[Denk mee] Onderzoek naar streamen

  • 31 januari 2017
  • 32 reacties
  • 1115 Bekeken

Hi!
Bij T-Mobile willen we onderzoek doen naar de mogelijkheden van camera’s die verbonden zijn met ons netwerk. Het gaat dus om situaties die je zou willen streamen waarbij Wifi niet voorhande is.
Hierbij kun je denken aan beveiligingsmogelijkheden zoals een camera in je bedrijfswagen voor een aannemer, je zelfstandig wonende bejaarde ouder of terreinbeveiliging, maar ook streamen van bouwprojecten of natuur. Of zelfs extremer, is er behoefte aan spoorbeveiliging of streamen tussen ambulance en specialisten?

Van welke situatie zou jij beelden willen streamen, waarbij Wifi niet geen uitkomst biedt? Denk hierbij wel aan situaties die vanuit privacy aspect toegestaan zijn.

Groet,
Arjen, Jochem en Margot

32 reacties

Reputatie 1
Denk bijvoorbeeld aan een Dashcam, of je de beelden zou willen streamen is een tweede. Maar zou wel mooi zijn als de beelden bij een ongeval of een druk op de knop opgeslagen worden op de server.
Reputatie 1
Wat grotere MKB bedrijven met een opslagterrein o.i.d., huizen met diepe tuinen, dat werk. Stroom is er meestal wel, maar vaak erg slecht WiFi bereik buiten en aanleggen van kabel wordt duur gevonden. (Bedrijf van mijn broer bijv.)

Daar kan ik me een camera voorstellen die 4G gebruikt. Maar continu live streamen... lage kwaliteit dan, en details door snapshots te maken bij beweging of zo.
Badge +5
Ik rijd zelf ook altijd met een dashcam en het zou inderdaad wel leuk zijn als je deze kan streamen. Dan kan het thuisfront kijken of je al bijna thuis bent. Hoewel dat laatste tegenwoordig met de diverse navigatie apps ook prima gaat.
@MargotR dat moet je aan denken streamdienst twich.tv meestal dit kan ook kanaal IRL dat dagelijk leven alles wat dit bezig doen. of facebook live kan ook dit.
Meestal twitch.tv en facebook is grootste groep wat betreft dit streamen.
Maar beveiliging streamen ik zou niet weten welke simpel via app dit dienst kan verlenen ... nvm overheen gelezen wat MargotR geschreven.
Dank voor de reacties, goed om te lezen waar jullie gebruik van maken.
@FrisoG; diepe tuinen hadden we nog niet aan gedacht, slim!
@Ultrafasttv; Twitch.tv is me nieuw. Ik ben gelijk verzand in Viking spel 🙂 Leuk om te zien. Streamen hierbij ook mensen vanaf locaties waar geen wifi is?
Hoi MargotR,

Ik heb hier maanden terug al eens een enquete over gehad. Persoonlijk zou ik het wel erg handig vinden om een webcam te plaatsen waar je niet hoeft na te denken of er wel WiFi in de buurt is. Denk aan buiten je huis (of hele huis), je zomerhuisje of in de auto. Mijn ouders hebben thuis een webcam, voor de hond.

Zelf zou ik het erg handig vinden voor in de tuin of gewoon voor de deur. Er zijn van die mooie webcams met verlichting die je voor de deur kan hangen. Soms is daar de WiFi al slecht en dan zou zo'n webcam van T-Mobile een uitkomst zijn, kan je hem ook overal hangen waar je wil (als je er stroom hebt).

Ik heb toen met die enquete ook al aangegeven dat ik het best interessant vind, maar de kosten, dat is altijd zo belangrijk, Hollanders he!! (en de veiligheid natuurlijk). Goede ontwikkeling, ga zo door!!
Hi Serviceweb, goed om dit te horen. Webcam voor de hond is interessant... Als ze van huis zijn zien ze vanaf hun telefoon live beelden van de ruimte waar de hond is? En wanneer zullen ze actie ondernemen?
Het is nogal een hond die soms een beetje flink kan blaffen.
Als ze dan een sms van de buurvrouw krijgen dan kijken ze met zo'n rond draaiende cam en dan gillen ze een keer naar de hond en dan is die weer stil 🙂. Ja, het is van de zotte, maar goed, het werkt 😛
Reputatie 3
Een vakantiehuisje om in de gaten te houden, de vaste verbindingen zijn daar over het algemeen waardeloos ivm afstand tot de centrale. 4g kan daar uitkomst bieden.
Of bijvoorbeeld een Boer welke zijn (meerdere) stal(len) in de gaten kan houden via 4g, zodat die niet een berg kabel of met een zooi wifi repeaters hoeft te werken.
Reputatie 5
Badge +17
Evenementen livestreamen is ook iets leuks. Tijdens carnaval komen alle wagens langs m'n huis, normaal doe ik een livestream via een webcam. Zou leuk zijn als je onderweg via de telefoon kunt livestreamen.
@Pilovali

Je hebt vast nu een Go Unlimited abonnement :)
Kan je mooi via twitter of via Facebook ons allemaal laten zien hoe gezellig het is in het zuiden tijdens carnaval. Je kan mooi onderweg de parade direct Iive showen.

