Beantwoord

T-mobile Thuis icm TP-link Deco M4


Hallo,

Ik wil graag een TP-link Deco M4 aansluiten op mijn Huawei modem (geen glasvezel). Dit omdat ik een groter WiFi bereik wil krijgen en de modem niet op een ideale plaats staat.

Kan ik mijn TV kastje hierop aansluiten?

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Ik heb ook nog ergens een switch liggen eventueel.

Alvast bedankt.
icon

Beste antwoord door Brian 5 juli 2019, 11:40

Hi @gilbertchuck, ik geef je graag meer informatie! Mooi systeem, de TP-link Deco! Ik heb zelf de M5 en deze bevalt prima. Je kan de Deco aansluiting op de Huawei en dan de Wifi op de Huawei modem zelf uitzetten (anders heb je kans dat het elkaar in de weg gaat zitten).De TV Box kan je het beste rechtstreeks aangesloten houden op de modem zelf. Als je zelf handig bent dan kan je de TV Box eventueel via de Deco laten lopen (wel bekabeld) maar hiervoor zal je dan de VLAN's handmatig in moeten stellen. In dit topic vind je daar meer informatie over. Mocht je er niet uit komen dan kan je daar ook altijd je vraag stellen, dan kijken ze graag met je mee! 🙂
Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 7
Badge +8
Hi @gilbertchuck, ik geef je graag meer informatie! Mooi systeem, de TP-link Deco! Ik heb zelf de M5 en deze bevalt prima. Je kan de Deco aansluiting op de Huawei en dan de Wifi op de Huawei modem zelf uitzetten (anders heb je kans dat het elkaar in de weg gaat zitten).

De TV Box kan je het beste rechtstreeks aangesloten houden op de modem zelf. Als je zelf handig bent dan kan je de TV Box eventueel via de Deco laten lopen (wel bekabeld) maar hiervoor zal je dan de VLAN's handmatig in moeten stellen. In dit topic vind je daar meer informatie over. Mocht je er niet uit komen dan kan je daar ook altijd je vraag stellen, dan kijken ze graag met je mee! 🙂
Hi @Brian,

Dankjewel voor je reactie! Ik heb nu het tv-kastje en de Deco apart van elkaar op de modem aangesloten! Ben inderdaad blij met mijn "nieuwe" internetsnelheid en bereik!

Weet jij toevallig ook of ik de deco als router of als accespoint moet instellen? Ik werd daar niet veel wijzer van namelijk.
Reputatie 7
Badge +2
Hallo @gilbertchuck

Het beste is om je TP link Deco in de Accesspoint mode in te stellen, daarbij is er maar 1 router in je systeem en voorkom je conflicten in het uitdelen van IP adressen.

Alle IP adressen worden dan door je Huawei uitgedeel aan de draadloze devices via de Deco.
Dankjewel @Pieter_B,

Ik zal dat meteen doen 🙂

goede avond,

 

ik heb vandaag een tp link deco m4 aangeschaft. nu wil ik deze aansluiten achter de draytek. 

Alleen wifi via de tp link laten lopen.

welke instellingen moet ik dan aanpassen in de draytek modem?

 

gr wout

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @woutpos 

Sluit hem aan op poort 1 of 2 van de Draytek en vervolgens log je in op de Deco M4 en stel hem in als AP (acces point mode), schakel de wifi uit op de Draytek.

Instructies voor de AP mode

Zojuist de TP Link Deco E4 aangesloten op een Huawei Tmobile router. 

1 Deco als accespoint bekabeld aangesloten op de modem/router van t-mobile, nog een deco op de 1e etage gezet en daarna de wifi van de modem/router uitgeschakeld. Werkt als een trein. Volledig bereik en mijn maximale internetsnelheid in de verste hoek van het huis. Absoluut een aanrader. 

Ik wissel binnenkort van Ziggo naar T mobile. De TP-link Deco M4 is nu dus aangesloten op Ziggo modem. Kan ik die straks gewoon op het T-Mobile modem inpluggen of moet ik de TP-link Deco M4 resetten en opnieuw configureren? 

Reputatie 6
Badge +12

Als je TP4 in de access mode hebt, dan kun je het gewoon zo laten.

Eric, 

Dank voor je hulp

Hij staat nu op Draadloze router. Wil niet overgeschakeld worden naar Acces point. Hoe doe ik dat? 

Reputatie 6
Badge +12

In de deco app onder instellingen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of zoek even een YouTube filmpje.

Ik zie het scherm, maar het laat zich niet wijzigen

 

Reputatie 6
Badge +12

Misschien heeft Ziggo er een eigen software versie in gezet die dit niet toestaat?

Reset anders je systeem eens. Zie deze FAQ.

 

Reageer