een kleine toevoeging: heb bij de huurauto ook een Traveltab gehuurd met een Tmobile sim. Die doet het hier ook niet. Dus op locaties waar mijn phone het niet doet, geeft de Traveltab ook geen data.
Reputatie 7
Badge +20
Hey Gino,

Het is dus echt afhankelijk van jouw locatie, begrijp ik? Als je in een stad bent, dan lukt het wel om een dataverbinding op te zetten, dat klopt toch? Het ligt dan echt aan de dekking van de provider. Ik denk dat mijn collega Issam zijn cup-a-soup nodig had. 😉 In Amerika kun je namelijk alleen gebruikmaken van T-Mobile USA. Zij hebben ook een eigen dekkingskaart, misschien kun je daar al beter terugvinden hoe de dekking is of zou moeten zijn. Je bent dan natuurlijk alsnog afhankelijk van de drukte op de mast, jouw locatie ten opzichte van de mast en de omgeving. Zeker in Amerika is het natuurlijk niet gek als er op die grote vlaktes niet overal een mast staat.

Hopelijk kun je in ieder geval van tijd tot tijd wel internetten en anders hebben de meeste horecagelegenheden wel gratis WiFi! 🙂 Laat je ons weten of we nog iets voor je kunnen doen? Geniet van de reis!
Hallo David,

Dank voor je reactie. Met locale wifi erbij lukt het wel om regelmatig te internetten. Ben nu in Sedona, Arizona en daar werkt het Tmobile 4g internet zowel op mijn iphone als op de eerder genoemde Traveltab goed. Heb er alle begrip voor
...dat er niet overal dekking kan zijn. Maar het punt dat ik wilde maken is dat er regelmatig wél dekking van het Tmobile netwerk is maar geen datadoorvoer. Ik sluit dit draadje hierbij af, bedankt voor jullie respons.
Reputatie 7
Badge +20
Fijne vakantie Gino!
Hallo, even een vraag.
Ik heb ook het GO EU/USA abonnement afgesloten, en mij was verteld dat door T-Mobile customer care, wanneer het T-mobile netwerk niet beschikbaar was, er gewoon, uiteraard tegen hogere kosten, geroamed kan worden op b.v AT&T of Verizon. Ook internet was dan mogelijk, als er maar een travel en surf pas actief is op mijn abbo.

Is dit nu correct of niet? kan ik er gewoon vanuit gaan dat ik ook naast t-mobile USA ook op andere netwerken kan roamen (dus niet alleen voo data maar ook al is het voor alleen bellen) ?:?
Reputatie 7
Badge +19
Hoi J.Herbrink,

Dat kan zeker! Daar zit alleen nog wel eventjes een extra handeling tussen.

Met Unlimited EU + USA kun je namelijk alléén op het T-Mobile USA (TMUSA) netwerk zonder extra kosten bellen/sms'en/internetten. Om te voorkomen dat je onbedoeld op een ander netwerk zit, staat de simkaart vast ingesteld op TMUSA. Je kan de simkaart 'vrij' maken door USA AAN te sms'en naar 2244. Door USA UIT te sms'en staat de simkaart weer vast op TMUSA.

Kom je er op deze manier uit? Schroom niet om meer vragen te stellen als je die hebt. 😃
T mobile is in usa zeer beroerd
Zelf 2 ervaringen. 1 zelf een prepaid in usa gekocht tijdens rondreis in westen. Alleen in grote steden bereik daarbuiten helemaal niets. Waardeloos buiten de stad een simkaart van t mobile in usa gekocht. Mijn advies: koop geen tmobile prepaid card.
2 mijndochter is nu is usa. Aonnement op usa gezet 60 euro per maand. In Chicago geweest bereik wel goed, studie nu in Iowa en je raad het waarschijnlijk al.... bagger... geen internet van tmobile. Als je op de kaart van de dekking in usa kijkt heeft iowa wel dekking maar in praktijk helemaal niets.
T mobile in Nederland moet dat duidelijk dat op haar site zetten want het is bagger. Helaas.