Jammer dat ik geen Go Unlimited heb en in het zuiden woon, anders was het best leuk geweest. T-Mobile Carnaval Live project :S
Reputatie 5
Badge +17
@Serviceweb
- Ik doe het niet want er zijn voor mij teveel nadelen en ik heb geen Go Unlimited, want dat kost me teveel geld :(
- En ik woon in het noorden, zuid-oost Drenthe om precies te zijn.
Oké ... dan maar kijken via de reguliere tv uitzendingen (regionale kanalen). Dat is ook best een eindje weg om dan alleen even voor een parade naar het zuiden af te gaan. Gelijk heb je!

En eerste, ben ik wel beetje met je eens, daarom hou ik me maar lekker bij mijn huidige abonnement 🆒
Reputatie 5
Badge +17
Ik zat eerst nog te denken om de boel te livestreamen via een drone, maar dat leek me ook te duur 😛
HAHAHA... en dan met een 4G Thuis router erin zeker 🙂
Reputatie 5
Badge +17
Nee, gewoon met een kleine telefoon.
Ook veel te duur om te doen... Moet je weer vergunningen hebben om te mogen vliegen, want je gaat over mensen heen en dat mag niet zomaar. Dan nog je onbeperkte abonnement, die je niet hebt. Nope, dat gaat hem echt niet worden. Wilde je niet ontmoedigen...
Reputatie 5
Badge +17
Het zijn ook dromen ;)
Maarja, als iemand genoeg geld heeft, zou het leuk zijn als het kan.
Sommige nieuws-reporters in lokale RTV's kunnen livestreamen ook gebruiken voor live uitzendingen.

Dit was een poosje geleden met Jesse en Brownie. Livestream via 4G door heel Nederland.
Gaaf hoor... nice die Livestream via 4G !!
Hi Pilovali, heel leuk, maar dat doe je met je telefoon toch? Of zie je dat anders?
Reputatie 5
Badge +17
Hi Pilovali, heel leuk, maar dat doe je met je telefoon toch? Of zie je dat anders?
Wat precies? Ik postte verschillende dingen.
Reputatie 6
Badge +11
Een drone of een ballon die kan streamen via 4G leek me wel wat.

Als het gaat om statisch mobile streamen: heb nu een camara bij een vossehol en het 'streamen' is momenteel nog een webpapina verversen. Heb nog geen beest gezien maar het kan rustig een week of wat duren en hopen op voldoende zon voor de energie.

Vroeger wou ik altijd een camara op 1 van de koeien, op 1 hoornpunt monteren en met de kennis van nu een half rugvest van zonnecel tegeltjes. Er ging welleens een hele hoorn verloren in gevechten dus moet niet al te duur mobieltje zijn. De levende melkfabrieken zijn nu nauwelijks meer in de wei te vinden en dan vervalt eigenlijk de use-case voor mobiel.

In plaats van een drone een karretje de wei in sturen dat kan streamen is dan wat makkelijker als het om einergievoorziening gaat. Verder zal T-Mobile dan de vertraging (ping tijden) minimaal moeten houden, anders is besturing slecht te doen.
Hi MargotR,
Dat is een super tof idee en lijkt me prima uit te voeren en in te passen in de huidige behoefte van velen.

Er zijn al een aantal leuke voorstellen gedaan, echter uit je vraag is het niet duidelijk of gaat om streamen via een fixed camera - zoals webcam, intercom met beeld communicatie (al dan niet met eigen stroom voorziening of via netvoeding) of mobiele camera (verplaatsbare camera's zoals: drones, stick on body cams, zorgrobot met camera, GoPro, of gewoon de camera van je mobile)

Zowel fixed als mobiel hebben voordelen en nadelen (tenminste op dit moment) maar die kunnen natuurlijk in korte tijd opgelost zijn/worden :8

Persoonlijk zou ik het fijn vinden als ik kan streamen vanuit de woning van mijn moeder (76 jaar) die (nu nog) zelfstandig woont en waar een voorlopige diagnose is vastgesteld mbt beginnende dementie.

Zo kan ik mee kijken in haar thuis situatie, en is de verbinding niet afhankelijk van haar persoonlijke situatie (hoeft geen ander abonnement af te sluiten voor iets wat ze niet begrijpt waarvoor het gebruikt wordt) - weet zij dat, ook al zit ik ruim 100 km verderop, ze er niet alleen voor staat als ze in de war raakt en ik altijd (waar ik in de wereld ook zal zijn) toch dicht bij kan zijn en helpen en daar waar nodig direct of later op de dag nog contact kan opnemen.

Een combinatie van vaste camera('s), intercom en mobiel op lichaam of aan de pols lijkt mij een mij een fijne gedachte. (dus streamen en evt communiceren via voice over luidspreker zoals een intercom)

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden mbt hardware voor het 4G network en wat we snel kunnen inmplementeren.
Intercom voor de deur met cam en geluid, deurbel
Of ingebouwd in een buitenlamp voor de deur
Badge +5
@Serviceweb
- Ik doe het niet want er zijn voor mij teveel nadelen en ik heb geen Go Unlimited, want dat kost me teveel geld :(
- En ik woon in het noorden, zuid-oost Drenthe om precies te zijn.

Emmen zeker? Ik heb daar ook gewoond en de laatste jaren waren ze best actief qua optochten daar. Maar inderdaad, RTV Drenthe is er altijd bij dacht ik.

Reageer