[Nieuws] Internetbundel verbruikt? Maak vanaf nu een keuze!

  • 6 november 2017
  • 14 reacties
  • 9557 Bekeken

Reputatie 7
Badge +19
  • Oud-medewerker
  • 3976 reacties

Ben je T-Mobile abonnee met een ander abonnement dan Go Unlimited (Plus)? Misschien heb je het al gemerkt, je krijgt sinds kort een sms’je wanneer je internetbundel op is. Natuurlijk kun je met 2 klikken verder: kies tussen gratis doorgaan op vertraagd internet, snel internet door een MB aanvuller te kopen (of helemaal geen internet).

Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen!

Waarom doen jullie dit?

We horen regelmatig van onze klanten dat ze traag internet ervaren, maar niet weten dat hun internetbundel volledig verbruikt is. Misschien denk je hierdoor dat het aan ons netwerk ligt, terwijl je in no time weer op volle snelheid kan internetten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling dus daar willen we onze klanten graag bewust van maken!


Hoe kan ik een keuze maken?

 

Zodra je op 80% van je bundel bent, krijg je van ons een sms , je kunt op dat moment al kiezen hoe je door wilt als je internetbundel volledig is verbruikt. Als je internetbundel op is krijg je opnieuw een sms . Je kiest snel en eenvoudig via https://t-mobile.nl/verbruik of door in je My T-Mobile naar ‘Verbruikstatus’ te gaan. Kom je er niet aan toe om te kiezen? Een dag nadat je bundel op is krijg je een laatste sms als herinnering, zodat je niet (te) lang zonder internet zit!


Dus ik kan ook al eerder een keuze maken?

 

Ja, dat kan! Via https://t-mobile.nl/verbruik of door in je My T-Mobile naar ‘Verbruikstatus’ te gaan kan je op elk gewenst moment een keuze maken. Je keuze gaat dan in zodra je internetbundel helemaal op is.


Moet ik elke maand opnieuw een keuze maken?

 

Ja, we onthouden je keuze van een maand eerder niet. Trouwens, als je elke maand over je internetbundel heen gaat, zou je ook eens kunnen kijken of het niet voordeliger is om je bundel aan te passen. Dit kan je heel simpel doen in je My T-Mobile onder ‘bundels aanpassen’. Als je hier vragen over hebt, kan je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.


Ik heb Datavrije Muziek, kan ik nog steeds muziek luisteren ook al heb ik internet op lage snelheid?

 

Jazeker! Ook als je vertraagd internet hebt, kun je met Datavrije muziek gewoon unlimited muziek blijven luisteren. Maar je moet er wel voor kiezen; maak je geen keuze voor MB-aanvuller of vertraagd internet, dan kun je ook geen muziek streamen.


14 reacties

Reputatie 2
..is dit ook de reden voor de introductie van "Internet Lage snelheid EU" bundel die sinds vorige maand bestaat? Ik heb nog geen officiele communicatie gezien over deze nieuwe bundel (ook in bovenstaande FAQ niet). Als deze bundel nu officieel is, kan deze wellicht worden opgenomen in deze FAQ?
Reputatie 4
Badge +17
Hoi Xandrios,

Scherp! De introductie van Internet Lage snelheid EU heeft weinig met het bovenstaande te maken. Internet Lage Snelheid EU zorgt er alleen voor dat wanneer je in de EU bent en je jouw internet bundel hebt verbruikt je door kan blijven internetten met een lagere snelheid. Dit hebben we geïntroduceerd omdat we het internet gebruik in de EU gelijk willen maken aan het internet in Nederland. Toch bedankt voor je feedback!

Heb je er zelf al gebruik van gemaakt in het buitenland? Laat ons weten wat je ervaringen zijn. 🙂
Isgoed
Mocht mijn 10Gb opraken met een Unlimited NL + 10 GB EU abbo, heb ik dan ook de keuze om met vertraagd internet in het buitenland(EU landen) door te gaan of moet ik extra bijkopen? Zoja, wat zijn dan de kosten in het buitenland.
Reputatie 7
Badge +19
Hoi Dubbeldam,

Jazeker en volgens mij heb je de optie al gevonden, want ik zie dat je gebruikmaakt van internet op lage snelheid! 😃 Fijn dat het gelukt is. Mocht je dit echt te langzaam vinden, dan kun je uiteraard kiezen voor de MB-aanvullers. De prijzen daarvan kun je vinden in My T-Mobile > Verbruikstatus.

