[Wijziging] In je @Thuis e-mailadres

  • 28 augustus 2017
  • 76 reacties
  • 14756 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
  • T-Mobile Thuis moderator
  • 3704 reacties

Sinds februari 2017 staat Thuis onder de vlag van T-Mobile. Vrijwel alles is inmiddels aangepast en geheel in huisstijl van T-Mobile. Bìjna alles! Het e-mailadres van de klanten die voor februari 2017 hebben besteld, eindigde nog steeds op @vodafonethuis.nl. Inmiddels is ook dit in T-Mobile stijl veranderd. Hieronder volgt een overzicht hoe dat verlopen is.Let op: Wil je jouw e-mail instellen op je computer of mobiele telefoon en zoek je instellingen, kijk dan op de hulppagina over e-mail instellingen.


Per 6 september 2017
• hebben we voor jou de e-mailadressen aangemaakt die eindigen met @t-mobilethuis.nl.
• kun je met je nieuwe @t-mobilethuis.nl e-mailadres als gebruikersnaam inloggen op de webmail (mail.t-mobilethuis.nl) en op My T-Mobile Thuis. Je kunt gewoon hetzelfde wachtwoord blijven gebruiken.
• heeft je nieuwe @t-mobilethuis.nl adres dezelfde inbox als het oude @vodafonethuis e-mailadres. Op die manier blijven je oude e-mails en contactgegevens bewaard.

Per 16 december 2017
• is het @vodafonethuis.nl e-mailadres komen te vervallen.

Wat moet jij doen?
We kunnen niet alles voor je regelen. Er zijn twee onderdelen die je zelf moet doen:
1. Je e-mailadres en bijbehorende instellingen moeten aangepast worden in het e-mailprogramma op je telefoon, tablet en/of computer. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Kijk op Beheer je e-mail instellingen voor alle gegevens die je nodig hebt bij het aanmaken van een account.
2. Je moet bij andere partijen die jouw huidige e-mailadres gebruiken (zoals de bank, verzekeraar, Netflix, etc.) aangeven wat je nieuwe e-mailadres is.

Alternatief e-mailadres
Maak jij gebruik van een Gmail of Hotmail of een willekeurig ander e-mailadres, dan verandert er niets! De wijziging geldt alleen voor mensen die hun vodafonethuis.nl e-mailadres actief gebruiken.

Handtekening
Maak je gebruik van een automatisch antwoord, een handtekening of 'signature' op je e-mail, verander dan ook hier je @vodafonethuis.nl of @vodafonevast.nl naar je nieuwe @t-mobilethuis.nl e-mailadres.

Mocht je nog vragen hebben, we staan voor je klaar!


76 reacties

Als ik mijn oude email address niet mag vasthouden ga ik naar een andere provider. Bij Ziggo was het geen problem om je oude email address te gebruiken.
Helemaal eens met Tim. Ik ga absoluut naar een andere provider als ik mijn oude email adres niet mag behouden. Ik heb een klein bedrijf en het is een giga klus iedereen mijn nieuwe email adres te sturen!!! Het zal mij ook klanten gaan kosten want ik heb al jaren mijn oude email adres en is bij velen bekend!!!
Lijkt mij totaal geen probleem ( technisch) om mijn oude email adres te behouden!
Echt serieus? Alle webwinkels, mijn overheid en al die websites beheer ik met vodafonethuis...via aliassen. Ook veel sites zonder automatisch update mechanisme en uit mijn blote hoofd weet ik niet bij wie ik allemaal een account heb. Dus na december kan ik mails dus gaan missen van diegene die ik nu niet paraat heb. Ik hou zelf geen papieren lijstje bij. Mijn computer onthoudt alles. Ik moet dus nu een jaar terug in mijn geschiedenis gaan kijken bij wie ik allemaal...etc

