Sticky

[Nieuws] Lancering Wifi Plus

  • 30 juli 2020
  • 9 reacties
  • 1599 Bekeken
[Nieuws] Lancering Wifi Plus
Reputatie 6
Badge +2
  • Voormalig T-Mobile Thuis moderator
  • 2191 reacties

T-Mobile biedt je standaard uitstekende Wifi, maar soms wil je net dat beetje meer. Omdat je een mega groot huis, dikke betonnen muren of een fancy kantoor in het tuinhuis hebt. Gelukkig is daar nú een oplossing voor; Wifi Plus! Dat gaat verder waar normale Wifi ophoudt. 

Video Uitleg

 

Wat is Wifi Plus?
 

Wifi Plus is hét antwoord op Wifi-loze of een haperende verbinding in huis! Met Wifi Plus breid je je Wifi netwerk eenvoudig uit met één of meerdere Wifi-punten. Je apparaat maakt automatisch verbinding met het modem of het Wifi-punt met het sterkste Wifi-signaal en -netwerk, ook wanneer je door je huis loopt.  


Hoe zorgt een Wifi-punt voor goede Wifi?

 

Net zoals een mobiel 4G-netwerk meerdere antennes nodig heeft om een volledige regio te dekken, maakt Wifi Plus gebruik van één of meerdere Wifi-punten om je huis van een super Wifi signaal te voorzien. Onze Wifi-punten gebruiken Mesh-technologie. Dat is slimme software die continu zorgt voor optimale Wifi-dekking binnen je thuisnetwerk.  


Hoe activeer ik Wifi Plus?  

 

Het activeren van Wifi Plus is zo gepiept via je My T-Mobile Thuis omgeving. Onder het kopje ‘Abonnementen’ zie je de knop ‘Toevoegen’ voor het toevoegen van een Wifi-punt. Na het bestellen van een Wifi-punt is je Wifi Plus automatisch geactiveerd. Bovendien is de eerste maand van je Wifi-punt helemaal gratis! Tijdens deze periode kun je Wifi Plus kosteloos retourneren, je loopt dus geen enkel risico. Na de eerste maand geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen kan ook probleemloos via My T-Mobile Thuis. 

 

Hoe sluit ik een Wifi-punt aan?  


Ons Wifi-punt sluit je eenvoudig draadloos aan, dus geen gedoe met gaten boren en kabels trekken. De installatie is appeltje-eitje! Kijk daarvoor op deze pagina voor alle uitleg of in ons handige installatie topic van de Zyxel of Huawei en Draytek in combinatie met de Zyxel WAP6807 versterker. 

  
Veelgestelde vragen

 

Algemeen

Ik krijg het Wifi Plus punt niet zelf aangesloten, kan ik hiervoor een monteur aanvragen en zijn hier kosten aan verbonden?  

Problemen met het aansluiten? Geen paniek! Wanneer het niet lukt om het punt zelf aan te sluiten, helpen we je graag. Neem daarvoor gerust contact met ons op. We zullen ons uiterste best doen om je gelijk op afstand te helpen, zodat je zo snel mogelijk van Wifi Plus kunt genieten. 

  

Hoeveel Wifi-punten heb ik nodig voor goede Wifi?  

Vaak is één Wifi-punt voldoende om je huis te voorzien van goede Wifi, maar woon je in een grote villa, goed geïsoleerd huis, of heeft je woning meerdere verdiepingen dan zijn soms extra Wifi-punten nodig. Plaats je Wifi-punten daar waar je standaard Wifi-netwerk nog goed bereik heeft en breid je netwerk uit met vele tientallen vierkante meters.  

  

Kan ik ook alleen een Wifi-punt huren bij T-Mobile?   

Nee, dat kan niet. Je kan een Wifi-punt alleen combineren met een internetabonnement van T-Mobile Thuis.  

   

Welk Wifi-punt ontvang ik?  

