Beantwoord

Internet valt steeds weg Zyxel

  • 12 september 2020
  • 23 reacties
  • 464 Bekeken

Ik heb precies hetzelfde probleem als het topic Internet valt steeds steeds weg Xyzel modem. Pas een paar weken klant van T-Mobile, de eerste weken goed internet en nu steeds problemen. Soms goed, dan valt het weg, dan weer heel traag. Geen peil op te trekken.

icon

Beste antwoord door Brian 15 september 2020, 13:54

Hi @Eelco Spaans, ik heb meteen met je meegekeken en wat mij opvalt is dat de modem moeite lijkt te hebben met het uitdelen van IP leases. Heb je naast de TP-Link nog andere apparaten aangesloten? En hoe heb je de TP-Link ingesteld? Zorg dat deze in ieder geval niet in bridge mode staat want dan gaat hij ruzie maken met de modem 😉 In dit topic lees je hier meer over. Heb je toevallig handmatige port forward instellingen ingevoerd in de Zyxel en/of de TP-Link? Als er bijvoorbeeld nog oude settings in de TP-Link staan verwijder deze dan.

Wat betreft Wifi zou ik de TP-Link aansluiten als ‘mesh’ punt als dit mogelijk is. De Zyxel is je basisstation en samen met de extenders die je hebt besteld vormt dit één gezamenlijk Wifi Mesh netwerk. Als je TP-link dan nog een apart Wifi signaal uitzend dat hier geen onderdeel van is dan heb je eigenlijk 2 Wifi netwerken naast elkaar en dat wil je eigenlijk niet. 

Als je de TP-link afkoppelt en de modem daarna even uit en aan zet blijf je dan dezelfde problemen ervaren (hoe zou dan de IP-leases opnieuw uit moeten delen)? Voor het instellen van de repeaters kan je hier terecht. Het gebruik van de Zyxel app is zeker een aanrader, hiermee kan je alles makkelijk instellen. Laat zeker weten wat de resultaten zijn!

Bekijk origineel

23 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Hallo @Eelco Spaans 

Heb je een glasvezel verbinding of DSL?

Gaat het lampje bij de wereldbol rood branden of gaat de verbinding zich automatisch herstellen?

Is bedraad internet ook soms normaal en soms langzaam of heb je het over de WiFi?

Hallo @Waqqas 

Ik heb glasvezel.

Qua verbondenheid is de wereldbol altijd grijs als ik inlog en na een tijdje kleurt hij rood. Dit is echter geen teken dat ale devices ook weer probleemloos aanloggen. Vaak blijft het een probleem om internettoegang op devices te krijgen en wat ik merk is dat het erg lang duurt om IP-toegang te krijgen. Tot slot heb ik soms wel internet, maar enorm traag.

Bedraad internet lijkt wel goed te zijn en ook mijn TP-Link die ik in een ander deel van mijn huis heb staan, geeft continu goede WiFi.

Het lijkt dus dat het alleen het WiFi vanaf de Xyzel modem is. Ik heb ook twee xyzel wifiboosters aangesloten en ook deze lijken samen met de xyzel niet goed te functioneren (bij goed signaal was het gewoon één wifi netwerk en nu zie ik de wifiboosters als extenders in mijn overzicht)

Reputatie 7
Badge +17

Heb je na die 2 weken toen alles goed werkte iets veranderd in je thuis netwerk waarna deze problemen optraden?

Het verkrijgen van een IP adres daar was een storing van bekend dat het langer duurde, weet niet of het er mee te maken heeft maar heb je de mediaconverter ook al eens even voor een minuut van het stroom gehaald?

Ik heb in mijn thuis netwerk niets veranderd.

Wat is de mediaconverter precies. Misschien een domme vraag, maar mij onbekend en ik weet dus niet of ik deze van de stroom gehaald heb :)

Reputatie 7
Badge +17

@Eelco Spaans

De mediaconverter is het zwarte kastje waar de internetkabel vanuit de WAN poort van je modem naartoe gaat .

De mediaconverter zit aan het glasvezelkastje verbonden.

In dat geval heb ik hem inderdaad al eens van het stroom afgehaald. Zojuist wederom gedaan.

Wat mij vooral verbaast of opvalt is dat het wifi signaal van mij TP-Link prima is maar niet van de Xyzel T-Mobile niet.

Resultaten blijven hetzelfde. Some prima, dan weer helemaal niks of heel slecht. TP-Link blijft goed. Probleem lijkt dus erg gericht oop het Wifi deel van de modem van T-Mobile

Reputatie 7
Badge +17

@Eelco Spaans 

Wil je eens de TP-LINK versterker verwijderen?misschien storen de wifi zenders elkaar op het netwerk of is er een ander conflict.