Ik hoor het graag van je als je nog meer vragen hebt!
Hoi Dubbeldam,

Jazeker en volgens mij heb je de optie al gevonden, want ik zie dat je gebruikmaakt van internet op lage snelheid! 😃 Fijn dat het gelukt is. Mocht je dit echt te langzaam vinden, dan kun je uiteraard kiezen voor de MB-aanvullers. De prijzen daarvan kun je vinden in My T-Mobile > Verbruikstatus.

Ik hoor het graag van je als je nog meer vragen hebt!


Ik heb ook een Unlimited NL + 10 GB EU Abo, maar ik zie geen optie voor internet op lage snelheid. Ik zie alleen opties voor MB aanvullers. Dat is zowel in de app als op de website. Hoe kan ik de optie voor internet op lage snelheid wel krijgen?
Reputatie 7
Badge +19
Hoi A vdhooft,

Ik zie dat ik hierboven inderdaad niet helemaal het juiste antwoord heb gegeven - excuses daarvoor! Bij een Unlimited abonnement geldt namelijk geen internet op lage snelheid, maar kun je een MB-aanvuller kopen of kiezen voor Betalen per MB.

Sorry voor de verwarring!
Wat een onzin dat er geen internet op lage snelheid mogelijk is bij een Unlimited abo. Waarom heet het dan UNLIMITED als er beperkingen op zitten? Het is dus helemaal niet mogelijk om de MB aanvuller te activeren als de dagelijkse 5GB op is.

Onderstaand is helaas een vaak voorkomend aanzicht..

Reputatie 7
Badge +20
@Gökhan01 Je hebt al een eigen topic aangemaakt en daar mag je jouw berichten plaatsen. Het is niet de bedoeling dat je hetzelfde bericht overal spamt. Spammen is namelijk in strijd met de huisregels. Jouw eigen topic zal vanzelf worden opgepakt.
Hallo,

Ik wil mijn abonnement ophogen naar 10 GB maar dat gaat niet. Kan iemand mij hierbij helpen?

Groetjes Lisanne
Reputatie 7
Badge +20
Hey Lisanne,

In ons systeem zag ik terug dat je gisterochtend jouw bundel had gewijzigd van 10 naar 5 GB en de bundels zijn eenmalig per maand te wijzigen. Je hebt daarna ook contact gehad met mijn collega en die heeft je toen geholpen door de databundel terug te zetten naar 10 GB. Dat is dus allemaal alweer geregeld!

Als wij je nog ergens bij kunnen helpen, laat het ons weten!
Ik heb recent twee mobiele Go abonnementen afgesloten voor mijn twee pubers. Omdat ze minderjarig zijn staan de contracten op mijn naam. Tot mijn verbazing ontvangen ze per SMS een bericht van T-Mobile zodra hun databundel verbruikt is en krijgen ze de keus voorgeschoteld om extra MB's bij te kopen of om met traag internet verder te gaan.

Blijkbaar is vanaf de mobiele telefoon alleen een klik op het linkje uit het SMS bericht van T-Mobile nodig om extra MB's aan te kunnen schaffen, zonder enige vorm van authenticatie(!).

Vanzelfsprekend kan dit niet de bedoeling zijn. Ik draag als ouder de kosten van het abonnement en wil deze kosten dan ook volledig onder controle kunnen houden! Ik kan en wil die verantwoordelijkheid helemaal niet bij mijn kinderen neerleggen!

Ik wil in elk geval de keuze hebben om de optie 'MB's aanvullen' in/uit te schakelen.

Hoor graag of deze optie beschikbaar is. Als dit niet het geval is zal ik de betreffende contracten per direct opzeggen.
Reputatie 7
Badge +20
Hi @Quivver

Het is niet mogelijk om deze optie blokkeren, maar wat je wel kan doen is aparte My T-Mobile accounts aanmaken voor de telefoonnummers. En zorgen dat alleen de ouder de inloggegevens heeft en niet de kinderen. Nadat het account aangemaakt is bij de instellingen kiezen dat automatisch inloggen niet toegestaan is. Zo kunnen je kinderen niet inloggen in My T-Mobile om de MB's aan te vullen. Je kan ook vragen of je kinderen thuis wifi gebruiken zodat ze minder data van hun bundel verbruiken en dus niet hoeven aan te vullen.

Ik hoop dat je verder komt met deze tips!
Hi @Hajar

Dank voor je reactie! Wist niet van die optie. Zal het straks uitproberen! Tnx

Reageer