Je ontvangt de Zyxel WAP6807. Handig om te weten is dat de afmetingen van het Wifi-punt 14x16x3 cm zijn en dat er twee Ethernet-aansluitingen (LAN-poorten) op zitten voor je TV of eventuele andere apparatuur.   

   

Hoeveel Wifi-punten kan ik aansluiten?   

Bij het plaatsen van je bestelling kun je maximaal één Wifi-punt bestellen. Heb je er meer nodig, dan kan je later in My T-Mobile Thuis Wifi-punten bijbestellen. In totaal kun je maximaal drie Wifi-punten aansluiten op je netwerk.  

  

Ik heb mijn 2.4 GHz en 5 GHz netwerk verschillende namen gegeven, werkt Wifi Plus dan ook? 

Nee, deze netwerken moeten dezelfde naam hebben. Dit is nodig om de slimme software optimaal te laten functioneren. 

 

Wat is het verschil tussen de 2.4 GHz-frequentie en 5 GHz-frequentie? 

Wifi Plus maakt gebruik van zowel de 2.4 GHz-frequentie, als de 5 GHz-frequentie om een dekkend Wifi netwerk in huis in de lucht te houden. De 2.4 GHz-frequentie heeft een groter bereik. De 5 GHz-frequentie heeft een minder groot bereik, echter op kortere afstand een krachtiger signaal. Ook geeft de 5GHz-frequentie een grotere bandbreedte en daarmee hogere download- en uploadsnelheden dan de 2.4GHz-frequentie. Daarmee is het ideaal voor het gebruik van streamingdiensten. Wifi Plus maakt gebruik van beide bandbreedtes door te zorgen dat ieder apparaat op de meest geschikte frequentie is verbonden. 

 

Ik zie thuis erg veel verschillende Wifi-netwerken van mensen uit de buurt. Heb ik baat bij een Wifi-punt? 

De meeste apparaten en modems zitten op dezelfde frequentie, namelijk 2.4 GHz. Het kan dus helpen om naar frequentie 5 GHz te wisselen. Dit heeft voor- en nadelen. Zo heeft 5 Ghz geen storing van andere apparatuur door een minder drukke frequentie. Daarentegen heeft 2.4 Ghz een groter bereik en wordt het ondersteund door alle apparaten. Meer hierover lees je in ons Wifi-topic. Vanwege de vele verschillende Wifi-signalen kun je last hebben van interferentie. Het modem zal geneigd zijn om zoveel mogelijk apparaten op de 2.4 GHz-band te bedienen. Door het plaatsen van een Wifi-punt kan het modem de 5 GHz-band beter gebruiken, waardoor je minder interferentie hebt. Dit komt omdat er een extra zendpunt voor je Wifi-netwerk in huis actief is. Hierdoor kun je de concurrentie met andere Wifi-netwerken op de 5GHz-band beter aan. 

 

Ik heb bepaalde instellingen gewijzigd in het modem (bijvoorbeeld: ouderlijk toezicht, gastnetwerk). Werkt dit ook op het Wifi Plus-netwerk?  

Ja, uitsluitend bij gebruik van het Zyxel modem waarbij alle netwerkinstellingen van het modem door de Wifi-punten worden overgenomen. 

 

Ik heb een eigen modem, werkt Wifi Plus hiermee? 

Wifi Plus werkt het beste in combinatie met het Zyxel modem dat je van ons hebt ontvangen. Wanneer je eigen modem de Mesh functie ondersteunt dan kun je ook gebruik maken van Wifi Plus. De werking van Wifi Plus in combinatie met een eigen modem wordt niet door ons ondersteund. Uiteraard ben je geheel vrij om de werking gedurende de eerste maand gratis te testen. Wifi Plus kan wél worden geïnstalleerd met het Huawei- en Draytek-modem van T-Mobile. Hiervoor zijn dan minimaal twee Wifi-punten nodig en dient de Wifi op het modem te worden uitgeschakeld. 


