Vraag

OpenVPN Server-Client configuratie vs Port-forwarding


Goedemiddag,

Ik ben in het bezit van een QNAP TS-659 Pro II NAS server, ook wel NAS genoemd. Hier draai ik OpenVPN server configuratie op. De OpenVPN server configuratie ziet er als volgt uit:



Daarnaast heb ik 2 useraccounts die ik gebruik voor mijn VPN authenticatie. Deze useraccounts hebben ook rechten voor de OpenVPN services.

Ik gebruik een aantal verschillende devices waar ik de OpenVPN cliënt op heb geïnstalleerd (o.a. Apple iPhone X, iPhone 7 en iPad Air 2). Dit betreft de orginele OpenVPN app. Om de devices te kunnen gebruiken van OpenVPN heb ik de vereiste bestanden (openvpn.ovpn en ca.crt) geëxporteerd vanaf de OpenVPN server (NAS). Vervolgens zijn deze ingeladen in de OpenVPN app. Deze zijn bestanden en een in de OpenVPN server gehanteerd useraccount zijn vereist om het profiel in de OpenVPN app aan te kunnen maken. Dit is succesvol uitgevoerd.

Vervolgens moeten er poorten opengezet worden in het modem/router. De modem/router die ik in bezit heb is de T-Mobile Huawei Home Gateway HG659.

Het is niet helemaal duidelijk welke settings geconfigureerd moeten worden in het modem/router. Aan de hand hiervan heb ik de volgende settings in de GUI van het modem/router geconfigureerd: “Port mapping” en “Poortactivering”. Beide settings staan onder “Internet à Doorsturen”.

De configuratie van de “Port mapping” ziet er als volgt uit:





De configuratie van de “Poortactivering” ziet er als volgt uit:





Onder “Internet à Netwerkbeveiliging” heb ik de “Firewall” als volgt ingesteld:



Helaas hebben alle settings die in geconfigureerd heb geen effect gehad. Ik heb meerdere testen uitgevoerd om het werkend te krijgen.

De basisacties die ik uitgevoerd heb zijn:

· Reboot van het modem/router na elke wijziging.
· Soft reset van het modem/router.
· Random poorten opengezet om te kijken of deze wel open gezet werden.
· Poorten middels UPnP vanaf de NAS geactiveerd op het modem/router.

Daarnaast heb ik de DMZ settings aangepast. Ik heb “DMZ inschakelen” aangevinkt. Ook dit had geen effect en kon ik geen VPN-connectie van één van de devices opbouwen.

Is er iemand die mij hierbij zou kunnen helpen? Of weet welke setting ik nog moet configureren? Bij de vorige provider had ik deze setup wel werkend. Want dit stelt ook niet veel voor qua configuratie.

Kijk uit naar jullie feedback!

Thanks alvast!

0 reacties

Geen reactie

Reageer