Beantwoord

IPv6 t-mobile thuisToon eerste reactie

41 reacties

Reputatie 7
Badge +7
Wauw sterk staaltje creatief omdenken voor de liefhebbers! Die ping is zeker nog wel mee te leven. Hoe is de verbinding nu je het een tijdje hebt gebruikt? Mogelijk is dit een mooie oplossing voor degenen die echt niet kunnen wachten op IPv6! :)

Edit: Besef je wel dat wij nog geen IPv6 aanbieden, via deze methode ontvang je wel een IPv6 adres maar wordt je verkeer omgeleid via een derde partij. Het is dan de vraag wat er met je data gebeurt. Verdiep je hier dus eerst goed in!
Reputatie 4
Ik gebruik het actief. Ik ben nu op mijn werk en vandaag enkele bestanden van mijn desktop thuis ge'scp'd die ik geschreven had toen ik gisteren thuis werkte.

De ipv6 werkt stabiel, tot nog toe geen onderbrekingen gehad. Ook het Fritsdoosje in het algemeen, voor zeg maar normale surf- en youtube-activiteiten over gewoon ipv4 werkt prima.

De Fritzbox heeft een firewall die het gedrag van NAT standaard nabootst: Apparaten kunnen verbinding met de buitenwereld maken, ingaand verkeer wordt geblokkeerd met een icmp-admin-prohibited. Om ze van buiten toegankelijk maken moet je een vinkje per apparaat zetten. Voorlopig heb ik mijn desktop en satellietontvanger in de woonkamer van buiten toegankelijk gemaakt. Ik mijn netwerk zijn nog een laptop, OLED-televisie en satellietontvanger van de televisie boven aanwezig, naast mobiele gastapparaten en voor al die apparaten blijft de firewall actief.

Naast de Fritzbox (hij hangt in de meterkast) komt binnenkort iets van een Raspberry Pi of wellicht iets soortgelijks als een Rock Pi te hangen. Daar komen wat hobbyprojectjes op, een informaticus als ik programmeert ook wel eens wat thuis in elkaar. Ook voor de Raspberry Pi ipv6 erg nuttig zijn om het uit huis te kunnen bereiken.
@dmantione thx for the tip, I also use fritzbox, tried to experiment with ipv6 today. Yes, you get the ip but if you turn off ipv4 and use only ipv6 internet is not accessible then. only cache on local tmobile servers, I believe. because I couldn't get further that google search and some other major websites like hotmail etc.
Reputatie 4
Het is een feit dat het merendeel van het internet ipv4 gebruikt, dus als je ipv4 uitzet, ja, dan is een groot deel van het internet onbereikbaar. Ik weet dat er technieken zijn als protocolvertaling, maar als je een ipv4-verbinding hebt, lijkt het me toch het meest logisch om met ipv4 met het ipv4-internet te communiceren, ook al omdat de ipv6-tunnel niet de max. bandbreedte van je internetverbinding haalt.

Met welk doel wil je ipv4 uitschakelen? Persoonlijk vind ik dual-stack juist de gewenste situatie.
I'm absolutely happy with ipv4. As I said before, I was experimenting, out of curiosity. That's why I turned ipv4 off, to see what will happen

Regarding the bandwidth, I get already max d/u 850+ Mbps, don't think anything will change if I use dual-stack.
Reputatie 4
Je ipv4 wordt niet trager, maar je ipv6 is vanwege de tunnel minder snel dan als T-Mobile native ipv6 zou aanbieden. Doe maar eens een ipv6 speedtest:

https://ipv6-test.com/speedtest/

Ondertussen laatste post hierover weer een paar maanden geleden. Ik zat zelf ook te kijken waarom IPv6 niet werkt bij mij omdat sommige apparatuur hierom vraagt, maar IPv4 pakt. Maar na lang zoeken in de router instellingen verbaast het me niet dat het aan T-Mobile zelf ligt. 

Dus nog nieuws hoe ver T-Mobile is met IPv6? kunnen we het binnenkort ondersteuning verwachten?