Kosten

Waarom kost een Wifi-punt nu  2,50 per maand terwijl een Wifi-versterker bij de Wifi-Service gratis was?   

Met Wifi Plus en de Wifi-punten leveren we een betere Wifi dan met de Wifi-versterkers. Zowel qua snelheid als bereik biedt Wifi Plus meer en is het vergelijkbaar met duurdere ‘Multiroom’ Wifi-systemen die al gauw enkele honderden euro’s kosten.  

 

Ik ervaar nu problemen met mijn Wifi in combinatie met een Draytek- of Huawei modem in de buurt van het modem (op dezelfde verdieping als het modem). Ik betaal T-Mobile Thuis elke maand abonnementskosten en mag daarom goede Wifi verwachten. Waarom moet ik voor goede Wifi extra betalen?  

Wanneer je problemen ervaart met je Wifi in de buurt van het modem en/of tot ongeveer 10 meter op dezelfde verdieping, neem dan ons super handige Wifi-topic door met alle verbetertips. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact  met ons op voor verdere hulp. 

Bij technische problemen van het modem sturen wij kosteloos een monteur om deze problemen direct te verhelpen. Wil je je Wifi-netwerk uitbreiden of verbeteren? Dan is Wifi Plus dé oplossing voor jou! Kijk snel op My T-Mobile Thuis naar de mogelijkheden.

 

Ik heb al een gratis Wifi-versterker in bruikleen, moet ik hier nu voor gaan betalen?   

Nee, je huidige Wifi-versterker blijft gratis in bruikleen, fijne meevaller! Eventuele additionele Wifi-punten zijn wel betaald en in bruikleen.   

  

Ik heb al een Wifi-versterker en deze is kapot, moet ik nu voor een vervangend Wifi-punt gaan betalen?   

Nee, vervanging van je huidige Wifi-versterker blijft gratis in bruikleen. Dit is ongeacht welk type Wifi-versterker wordt vervangen. 

 

Extra opties en functies

Wat kan ik allemaal met de Wifi app/netwerk app?   

Met de MPro Wifi-app van Zyxel analyseer je jouw netwerk en pas je de instellingen gemakkelijk aanDe Mpro app kan nuttig zijn tijdens installatie en gebruik van het Wifi Plus-netwerk. Hiermee kun je onder andere zien met welk Wifi-punt een apparaat verbonden is en de status van de verbinding met het Wifi Plus-netwerk. 

  

Kan ik het Wifi-punt ook als versterker gebruiken?   

Om maximale snelheid en dekking voor je Wifi netwerk te realiseren, gebruik je slimme software met de zogenoemde Mesh-functionaliteit in combinatie met het nieuwste Zyxel T-50 modem en/of met meerdere Wifi-punten van T-Mobile. Daarnaast werkt het Wifi-punt als versterker samen met de meeste andere modemtypes. Bij gebruik van Draytek en Huawei modems vervangt het Wifi-punt het Wifi signaal van het modem. Belangrijk daarbij is om het Wifi-signaal van het Draytek of Huawei modem zelf uit te schakelen. Wanneer je in het bezit bent van een Draytek of Huawei modem, kun je bij twee of meer Wifi-punten ook probleemloos gebruik maken van Wifi Plus. 

  

Ik heb nu een ander modem van T-Mobile Thuis (Draytek of Huawei) en niet het T-50 modem van Zyxel, toch wil ik Wifi Plus hebben. Mag ik mijn modem omwisselen?  

Je kunt Wifi Plus gebruiken door minstens twee Wifi-punten te bestellen en de eerste direct met het modem via een ethernetkabel te verbinden. Op de modems van Draytek en Huawai dient het Wifi-signaal op het modem dient direct na afronding van de installatie van Wifi Plus uitgeschakeld te worden. Deze apparaten ondersteunen zelf geen Wifi Plus. Ook kunnen deze modems niet omgewisseld worden voor een Zyxel T-50.  