Echt heel beroerd, Dit geneuzel had je niet bij Vodafone niet en ziggo. Mijn moeder heeft nog steeds een casema adres bij Ziggo.. no problems...
Dit kan je geen serieuze provider noemen!
Je kan niet van zoveel klanten verwachten dat ze overal kenbaar gaan maken dat ze een ander e-mailadres moeten gaan gebruiken, laat staan alle instellingen die aangepast moeten worden. Het is een kleine moeite om de bestaande e-mailadressen actief te houden.
Ik heb net contact gehad met de klantenservice en ze geven aan dat er niks aan te doen is (hoezo de leus "wij staan voor je klaar"!).
Dat wordt zowel privé als zakelijk overstappen naar een andere provider, die hun klanten wel serieus nemen.
In de mail van T-Mobile over het aanpassen van de email-adressen staat niet wat er gebeurt als je het @Vodafone mailadres helemaal niet gebruikt om in te loggen en voor correspondentie vanuit T-mobile etc.
Moet je, als je een ander emailadres gebruikt ook alles weer terugzetten omdat T-Mobile een @T-Mobile adres er overheen plakt???
Kortom: slaat T-Mobile de klanten met een niet-Vodafoneadres in hun persoonlijke gegevens over bij deze klantonvriendelijke operatie?
Wonderlijk dat als je toetreedt tot dit forum je twee keer gewezen wordt op de "handleiding" en op de "huisregels", en dat je als je die links aanklikt je eindigt op Oeps . . . . 404 !!!
Als je dan gaat zoeken in het forum op handleiding dan kom je bij handleidingen voor installatiezaken terecht. En als je zoekt op huisregels krijg je te zien : Sorry, je hebt nog geen toegang tot deze pagina !!
Laat T-Mobile dit zo blijven??
Reputatie 7
Badge +10
Helaas helpt het overstappen naar een andere provider ook niet.
Voor de zakelijke gebruikers.... ik zou toch echt eens overwegen op een professionele e-mail dienst op je eigen domein naam te nemen. ik neem bedrijven met een provider e-mail adres niet zo serieus.

Voor de andere mensen geniet van de vrijheid en neem gewoon een gmail of een hotmail e-mail adres, zit je ook niet vast aan je provider. (begrijp eigenlijk niet waarom providers nog steeds e-mail adressen uit geven)
Jammer hoor... vorig jaar overgestapt van Tele2 naar Vodafonethuis en straks kan ik nog wel mijn mail van tele2 (zonnet) ophalen maar niet van mijn vodafonethuis adressen... Volgens mij totaal onnodig om dit zo te pushen.
Reputatie 6
Badge +2
Gebruik dan ook nooit de email van een provider maar Gmail of hotmail hoef je nooit iedereen in te lichten dat je weer bent overgestapt naar een andere provider.
Gebruik dan ook nooit de email van een provider maar Gmail of hotmail hoef je nooit iedereen in te lichten dat je weer bent overgestapt naar een andere provider.

BeMu, ik heb een contract afgesloten bij Vodafone en dat contract is overgenomen door T-Mobile. Het is voor T-Mobile niet moeilijk om dat te respecteren, dat ze dat niet doen komt op mij over als een goedkope marketing actie zonder enig respect naar bestaande klanten. Ik heb 12 jaar bij Tele2 gezeten en heb facturen gekregen van Zonnet, Versatel en Tele2. Tot op de dag van vandaag komt de mail van mijn inmiddels 13 jaar oude Zonnet account nog steeds binnen. Vanwege het niet meer kunnen verzenden (ben daar geen klant meer) heb ik wel alles omgezet naar Vodafone maar voor 'vergeten' aanmeldingen is de binnenkomende mail toch handig.

Totale onzin dat ik ergens een gratis account zou moeten afsluiten om mij te beschermen tegen dit soort acties van T-Mobile.
Dit stemt me even niet vrolijk.
Dit is al de tweede keer dat ik als mijn email-adressen om moet gaan zetten. Gelukkig is een email ook vaak overal en nergens een user-/inlognaam. Gaan we weer die waslijst wijzigen.
gmail etc. zie ik niet als een alternatief (iets met google die je privacy zo lekker met rust laat 😞 ).
Maar goed. In meerdere opzichten vind ik de berichtgeving van t-mobile nogal ondermaats.
Waar haal ik bijvoorbeeld de adressen van pop3 en smtp vandaan? Of laten we dat gewoon smtp.vodafonevast.nl, eh smtp.vodafonethuis.nl en nu weet smtp....?
Of moet ik zelf op zoektocht waar t-mobile dit in deze site verstopt?
Ik zou het fijn vinden als ook dit soort informatie in de berichtgeving is opgenomen.
Reputatie 7
Badge +6
@all,

Ik begrijp heel goed de emotie rondom een e-mailadres. Zeker als je deze al lange tijd gebruikt. Ik ben er ook altijd erg trots op als ik zie dat klanten ons e-mailadres gebruiken.

