[Glasvezel] Huawei HG659 vervangen door je eigen Router.

  • 1 september 2018
  • 89 reacties
  • 51581 Bekeken


Toon eerste reactie

89 reacties

Reputatie 7
Badge +16

@timterbeest

Zolang je VLANs kunt instellen op de router is het prima. Ik zal eens kijken op Google.

Er kunnen wel VLANs worde ingesteld. Je kunt zelf eventueel in de router interface zoeken naar de pagina waar je VLANs instelt en dan alvast wat je zelf kan instellen doen.

 

VLANs kunnen aangemaakt worden.
Er zijn (veel) verschillende configs te vinden, vandaar de vraag. Mocht nou iemand toevallig iets hebben liggen, scheeld dat wellicht een boel geprobeer/samenvoegen van allerlei zaken :)

Reputatie 7
Badge +16

@timterbeest 

Op video's op YouTube is de configuratie wel te volgen maar om eerlijk te zijn het zijn best wat instellingen die je moet aanpassen.

Waarom heb je precies deze router gekozen? Een TP-Link Archer en Asus zijn beide goede routers en binnen no time in te stellen.

Ik heb de knoop nog niet helemaal doorgehakt, ik overweeg ook evt. een Fritz!box, vanwege de vele mogelijkheden. Ook daar schijnt T-Mobile thuis een standaard profiel te zijn.
Wbt. de Mikrotik; deze heb ik op een andere locatie al draaien. Vind het een fraai apparaat, ook omdat je bijv. daa rook een OpenVPN-server op kunt draaien.

Reputatie 7
Badge +16

@timterbeest 

Wellicht is er iemand op de community die er wel wat over weet en het kan delen de configuratie.

Op video's is te zien dat dit niet via een webbrowser gaat maar via een applicatie en enkel de vlan instellen lijkt mij niet zo moeilijk. Interfaces > vlan en dan op de + drukken om een vlan aan te maken onder het kopje general, de rest is een beetje uitzoeken.

https://youtu.be/N0Ja_btTZVY

 

Ik ga mij nog eens een beetje verder inlezen. De TP-Link ziet er qua features ook best aardig uit.. Het overwegen waard. Iig bedankt tot zo ver!

Hallo all,

 

ik heb sinds gisteren de stap gemaakt om het huawei modem te vervangen voor de Orbi oplossing.

de stappen gevolgd die in dit topic beschreven zijn. Echter na de VLAN aanpassingen doet de iptv het wel maar we hebben geen internet. Ook wanneer we een reset uitvoeren van de Orbi is internet ver te zoeken. Een DHCP renew wordt ook niet uitgevoerd op de Orbi om de T-mobile wan gegevens op te halen. Iemand een idee wat hier mis gaat?

wat is ons doel? 
internet → media conv. → orbi (gele kabel/wan) → lan

 

 

Reputatie 7
Badge +16

hallo @Paheve 

Het zou niet moeilijk moeten zijn, zie deze voorbeeld.

 

Voor een stabielere verbinding laat de volgende optie uitgevinkt.

 

@Waqqas 

Bedankt voor je reactie..

Je zegt het inderdaad goed “het zou niet...” ;-)

Inmiddels ben ik al uren bezig dit werkend te krijgen maar nog steeds zonder resultaat.

De Vlan settings en ook de IGMP proxy optie zijn ook precies zo ingesteld zoals jij laat zien.

 

 

Het probleem zit hem volgens mij hierin

 

Het modem kan zoals het lijkt niets ophalen vanit de T-mobile omgeving… 

Wanneer hier handmatig de IP gegevens worden opgegeven “denkt” het device wel verbonden te zijn maar dat is niet het geval.

Plaatsten we de gele UTP kabel weer terug in de Huawei modem dan werkt alles weer zoals gewenst. Maar dat is niet gewenst, we willen dat ding juist kwijt ;-D

 

Reputatie 7
Badge +16

@Paheve

Ik zie zo ook niks verkeerd 😅

Zou je de orbi eens willen resetten naar de fabrieksinstsllingen en vlan 300 voor poort 1, 2 en 3?

Geen idee of het zal helpen maar je kan het altijd proberen, voeg IPTV later toe nadat internet werkt.

Vindt het trouwens wel vreemd dat je in je eerste post vermeldt dat IPTV wel werkt, volgens die derde foto ontvang je geen ip.

@Waqqas 

We hebben de Orbi al een reset gegeven met hetzelfde resultaat, natuurlijk wil ik het nog een keer doen, maar ik geeft het weinig kans.

Het klopt dat je geen IP ziet bij het laatste screenshot de kids hier even willen tv kijken en ik de oude opzet weer even actief gezet.

Ik zie wel dat de datum/tijd niet correct is en dat we achter lopen qua firmware.

ik ga eerst zorgen dat deze info Correct is, mogelijke dat dit de oorzaak is.

 

helaas, de firmare uodate heeft niet geholpen.

Ik vraag me ook af waarom internet gegevens niet over komen…

Tijdens de wizard vanuit de orbi software lopen we bij onderstaande stap al tegen dit issue aan.

 

Het klopt toch wel dat we het (huawei) modem kunnen weghalen? Of moet deze er toch wel voor blijven staan?

Geen idee wat er is veranderd… maar ineens was DHCP gevuld met gegevens en was er internet.

Inmiddels staat alles op zijn plaats en werkt het naar behoren.

Bedankt voor het meedenken @Waqqas 

 

Reputatie 7
Badge +16

@Paheve

Super dat het werkt en je behaald daar wel mooie snelheden 😊

Excuses, ik had je vorige reactie niet gelezen maar het antwoord heb je nu wel 👍🏼

Reageer