@dmantione

thx for the tip, I also use fritzbox, tried to experiment with ipv6 today. Yes, you get the ip but if you turn off ipv4 and use only ipv6 internet is not accessible then. only cache on local tmobile servers, I believe. because I couldn't get further that google search and some other major websites like hotmail etc.

A little late but;

It isn't cached at T-Mobile it's cached on your device itself. As soon as you turn off IPv4 your IPv6 addresses will stop to work as your using 6in4. 6in4 means packets submitted and received via IPv6 goes via a tunnel (proto-41) over IPv4. So it's not Dual-Stack either.

 

By using this method you will have a IPv6 that works over IPv4. The same can be achieved by using Hurricane Electric' TunnelBroker for example but this method is the easiest one to get IPv6 for now.

Reputatie 3

Bump

 

is hier een update voor?

#duurlang

Reputatie 7
Badge +17

Ik heb een Zyxel van T-mobile en de ipv6 instelling staat keurig in de modem interface maar T-mobile gebruikt zelf nog ipv4.

Volgens mij kun je dit ook niet verwachten op korte termijn.

Reputatie 6
Badge +2

Hey @Mdevries,

Vooralsnog heb ik geen nieuws voor je betreft IPv6. Zodra er meer bekend is, hoor je dat ongetwijfeld! :relaxed:

@dmantione is die "oplossing" alleen met een FB mogelijk of ook met een andere (Edge)router? 

Reputatie 4

Ik heb begrepen dat ASUS ook 6ot4 in zijn routers ondersteunt. In het algemeen zou ik zeggen dat je er niet zomaar vanuit kunt gaan dat "een andere router" 6to4 ondersteunt en ik zou er dan ook vanuit gaan dat je best een Fritzbox kunt nemen voor dit doel. De Fritzboxen staan bekend om hun snaakse mogelijkheden, dit is er één van.

Reputatie 4

@Piotr  Als volledige ipv6-ondersteuning voorlopig geen optie is wegens afhankelijkheid van derde partijen, zou je kunnen overwegen de methode die we nu gebruiken te faciliteren.

 

Jullie zouden bijvoorbeeld jullie DNS-servers een ipv6-adres kunnen geven, zodat we niet langer Cloudfare on onze Fritzdoosjes hoeven te klussen, dan scheelt het alweer een stap. Een ip-adres toekennen is echt geen dagen werk voor de beheerders, eerder minuten en ik snap dat het even zorgvuldig gepland moet worden en uitgevoerd worden, maar dan nog zal de hoeveelheid arbeid beperkt zijn.

Iets anders wat je zou kunnen doen om het te faciliteren is een 6to4-machine in het T-Mobile-netwerk zetten. Dat komt neer op een Linuxbak installeren, configureren als router en de juiste routes adverteren. Voordeel van een dergelijke router betekent dat de conversie tussen ipv4 en ipv6 al direct op het T-Mobile-netwerk plaatsvindt en het verkeer daardoor minder omwegen hoeft te maken.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Comp User en @dmantione, je kunt er inderdaad niet standaard van uitgaan dat andere routers dit ook ondersteunen. Check de specificaties voordat je besluit er één aan te schaffen! 😁👍

Wat betreft de volledige ipv-6 ondersteuning: onze development en IT-toppers zijn continu op onderzoek uit om de beste instellingen en configuraties te implementeren. Als blijkt dat dit inderdaad een betere oplossing is dan wat nu voorhanden is, dan zal dit zeker overwogen worden. Je kaart een sterk punt @dmantione aan, dat staat buiten kijf! Met dit soort feedback en ideeën kunnen we een hoop bewerkstelligen. Je hebt duidelijk veel kennis van zaken en het is altijd prettig om nieuwe ideeën in kaart te brengen. Thanks voor je feedback! Zodra er updates zijn, mochten die komen op dit gebied, dan laten we het direct weten!

Zo, nu kunnen we het weer een tijdje vooruit schuiven.

Reageer