TP_LINK losgekoppeld. Geen effect. Twee dingen die nu bij mij naar boven komen:

  • bij installatie gaf Guidion medewerker aan dat hij een issue had aangemaakt vanwege performance Wifi. Ik ben benieuwd wat daar uit kwam
  • Voorkeur gaat er bij mij naar uit om de modem te vervangen en kijken of dit werkt. Mijn familie heeft al ruim een week uitermate slecht wifi en dit helpt niet met bijv. thuisonderwijs en college volgen.

Graag jou advies. Hoe vraag ik een modem aan, moet ik dit via 8000 0092 doen? Hier krijg ik nl altijd een computer advies, een SMS en dan wordt de verbinding verbroken

Reputatie 7
Badge +17

@Eelco Spaans 

Een moderator reageert hopelijk vandaag op dit topic zij kunnen ook kijken wat ze kunnen doen.

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Eelco Spaans, ik heb meteen met je meegekeken en wat mij opvalt is dat de modem moeite lijkt te hebben met het uitdelen van IP leases. Heb je naast de TP-Link nog andere apparaten aangesloten? En hoe heb je de TP-Link ingesteld? Zorg dat deze in ieder geval niet in bridge mode staat want dan gaat hij ruzie maken met de modem ;) In dit topic lees je hier meer over. Heb je toevallig handmatige port forward instellingen ingevoerd in de Zyxel en/of de TP-Link? Als er bijvoorbeeld nog oude settings in de TP-Link staan verwijder deze dan.

Wat betreft Wifi zou ik de TP-Link aansluiten als ‘mesh’ punt als dit mogelijk is. De Zyxel is je basisstation en samen met de extenders die je hebt besteld vormt dit één gezamenlijk Wifi Mesh netwerk. Als je TP-link dan nog een apart Wifi signaal uitzend dat hier geen onderdeel van is dan heb je eigenlijk 2 Wifi netwerken naast elkaar en dat wil je eigenlijk niet. 

Als je de TP-link afkoppelt en de modem daarna even uit en aan zet blijf je dan dezelfde problemen ervaren (hoe zou dan de IP-leases opnieuw uit moeten delen)? Voor het instellen van de repeaters kan je hier terecht. Het gebruik van de Zyxel app is zeker een aanrader, hiermee kan je alles makkelijk instellen. Laat zeker weten wat de resultaten zijn!

Hallo @Brian , inderdaad zie ik af en toe dat het een tijd duurt voordat het IP-adres opgehaald is. Dit is echter niet continu het probleem. Ik heb niets aan de TP-Link verandert ten opzichte van het moment dat het wel werkte. Ook bij het afkoppelen van de TP-Link blijft het probleem zich voordoen. De TP-link is inderdaad het enige apparaat wat ik gekoppeld heb.

De Xyzel app gebruik ik vanaf het begin en de extenders zijn gekoppeld (je ziet alleen dat als het wifi slecht is, de extenders niet meer gekoppeld zijn en dan zichtbaar in het wifi netwerken overzicht). Ik volg het bereik en het signaal per apparaat nu zo'n beetje elk kwartier en het wifi blijft slecht!

Ik heb vandaag contact opgenomen met de klantenservice om te vragen voor vervanging van de modem of andere fysieke support. Vervanging van een modem doet T-Mobile blijkbaar niet aan en een monteur kan 14 oktober komen. We hebben dus nog een maand om te kijken of ik op een andere manier wifi in huis kan krijgen :(

Zoals je al gemerkt heb, ben ik zelf geen techi, maar wifi is huis is wel nogal belangrijk, zeker nu met het thuisonderwijs. Hoe krijgen we dit opgelost? HELP!

@Brian , ik volg momenteel de performance continu op en wat mij opvalt is dat mijn Zyxel Mesh behoorlijk vaak down is (die zie ik in de Zyxel app), waarschijnlijk omdat zij het signaal van de modem soms kwijt zijn omdat die wegvalt of supertraag is. Wat ik dan doe is de Modem rebooten via de app. Dit duurt lang, maar over het algemeen komt de Mesh dan weer bij. Is dit nodig? Is dit normaal? Is er geen andere manier om de extenders /Mesh weer aan de gang te helpen. Ik hoor graag.

 

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Eelco Spaans, dank voor de uitgebreide toelichting, het is inderdaad niet de bedoeling dat de verbinding met de extenders zo vaak wegvalt. De Wifi van de TP Link blijft wel goed begrijp ik dus het lijkt er op dat de binnenkomende en bekabelde verbinding wel stabiel zijn. Heb je de modem al eens een fabrieksreset gegeven en de extenders daarna helemaal opnieuw ingesteld/verbonden? Mocht dit het ook niet oplossen dan zal er inderdaad een monteur langs moeten komen. Ik ga in dat geval wel kijken of ik het misschien wat voor je kan bespoedigen!

