Beantwoord

100MB snelheid bij T-Mobile Thuis

  • 5 maart 2017
  • 6 reacties
  • 1788 Bekeken

de meeste providers kunnen 100 MB leveren op mijn adres bij alles in een thuis, waarom zit dat bij jullie maar max 80 mb in het pakket, de kosten blijven bij 100mb bij een ander gelijk dan mij jullie 80mb.
icon

Beste antwoord door Pieter_B 5 maart 2017, 22:37

Zoals HerelsTom al aangeeft, is 100MBits/s eigenlijk een mooi verkoop praatje, waarbij T-Mobile je eigenlijk een werkelijker plaatje voor heeft gehouden.

En zelfs 80MBits/s zal nog wel een kluif blijken te zijn om dat altijd 24/7/365 te leveren over koperdraden.Hogere snelheden zijn alleen maar te bereiken als de bandbreedte (frequentie) omhoog gaat, maar hoe hoger de frequentie ... hoe meer verliezen over langere afstand ... en dat zeker voor een twisted pair draden die nooit zijn ontworpen om als hoogfrequentdrager te dienen..

Hoogfrequent hoort op een coaxkabel en niet op een papieren twisted pair draden (oude PTT kabels) ... dat geeft enorme signaal verliezen ... want de KPN kabel is verre van homogeen in dielectricum over grote afstanden.Nogmaals, reken je niet rijk met de reclame van 100MBits/s die men kan bieden over koperdraden ... alleen als de aansluitkast met glasvezel in je voortuin staat en er maximaal 100 meter koperdraad tussen zit.
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +2
Hallo Carlo,

Hebben we het hier over Glasvezel of VDSL2?
De afstand tot de verdeelkast naar je huis is de snelheids bepalende factor.


VDSL loopt via een buitenring en straatkasten en is niets meer dan een hybride verbinding (glasvezel en koper) Vanaf de wijkcentrale loopt er dan glasvezel naar de straatkast welke een vdsl centrale bevat, deze staat aangesloten op de koperbekabeling die nu nog nar de huizen loopt.

Wat daardoor bereikt word is dat in dichter bevolkte gebieden de snelheden flink omhoog zouden kunnen doordat de totale afstand t/m de glasverbinding stuk korter is en de koperkabel ook, daardoor heb je een hogere ingangssnelheid en minder verliezen wat een hogere netto snelheid op kan leveren.


Neem aan dat er dus een glasvezel ligt tot de verdeelkast in je straat en dat het dan over gaat op koper.
Reputatie 4
Badge +3
@Carlo Brouwer
Via VDSL kunnen ze geen 80mb garanderen, meestal haal je de helft nog niet!
Via glasvezel kan het wel, maar dan kun je dat bij alle glasvezel providers krijgen, dus ook bij T-Mobile.
Het is vdsl, het verhaal er achter geloof ik wel, de enige vraag was en is dat alle andere providers hier tot 100 mb kunnen leveren en T mobile max 80 mb ter beschikking heeft, de vraag waarom geen 100,
Reputatie 4
Badge +3
Waarschijnlijk omdat T-Mobile dus eerlijker is omdat die 100mb nooit gehaald kan worden.
Reputatie 7
Badge +2
Zoals HerelsTom al aangeeft, is 100MBits/s eigenlijk een mooi verkoop praatje, waarbij T-Mobile je eigenlijk een werkelijker plaatje voor heeft gehouden.
En zelfs 80MBits/s zal nog wel een kluif blijken te zijn om dat altijd 24/7/365 te leveren over koperdraden.

Hogere snelheden zijn alleen maar te bereiken als de bandbreedte (frequentie) omhoog gaat, maar hoe hoger de frequentie ... hoe meer verliezen over langere afstand ... en dat zeker voor een twisted pair draden die nooit zijn ontworpen om als hoogfrequentdrager te dienen..
Hoogfrequent hoort op een coaxkabel en niet op een papieren twisted pair draden (oude PTT kabels) ... dat geeft enorme signaal verliezen ... want de KPN kabel is verre van homogeen in dielectricum over grote afstanden.

Nogmaals, reken je niet rijk met de reclame van 100MBits/s die men kan bieden over koperdraden ... alleen als de aansluitkast met glasvezel in je voortuin staat en er maximaal 100 meter koperdraad tussen zit.
Reputatie 5
Badge +17
100 Mbps kan best mogelijk zijn over een afstand van ~200-300 meter.
Carlo, voer hier eens je postcode en huisnummer in en post de resultaten eens.

Xs4all en KPN kunnen pair-bonding gebruiken, dan gebruik je twee extra koperparen en wordt de snelheid ongeveer verdubbeld. Andere providers kunnen/mogen hier geen gebruik van maken.

Groet,

Reageer