In verandering
De providerwereld is echter constant in beweging. De exacte reden dat we de e-mailadressen niet kunnen behouden weet ik niet. Technisch zal het ook vast mogelijk zijn, maar ik vermoed dat dit een rechtenkwestie is. Toen UPC werd overgenomen door Ziggo, is alles overgenomen. Ik kan mij nu goed voorstellen dat T-Mobile niet langer de naam Vodafone mag voeren. Bij Vodafone is zoiets trouwens ook gebeurd met het @vodafonevast e-mailadres. Ook al bleef dit e-mailadres om op te ontvangen, andere functionaliteiten verdwenen. De klant staat zeer zeker voorop, maar niet alles is altijd te regelen.

Hulp en advies
We staan echter wel degelijk voor jullie klaar. Dat het adres gaat verdwijnen, dat staat vast, maar wij willen jullie graag helpen met de overgang. Zo maken we deze zo soepel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een handtekening gebruiken op je Vodafone e-mail met een verwijzing naar het nieuwe e-mailadres. Zo kun je de komende drie maanden mensen al informeren. Het is wat extra werk, dat beaam ik. Daarom is het mijn advies om een e-mailadres te nemen dat losstaat van een provider. Je hebt natuurlijk het populaire Gmail, maar denk ook aan Hotmail en zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. Gratis!

@HanThuis
Als je het Vodafone e-mailadres niet gebruikt, dan verandert er niet zoveel. Je kunt gewoon het t-mobilethuis adres blijven gebruiken als inlognaam en e-mailadres. Vreemd trouwens dat de link naar de huisregels niet werkte. Bij deze opnieuw. :)

Instellingen
Voor de volledigheid vermeld ik hier ook de belangrijkste instellingen voor je T-Mobile e-mail.
Ontvangen van e-mail
IMAP e-mailserver: imap.t-mobilethuis.nl
Versturen van e-mail (SMTP):
SMTP e-mailserver: smtp.t-mobilethuis.nl
Ik gebruik nooit de "emailadressen van Providers". Erg lastig om bij een wijziging alle leveranciers/vrienden te moeten informeren (zie de reacties hierboven).
Mijn advies aan een ieder is sowieso een neutraal adres te nemen.
Kies bijvoorbeeld voor een gmailadres.

Destijds gaf T-mobile aan geen emailadressen te bieden voor haar klanten en nu opeens komt dit product waar ik niet om vraag.
Mijn vraag is als ik geen behoefte heb aan een T-Mobile emailadres kan dat dan ook niet aangemaakt worden?
Mijn huidig Vodafone adres kon niet vervallen dus heb ik dat destijds op forward gezet dat heb ik inmiddels laten vervallen.
Graag de optie van het niet aanmaken van een T-Mobileadres inrichten. Ik gebruik het niet en zal het ook nooit inzien.
Hallo, wij gebruiken geen emailadressen van Tmobile en of Vodafone .

Wij hebben ons eigen e-mailadres en willen dit graag houden en niet veranderen.
We hopen geen problemen te krijgen hiermee.
Met vriendelijke groet, R. Van Essen
Reputatie 7
Badge +6
@Robert van Essen,