Helaas kun je het abo niet gelijk weer uitzetten, je moet een maand wachten, nu mag je betalen voor iets waar je niets aan hebt. WAARDELOOS VAN T MOBILE.
Reputatie 4
Badge +13
Hey Schumer,

Bedankt voor het delen van jouw ervaringen! De Verenigde Staten is natuurlijk een enorm groot land en daarbij kan het voorkomen dat het netwerk niet in elke omgeving even stabiel is. Ik weet niet hoelang je dochter in Iowa gaat blijven, maar indien het voor een langere periode is zou het "vrijmaken" van de simkaart een optie kunnen zijn. Als er dan een Travel & Surf actief is kan je dochter gewoon gebruik maken van een ander netwerk dan T-Mobile USA (TMUSA)!

Met Unlimited EU + USA is het namelijk zo dat je alléén op het T-Mobile USA (TMUSA) netwerk zonder extra kosten kan bellen/sms'en/internetten. Om te voorkomen dat iemand onbedoeld op een ander netwerk zit, staat de simkaart "vastgezet" op TMUSA. Je dochter kan de simkaart 'vrij' maken door USA AAN te sms'en naar 2244. Door USA UIT te sms'en staat de simkaart weer vast op TMUSA.

Omdat je aangeeft dat je dochter in Chicago wel een goed bereik heeft gehad, maar nu met haar studie in Iowa minder bereik heeft, wil ik ik je graag vragen haar 06-nummer en overige gegevens (postcode, huisnummer en geboortedatum) in een privebericht aan mij te sturen. Dan kan ik namelijk kijken wat ik voor haar kan doen met betrekking tot de USA optie! ;)

Ik hoor het graag van je! Mocht je nog vragen hebben laat het dan gerust weten. We helpen je graag. 😃
Hallo Bas,
Bij T mobile moet dit duidelijker worden aangegeven. Zij heeft in eerste instantie in Nijmegen nagevraagd hoe wat en toen is geadviseerd het usa abonnement al aan te zetten, maar die man in de winkel wist eigenlijk helemaal niks.

Dat je nu: usa aan moet sms-en is natuurlijk raar. Ik heb daarover wel een vraag: als je het abonnement dan op aan zet (sms usa aan) krijg je dan extra kosten voor bellen en data of gaat dat van de bundel EU+USA af.
Voorlopig heeft zij een prepaid kaart gekocht om wel te kunnen bellen, want met T Mobile had zij nul bereik in Iowa. Ik heb de dekking van TMobile bekeken en die kaart geeft aan dat de dekking hoed moet zijn.

Eigenlijk wil ik dat zij T Mobile heeft, want nu hebben we extra kosten en een t mobile abonnement en een Amerikaanse prepaid.

Ik hoor het graag.
Reputatie 4
Badge +13
Bedankt voor de feedback hierop, Schumer! We proberen ons altijd natuurlijk te verbeteren en feedback van onze klanten is daarbij één van de de belangrijkste elementen! 😉 Indien je dochter de simkaart 'vrijmaakt' kan ze op een ander netwerk dan T-Mobile (bijvoorbeeld AT&T) roamen. Dit is dan wel tegen hogere kosten, omdat het niet van de bundel af gaat.

Zoals je al goed aangeeft, staat op de dekkingskaart dat de dekking in Iowa gewoon goed moet zijn. Ik wil je hierom vragen het 06-nummer van je dochter naar mij te sturen in een privebericht. Dan kan ik namelijk in het systeem kijken hoe we hier samen een oplossing voor kunnen vinden!

Ik hoor het graag van je! 😃
Ik ben nu 6 weken in Miami. Dekking is prima, maar je hebt er niets aan want er is geen datadoorvoer. Het is ook niet werkend te krijgen. Heb verschillende pogingen gedaan bij de helpdesk in NL, tmobile shop in de us, Apple, nieuwe simkaart maar nu, na 6 weken heb ik het opgegeven.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Leo,

Ik heb je in dit topic van een reactie voorzien.

Reageer