 

Compatibiliteit

Ik heb al een Wifi-versterker (Fritz 1750E of Fritz 310) van T-Mobile. Kan ik daarmee ook gebruik maken van Wifi Plus?   

Het gebruik van Wifi Plus is alleen mogelijk met het nieuwe Zyxel T-50, Draytek en Huawei modem van T-Mobile Thuis (bij twee of meer Wifi-punten). Het gebruik van Wifi Plus is niet mogelijk met de Wifi Frtiz versterkers 

  

Ik heb al een Wifi-versterker (Fritz 1750E of Fritz 310) van T-Mobile. Kan ik deze omruilen voor een Wifi-punt?  

Iedere klant kan een nieuw Zyxel Wifi-punt bestellen. Omruilen gaat jammer genoeg niet.   

  

Kan ik zelf Zyxel of andere merken repeaters met EasyMesh-certificering kopen en op T-Mobile Wifi Plus aansluiten? EasyMesh-certifisering is toch een open standaard? 

EasyMesh is een open standaard, dus andere producten die ook gebruik maken van de EasyMesh standaard kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden. Jammer genoeg zien we dat een aantal producten op de markt EasyMesh worden genoemd, niet EasyMesh gecertificeerd zijnProducten van partijen die EasyMesh Standard gebruiken, zijn te vinden bij de Wifi Alliance​​​​​​. Wij bieden uitsluitend ondersteuning voor door T-Mobile geleverde modems en versterkers.

 

Ik heb een gratis Wifi-punt (Zyxel) van T-Mobile. Is deze nu automatisch ingesteld als Mesh-Wifi? Ik zie dit wel in de instellingen van de Zyxel modem. 

Als je een eerder verkregen Wifi-punt (Zyxel) hebt, dan is het mogelijk dat deze nog geen Wifi Plus-configuratie bevat. Je kunt dit gemakkelijk zien door de Mpro Mesh app te installeren en openen. Als de WAP-extender niet zichtbaar is, heeft deze nog niet de juiste software. Om de juiste software binnen te halen, dien je je Wifi-punt bekabeld aan te sluiten op het modem. Het kan maximaal 30 uur duren voordat de nieuwste software wordt binnengehaald.   

  

Kan ik met Wifi Plus mijn TV Box via Wifi aansluiten? 

Het is mogelijk om een extra TV aan te sluiten via het Wifi-punt. Dit kan alleen als het Wifi-punt bekabeld is aangesloten op het modem. In andere gevallen raden we het af om een TV Box aan te sluiten op een Wifi-punt. We kunnen dan geen storingsvrije TV garanderen. 

 

Kan ik het Wifi-punt ook via een powerline (devolo etc.) of MoCa aansluiten op het

modem en zo Mesh gebruiken? 

Dit wordt niet ondersteund door T-Mobile Thuis. 

 

Ik heb thuis eigen Wifi-apparatuur geïnstalleerd. Kan ik dit ook blijven gebruiken na installatie van Wifi Plus?  

Wifi Plus installeert een dekkend Wifi-netwerk binnenshuis. Het installeren van een tweede Wifi-netwerk naast Wifi Plus kan interferentie veroorzaken, waardoor de kwaliteit van je Wifi Plus netwerk mogelijk niet optimaal zal zijn. T-Mobile Thuis ondersteunt deze persoonlijke Wifi-apparatuur niet. 

 

 


9 reacties

Reputatie 2

Vind hem wel erg groot, maar iets anders waarom is er geen optie om zo’n apparaat zelf aan te schaffen?

Reputatie 4
Badge +5

Die apparaten vind je ook gewoon in de winkel, net als andere Mesh systemen zoals de DECO serie. Maar het blijven dure dingen en nu kun je voor een klein bedrag per maand een doorgeteste combinatie van modem en wifi zender huren. Gaat ie kapot , dan krijg je een nieuwe, zeg je na een jaar je lijn op, stuur je het ding gewoon mee terug.