Hi @Brian , ik heb de modem al vaker volledig uitgezet en weer aangezet . . . alleen of in combinatie met de mediaconverter. Ik weet niet precies wat een fabrieksreset is, dus als dat iets anders is dan zojuist genoemd, dan heb ik dat nog niet gedaan.

Ik heb op een bepaald moment de extenders er helemaal uitgehaald door ze van de stroom af te halen. Ook toen was de modem erg instabiel qua prestatie. Ze helemaal opnieuw ingesteld heb ik ze nog niet. Dat zal ik dan doen bij een fabrieksreset van de modem. Ter info: na een fabrieksreset, kan ik dan zelf de boel weer aan de praat krijgen?

 

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Eelco Spaans, ik heb nogmaals naar je modem gekeken en het valt me op dat er 3 apparaten aangesloten zijn op poort 3 waaronder één van de TV Boxen, klopt dat? Zou je eens kunnen beschrijven welke apparaten er allemaal aangesloten zijn en op welke manier (bekabeld, via wifi, rechtstreeks op de modem, via de tp-link etc)?

Hi @Brian , dat zijn op die poort een TV-box, de TP-Link en een Ricoh printer.

Verder heb ik via wifi gekoppeld;

  • een chromecast. Liefst twee, maar mijn zoon heeft geen bereik meer in zijn kamer
  • wisselend enkele mobiele telefoons (Huawei, Apple) en tablets (Apple)
  • wisselend laptops (Lenovo)
  • twee Zyxel extenders

Ik heb screenshots van de Zyxel meegestuurd. Eentje waarin je kan zien dat de Mesh down is (gebeurt continu) en een met de aangesloten apparaten op dat moment

 

 @Brian @Waqqas , vanochtend heb ik helemaal niets meer. Aansluiten op wifi lukt soms wel, maar niet met internet toegang. Het vreemde is dat de TP-link voor sommige apparaten, maar andere kunnen niet aansluiten. TV's werken niet meer en de kinderen proberen met hotspots hun huiswerk te maken. Is het issue met de aansluiting al door de storingsdienst bekeken en opgelost?

Probleem met de TV in de woonkamer begon overigens heel vreemd. Vervangen van de batterijen van de afstandsbediening zorgden in ieder geval dat ik de TV-Box weer aankreeg (batterijen zijn vier weken geleden bij de installatie geplaatst . . . vreemd)

TV's geven overigens beide zelfde situatie. Er is op de achtergrond wel een zender bezig. Je hoort geluid maar krijgt bijgaande melding

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Eelco Spaans, mijn collega van de Klantenservice heeft het er samen met Guidion voor gezorgd dat de monteur nu niet alleen voor de Wifi langskomt, maar voor een algeheel servicebezoek. Als het goed is, is hiermee dezelfde datum aangehouden als aanvankelijk ingepland stond, klopt dat?

@Jason , dat klopt.

@Jason @Brian 

Monteur is inderdaad langs geweest. Hij heeft wederom geconstateerd dat de infrastructuur / lijn niet goed / stabiel is (hij had dit bij installatie al aangegegeven, deze is niet goed doorgezet en deze staat nu nog steeds open). Hij heeft hier wederom een ticket voor aangemaakt (volgens de monteur gaat dit ticket richting Reggefiber). Voorts ook een ticket aangemaakt omdat de TV-Box niet geactiveerd kan worden en omdat het Wifi instabiel is / niet werkt. De monteur mag onder deze condities zelf niets doen of vervangen. Daarna is de monteur verdwenen.

 

Conclusie . . . er is helemaal niets opgelost!

 

Ter info. Afgelopen zaterdag gaf de klantenservice aan dat zij mij een voucher voor onbeperkt internet zouden sturen zodat we in ieder geval thuis wat meer via hotspots konden werken. Ook dit is niet gebeurt.

 

 

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @Eelco Spaans, ik heb je zojuist een PM gestuurd met de voucher code die je nog tegoed had van ons - ik zie dat mijn collega's je ook inmiddels te woord hebben gestaan en een code hebben verstuurd. Aangezien je er sowieso allang één had moeten krijgen, heb ik daarom nog een keer een voucher aangemaakt. 

Wat betreft de verbinding: onze collega-specialist zal ervoor zorgen dat dit nu wel correct afgehandeld wordt. We zijn in conclaaf gegaan over wat nu wel de oplossing moet zijn zodat alle onnodige tussenfases overgeslagen kunnen worden. Het is evident dat Guidion het niet kan oplossen, dus moet het geëscaleerd worden. 

Reageer