Beantwoord

Telefoon als Hotspot gebruiken

  • 31 januari 2018
  • 6 reacties
  • 11540 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie
Hallo,

Mag ik mijn telefoon met onbeperkte data (Go) als hotspot gebruiken voor onze 2 laptops?
Alvast dank!

Groet,

Rob
icon

Beste antwoord door Bas 1 februari 2018, 14:58

Hey Rob,Goed dat je dit bij ons checkt! Omdat Go Unlimited niet bedoeld is voor vast gebruik, maar alleen voor mobiel gebruik, raden wij het af om je mobiel als hotspot te gebruiken voor bijvoorbeeld je laptop. Het is natuurlijk niet erg om dit soms heel even te doen. Maar wanneer je het als vaste verbinding gebruikt, verbruik je veel meer data dan een gemiddelde mobiele gebruiker. Dit wordt dan opgemerkt door de afdeling die zich bij ons bezig houdt met het signaleren van onrechtmatig gebruik (fair use policy) en dan loop je het risico afgesloten te worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!Is Unlimited 4G voor Thuis misschien een optie? Met Unlimited 4G voor Thuis bieden we namelijk via ons 4G-netwerk een alternatief aan voor vast internet. Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina.Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust, we helpen je graag! 😃
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Dag Rob,
Ik doe dat ook vaak maar heb geen onbeperkt internet.
Reputatie 4
Badge +13
Hey Rob,

Goed dat je dit bij ons checkt! Omdat Go Unlimited niet bedoeld is voor vast gebruik, maar alleen voor mobiel gebruik, raden wij het af om je mobiel als hotspot te gebruiken voor bijvoorbeeld je laptop. Het is natuurlijk niet erg om dit soms heel even te doen. Maar wanneer je het als vaste verbinding gebruikt, verbruik je veel meer data dan een gemiddelde mobiele gebruiker. Dit wordt dan opgemerkt door de afdeling die zich bij ons bezig houdt met het signaleren van onrechtmatig gebruik (fair use policy) en dan loop je het risico afgesloten te worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Is Unlimited 4G voor Thuis misschien een optie? Met Unlimited 4G voor Thuis bieden we namelijk via ons 4G-netwerk een alternatief aan voor vast internet. Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust, we helpen je graag! 😃

Goede morgen, kan ik met 5000 mb met go abonnement om de week 3 uurtjes via mn persoonlijke hotspot werken op mn laptop? 
 

Mvgrt,

Sun

Reputatie 7
Badge +20

Hi Sun,

Dat kan zeker! Houd er wel rekening mee dat een laptop ook flink wat data kan verbruiken, dus houd zeker ook je My T-Mobile in de gaten voor je verbruik. Je kunt natuurlijk altijd ook via My T-Mobile weer een MB-aanvuller aanschaffen! 

In hoeverre is dit goedgekeurde antwoord nog van toepassing (inmiddels 2 jaar geleden?). Inmiddels is er een limiet van 5gb waarbij je moet aanvullen per 1 GB. Is het gebruik van een hotspot nog steeds niet toegestaan? 

Reputatie 7
Badge +18

Hallo @Douma 

Vroeger was het echt onbeperkt data met geen dag limiet, nu heb je een dagtegoed van 5 GB met 1GB dat je elke keer kan aanvullen en dat is puur om het netwerk niet te belasten en te voorkomen dat de sim bijvoorbeeld in een router gaat.

Eigenlijk is dit abonnement gewoon voor je mobiel bedoelt maar even via hotspot op je laptop wat dingen op het internet doen kan geen kwaad.

4G voor thuis is daar een goede optie voor indien je geen vaste verbinding wilt.

Reageer