Reputatie 2

Ben wel benieuwd waar zelfs via de officiële site van Zyxel kan hij hier geen webshop aangeven waar deze verkocht wordt. Tevens ook bij de grotere winkels al gekeken, maar ook daar komt deze specifiek niet voor.

Reputatie 4
Badge +5

T-mobile heeft ze qua software wel geoptimaliseerd!

ik heb T-Mobile Wifi Plus sinds afgelopen woensdag thuis. helaas werkt het niet naar behoren.

ik heb er 1 onder in de woonkamer staan (zodat we buiten in de tuin ook WiFi hebben), en 1 heb ik er op onze extra slaapkamer zodat we op de eerste verdieping en zolder ook WiFi hebben.

de telefoon van mij en mijn vriendin werken niet goed met deze apparaten, verliest om de 2 minuten de verbinding of maakt helemaal geen verbinding, het gaat om een iPhone 11 Pro Max en een iPhone X.

Het Wifi netwerk heb ik al gereset maar dit heeft niks gebaat.

Mijn Apple TV gen.4 en LG OLED C9 doen het wel prima.

 

is dit een bekend probleem?

Even voor mijn beeldvorming: Als je twee aparte SSID's hebt voor 2.4 en 5 GHz, hoe gaat zo'n WAP6807 daar mee om?

Reputatie 7
Badge +7

Hi @MitchellBartels, daar gaan we wat aan doen! Ik zou graag nog wat meer informatie hebben, zien de telefoons het Wifi netwerk helemaal niet, kunnen ze geen verbinding maken of maken ze wel verbinding met het Wifi netwerk maar kunnen ze het internet niet op?

@Thuisprutser Je kan de verschillende Wifi punten en frequenties een naam geven via de MPro App. Je kan er 1 Wifi Mesh netwerk van maken of alles handmatig instellen als verschillende (gescheiden) netwerken. @MitchellBartels Dit zou ook voor jou misschien een goede optie zijn. We merken dat sommige toestellen soms wat moeite hebben met overschakelen van 2.4 Ghz naar 5 Ghz en tussen de verschillende accespoints. Het scheiden van de 2 frequenties wil dan vaak helpen.

Hi @MitchellBartels, daar gaan we wat aan doen! Ik zou graag nog wat meer informatie hebben, zien de telefoons het Wifi netwerk helemaal niet, kunnen ze geen verbinding maken of maken ze wel verbinding met het Wifi netwerk maar kunnen ze het internet niet op?

@Thuisprutser Je kan de verschillende Wifi punten en frequenties een naam geven via de MPro App. Je kan er 1 Wifi Mesh netwerk van maken of alles handmatig instellen als verschillende (gescheiden) netwerken. @MitchellBartels Dit zou ook voor jou misschien een goede optie zijn. We merken dat sommige toestellen soms wat moeite hebben met overschakelen van 2.4 Ghz naar 5 Ghz en tussen de verschillende accespoints. Het scheiden van de 2 frequenties wil dan vaak helpen.

Hi Brian,

 

bedankt voor je berichtje! Hoe ga ik dit precies aanpassen?

Reputatie 7
Badge +7

Hi @MitchellBartels, heb je de MPro App gedownload via de link in mijn vorige bericht? Ik gebruik hem zelf niet maar via de app zou je de verschillende Wifi punten moet zien en je kan dan de eigenschappen en namen aanpassen. Als je de 2.4 Ghz en 5 Ghz frequenties een andere netwerknaam geeft, bijvoorbeeld Wifi en Wifi5Ghz, dan zal je beide Wifi signalen apart zien staan en kan je kiezen met welke van de 2 je wil verbinden. Ik gebruik de app zelf niet maar ik vermoed dat je deze 2 frequenties terug vindt bij de modem of het basis Wifi station als je die bekabeld aan hebt gesloten.

Reageer