Alternatief e-mailadres
Maak jij gebruikl van een Gmail of Hotmail of een willekeurig ander e-mailadres, dan verandert er niets! De wijziging geldt alleen voor mensen die hun vodafonethuis.nl e-mailadres actief gebruiken.
Reputatie 1
Sander. Je doet je best, dat mag gezegd worden. Maar ook jij kan niet recht praten wat krom is. Als deze provider enig respect heeft voor zijn klanten van Vodafone, dan wordt deze ellende terug gedraaid.
Groeten, Rien
Beste Mensen van T mobile..
Als ik voor de 2e keer in 8 maanden mijn adreswijziging moet gaan doorvoeren (de eerste keer was de chaos die jullie veroorzaakten toen je vodafone opslokte)
Ga ik het contract opzeggen. Juridisch gezien moet dat kunnen want jullie wihzigen eenzijdig de afspraken.
Respecteer je klanten en laat vodafoneadressen gewoon bestaan!
De keus is aan jullie!
Reputatie 1
Ben het 100% eens met emja01. En natuurlijk is dit een dusdanige wijziging in de overeenkomst dat je per direct kunt opzeggen. Sorry Sander, voor alle moeite die je doet, maar ik hoop dat velen inderdaad naar een ander gaan. Als je dan meteen een gmail adres neemt dan ben je voor de toekomst af van dit gedoe. Als ik toch alles moet veranderen dan gun ik jullie niet meer mijn abonnement.
@Robert van Essen,

Alternatief e-mailadres
Maak jij gebruikl van een Gmail of Hotmail of een willekeurig ander e-mailadres, dan verandert er niets! De wijziging geldt alleen voor mensen die hun vodafonethuis.nl e-mailadres actief gebruiken.

Sander, kun je nu bevestigen als je niet een T-Mobile mailadres aangemaakt will hebben van je oude Vodafone adres dat dit niet gebeurt?
Ik gebruik provider mailadressen nooit.
Carel
Reputatie 7
Badge +10
El Perro,

Het gaat ALLEEN om de @vodafonethuis.nl of @vodafonevast.nl e-mail adressen.
Alle andere adressen welke niet via Vodafone lopen blijven bestaan.
Reputatie 3
Badge +2
Sander, kun je nu bevestigen als je niet een T-Mobile mailadres aangemaakt will hebben van je oude Vodafone adres dat dit niet gebeurt?
Ik vermoed dat je die bevestiging niet gaat krijgen. T-Mobile stuurt immers standaard haar communicatie naar het T-Mobile adres (en eventueel óók naar een ander opgegeven adres). Dat adres zal daarom dus aangemaakt worden lijkt me....
Van de My T-Mobile pagina :
Vul hieronder het e-mailadres in waarop we jou informatie kunnen toesturen over je bestelling, je nieuwe rekening of andere zaken die met je account te maken hebben. Wij sturen sowieso deze informatie naar jouw e-mailadres bij T-Mobile Thuis: xxxx@vodafonethuis.nl


De wijziging geldt alleen voor mensen die hun vodafonethuis.nl e-mailadres actief gebruiken.
Gezien bovenstaande is dat iedereen ?
Reputatie 1
Ik heb alles al ingesteld en ben begonnen met adreswijzigingen door te geven. Een flinke klus. Overal inloggen en wijzigen. Je bent daar echt wel wat uren mee bezig. Zou eigenlijk niet gek zijn dat we enige compensatie zouden krijgen van T-Mobile. Maand gratis lijkt me niet onredelijk.
Het is maar een voorstel hoor. Misschien gaan mensen dan weer wat positiever over jullie denken.
Groeten,
Rien.
Lekker bericht. Heb net mijn abonnement verlengd, omdat ik het zo'n gedoe vond om een wijziging van emailadres door te gaan geven. Had ik deze informatie gehad was ik vertrokken. Slechte service
Reputatie 7
Badge +8
@Eric deze informatie is én én. Dus we sturen sowieso altijd de berichten naar je T-Mobile Thuis e-mailadres. Wanneer je ook een eigen e-mailadres toevoegt op My T-Mobile Thuis dan ontvang je ook hier alle berichten op.

@Rien @Bert Excuses, voor de overlast, met deze éénmalige wijziging zijn jullie weer helemaal klaar voor de toekomst!
Reputatie 4
Badge +4
Ik snap al die reacties niet? Waarom nog steeds het mail adres van een provider gebruiken als je gratis mail adressen zoals Gmail kunt gebruiken, deze blijven altijd hetzelfde, ook als je van provider verandert en hoef je dus nooit meer mailadres wijzigingen door te geven!

https://www.gratis.nl/e-mail.php

Reageer