Kabels wegwerken toch mogelijk :)

  • 2 oktober 2017
  • 1 reactie
  • 742 Bekeken

Reputatie 7
Badge +10
Iedereen kent het wel, een bestaand huis en niet de mogelijkheid om de kabels netjes weg te werken.
Nu is het eindelijk mogelijk met Polymeer Optical Fiber.
Polymeer is een type plastic dat in tegenstelling tot glasvezel minder kwetsbaar is.
Glasvezel heeft zich in de huidige markt bewezen als een stabiel, snel en betrouwbaar netwerk. De voordelen die glasvezel met zich mee brengt zijn ook van toepassing op POF.

De meeste woningen in Nederland zijn niet standaard opgeleverd met loze leidingen. Dit kan zijn omdat de woning uit een tijd stamt waarin dit niet standaard werd opgeleverd of de eigenaar van de nieuwbouw woning niet heeft gekozen voor deze optie.
Doordat POF zich volgens alle veiligheidsvoorschriften (NEN1010) mag laten meetrekken door dezelfde buis als de elektra gaat er een wereld open.
De POF bekabeling wordt langs de bestaande elektra getrokken naar de verdieping waar een aansluiting gewenst is en kan hier op een bestaande wandcontactdoos worden afgewerkt.
Dit kan zowel in opbouw als inbouw.
Deze POF kabel voedt een data aansluit punt, wifi punt of een combinatie van beiden.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Geen kabels meer langs de trap, powerline adapters die niet functioneren en wifi dat uitvalt, maar een stabiele, betrouwbare en snelle netwerk verbinding die een garantie geeft voor de toekomst.

Monumenten zijn gebonden aan een regelement waarin het boren, kabels langs plinten spijkeren en kabelgoten vast zetten verhinderd wordt.
Dit soort projecten zijn voor het eerst in de geschiedenis te voorzien van een dekkend netwerk, wat rekening houdt met alle monumentale aspecten.
In het geval van een monumentaal pand adviseren wij u om een advies gesprek aan te gaan met POF Nederland of een van de POF Nederland gecertificeerde partners als adviserende partij.

De telecom sector biedt steeds hogere internet snelheden aan die ons voorzien van triple play diensten. Hieronder verstaan we internet, tv en bellen.
Deze snelheden komen binnen tot aan de meterkast, maar worden vaak inadequaat verdeeld. Met als gevolg lage snelheden, haperende diensten, geen dekkend wifi netwerk en een slecht beeld.

Oorzaken hiervan kunnen zijn:

Goedkope UTP
Wifi versterkers
Slechte connectoren
Geen loze leiding
Slechte kwaliteit router
Power line adapters werken niet
Slecht geconfigureerd netwerk
Etc.

TOT AAN DE METERKAST MET EEN SPORTAUTO, VERDER OP DE FIETS

POF is een aansluiting die betrouwbaar, snel en toekomst gericht is.
Voor de installateur is het relatief eenvoudig om naast de bestaande elektra een POF kabel te trekken waarmee een bekabelde aansluiting word gerealiseerd.
Uiteraard is het ook mogelijk om een POF kabel te trekken door de reeds aanwezige loze leiding. Hierdoor is op vrijwel iedere plek in huis een aansluiting te realiseren.

POF bekabeling biedt voor de toekomst een hogere bandbreedte ten opzichte van UTP kabel. Hierdoor bent u verzekerd voor de toekomstige ontwikkelingen, zoals 8K televisie, multi view toepassingen, interactieve diensten, virtual reality en verdere toepassingen.

Bron: http://www.pofnederland.nl/

1 reactie

Reputatie 7
Badge +7
Hey hidden.nld, top dat je deze informatie hier deelt, deze techniek klinkt veelbelovend voor de toekomst! Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje in dubio ben of we dit moeten zien als reclame of promotie. Voor nu laat ik het bericht staan omdat het een stukje inzicht geeft in het aansluiten van bekabeling en hoe dit in zijn werk gaat maar ik zou je willen vragen om je in je achterhoofd te houden dat reclame uitingen en promotie niet toegestaan zijn op het forum 🙂

Reageer