Beantwoord

Traag bekabeld internet en hoge ping in avonduren

  • 22 oktober 2018
  • 30 reacties
  • 2255 Bekeken


Toon eerste reactie

30 reacties

En zoals gewoonlijk wederom geen antwoord of oplossing voor mijn probleem...
Reputatie 7
Badge +7
Bedankt voor de screenshots @Nbsk! Ik ga graag voor je aan de slag maar ik heb je gegevens nog niet ontvangen. Als je mij je volledige adres, je geboortedatum en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer nog even door kan sturen via een privébericht dan ga ik kijken hoe we dit zo snel mogelijk op kunnen lossen.
Goeiedag!

Ik heb dit probleem ook ervaren, alleen trok het zichzelf hele dagen door.
Na veel in de instellingen waarden te veranderen en opties aan/uit te doen een voor een ben ik uiteindelijk bij iets gekomen dat lijkt dat het heeft opgelost.
Mijn ping was ineens opgeschoten naar 100-200ms en daarmee werd gamen onmogelijk, tenminste op mijn niveau.

Uiteindelijk werkten geen van de veranderingen in de internet instellingen.
Toen ben ik maar rond gaan neuzen in mijn firewall instellingen.
Heb mijn wifi verbinding uitgezonderd en ineens is mijn ping weer terug naar ongeveer 20ms!
Windows firewall controleert verbindingen, uitgaand en inkomend, waardoor je vertraging krijgt in de ping en dus ook de DL/UL snelheid.

Ik raad men aan dit ook te doen of over te stappen op een andere internet beveiling, die dit probleem niet ervaart.
De wifi is al goed beveiligd door de servers van t-mobile zelf, en firewall geeft nog wel gewoon inkomende bedreigingen weer als waarschuwingen zoals altijd, alleen zit het niet constant mijn internet elke mini data versturen te controleren zoals voorheen.
Reputatie 7
Badge +7
Hi @sarthius7, oei goed dat je de oorzaak hebt gevonden maar ik vind dit wel een hele gevaarlijke. Zoals je zelf ook al zijdelings aangeeft, ik zou je windows firewall absoluut niet uitzetten (of uitzonderingen voor delen van het netwerk maken) zonder eerst een alternatief te hebben. Het klopt dat we een beveiliging op ons netwerk hebben maar we raden altijd aan om ook als eindgebruiker zelf beveiliging actief te hebben.

Overigens wel vreemd dat de windows firewall de oorzaak is van de hoge ping, die ben ik nog niet eerder tegen gekomen. Gebeurde dit bij verschillende games of één specifieke? Sowieso zou ik voor online gamen altijd een bekabelde verbinding aanraden, dit is veel stabieler dan een Wifi verbinding. Je kan daarnaast in het uiterste geval dan misschien beter de games afzonderlijk een uitzondering geven op de firewall, of handmatig de poorten die ze gebruiken open zetten, in plaats van direct het hele netwerk uit te zonderen.

Uiteraard niets ten nadele van jouw bericht en top dat je de oplossing hier deelt maar gezien de mogelijke beveiligingsrisico's wilde ik hier toch even op reageren 😉
Reputatie 6
Badge +3
@sarthius7 Het kan best zijn dat T-Mobile een beveiliging op haar netwerk heeft, maar wie beveiligd de verbinding tussen je modem/router en je laptop of welke draadloos apparatuur ook? In het verleden bleek WPA2 beveiliging ook niet de ultieme beveiliging te zijn.

Dit klinkt precies hetzelfde als dat je met je smartphone bij de Appie of Jumbo, verbinding maakt met een open netwerk. Ze kunnen zo alles stelen wat er op je laptop of telefoon staat. Als Windows firewall het probleem vormt, kun je beter kijken naar een gratis alternatief als Comodo firewall te installeren. Dan wordt het een stuk moeilijker om je gegevens te stelen. En naar mijn weten staat deze goed aangeschreven.

Reageer